Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ti mit tennétek a helyemben?...

Ti mit tennétek a helyemben? Hogy döntenétek?

Figyelt kérdés

Először is szeretnékek megkérni titeket, csak az válaszoljon aki tud tanácsot adni, lehurrogást nem kérek, épp elég nehéz a helyzetem

Történet a következő:

Több, mint négy éve vagyok együtt a jelenlegi párommal. Sajnos kétszer megütött már, de gyenge voltam kilépni ebből a kapcsolatból a szokásos "talán megváltozik" hozzáállás miatt.

Most képbe került egy másik férfi, aki odaadó és bármit megtenne értem.

Már gondolkoztam, hogy lépek, amikor leesett, hogy nem jött meg. A teszt pozitiv lett...nem tudom hogyan, vagyis sejtem. Fogigátlót szedek, de virus miatt hasmenésem volt, kiegészítő védekezés nem volt, csak időben kihúzta.

A bajom, hogy én nagyon család párti vagyok, gyerekvállalást sem akartam 30 éves koromig kitolni

Ti mit tennétek s helyemben? Maradnátok a kapcsolatban és vállalnátok a babát vagy elvetetnétek és lépnétek?

(A baba a páromtól van, nem a másik férfitól, ez 100%)

2019. dec. 15. 07:54
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:
92%
Még gyerek nélkül se tudtál szabadulni a pasidtól, csak úgy, hogy egy másik mellé odavetődnél. Kötve hiszem, hogy a másik férfi bevállalna terhesen. Ha megtartod és a mostanival maradsz, még nehezebb lesz és hidd el, fog bántalmazni, mert még jobban ki leszel szolgáltatva. Ilyen életkörülményre ne vállalj gyereket. Előbb szedd össze magad és ha már rendben van az életed, äkkor gondkodj gyerekvállalásban.
2019. dec. 15. 09:21
 22/65 A kérdező kommentje:
Egyedül meg tudom oldani az albérletet, nem érdekel, ha nélkülözök. Gyerekkel nem fog menni. Kezd egyértelmű lenni számomra, mi a helyes
2019. dec. 15. 09:26
 23/65 anonim ***** válasza:
90%
Elvetetnem ha anyagilag nemvagyok jol. A hapsit meg kidobnam mint macskat szarni
2019. dec. 15. 09:41
 24/65 anonim ***** válasza:
26%
Elozo vagyok. Tenylsg ne maradj agressziv emberrel a gyereket is bantana es rosszul nevelne. Tudom mert nekem is agressziv parom volt de mikor terhes lettem mar nem voltunk egyutt. En el se mondtam neki hogy terhes vagyok mert agressziv es nagyon akaratos eleri azt amit akar. En megtartottam a babat mert anyagi segitsegem van de amugy nem tartanam a helyedbe meg ha nem jol allsz anyagilag. A gyerek miatt. Neki mindent megkell adni a babakence beszerzese nagyon sokba kerul stbstb szoval tudod mit kell tenned
2019. dec. 15. 09:44
 25/65 anonim ***** válasza:
90%

17-es vagyok.

Bárhogy is döntesz,kívánom neked,hogy jöjjön rendbe az életed,és légy nagyon boldog!

Kívánom,hogy pár éven belül legyen egy szerető családod,olyan férfivel,aki szeret,és gyerekekkel,akik biztonságos környezetbe érkeznek.

Senki nem érdemel egy bántalmazó kapcsolatot.

Kitartást és sok erőt neked!

2019. dec. 15. 09:45
 26/65 A kérdező kommentje:

25, köszönöm, megkönnyeztem az írásodat ❤

Többieknek is nagyon köszönöm a válaszokat és a tapasztalat megosztásokat

Mindenkinek a legjobbakat kívánom ❤

2019. dec. 15. 09:50
 27/65 anonim ***** válasza:
16%

Ha eddig jó volt, akkor én nem vetetném el a gyereket. Ha eddig tűrted hogy üssön miért akkor akarsz kilépni mikor ennek ára a gyereked élete?

Én biztos hogy képtelen lennék elvetetni, a te felelőtlenséged volt hogy megfogant. Ha nem akarok gyereket védekezek.

2019. dec. 15. 10:07
 28/65 anonim ***** válasza:
88%
Azért az nem felelős gyermekvállalás, hogy vagy a bántalmazó apával maradsz, vagy megpróbálod rátukmálni a friss palira, de egyvalamiben biztos vagy, hogy egyedül nem bírnád eltartani. Akkor mi a kérdés? Mert kifogás mindenre van. Igen, ha az új férfi most vállalja is, leléphet, garanciát meg nem várhatsz Tőle. A régivel maradni és szülni pedig egy a gyermek egészséges lelki/fizikai fejlődését is veszélyeztető döntés, ami a legrosszabb amit hozhatsz. Önállóan csak úgy tudsz boldogulni és továbblépni ha egyelőre csak magadat kell eltartanod, ezt magad is elismerted. Igazán nem szeretnélek megbántani sem, rengeteg mindenre kihathat az anya dohányzása, de hogy a petefészked nem anyád bagózása miatt nem működik az hótziher, az pont nem az a szerve az embriónak, majd a magzatnak, amit károsít, ha okoz is épp elég gondot, ilyesmit tuti nem mondott neked egy orvos sem. Annyira vészes azért nem lehet a helyzet, hiszen nyilván nem szednél fogamzásgátlót, amennyiben egyáltalán nem működne, látod, még mellette is sikerült teherbe esni, értem én, hogy a hasmenés rontotta a hatásfokát, de ezzel együtt is. Már elnézést, de ezt is csak kifogásnak érzem, valahogy mindenre van valami. Azért azt lássuk be, mégis csak nevetséges, hogy ennyire másokra vagy ráfüggve, mert azt írod azért megkérded az új palit, bevállalná-e (aztán retteghetnél kitart-e mellettetek), mert ha igen tipli, de ha nem, akkor a bántalmazó pasival is maradnál akár, mert jajj, anyád bagózott és nem működik a petefészked? Ezek szerint mégis és bármilyen helyzetben is vagy illene felelősen dönteni és nem attól függővé tenni, hogy a férfiak a köreidben éppen mire hajlandóak, lévén egyedül kizárólag magad bírnád nagy nehezen fenntartani. Így az sem opció, hogy lelépsz a babával, hovatovább ez a díszpinty továbbra is az életetek része maradna, szabadon bántalmazhatna mindkettőtöket, lehet csak verbálisan, lelkileg, de az is épp elég. Nem, nem fogják a láthatást megtagadni tőle, hiszen gondolom semmilyen feljelentés, intézkedés nem történt anno, ez meg nem bemondásra megy. Nem olyan bonyolult ez, mint amilyennek látszik, csupán arról kell döntened hogy tönkreteszed-e a jövőben legalább két ember életét (magadét és a gyerekét) vagy összekapod magad, arrébb állsz és új életet kezdesz, nem pedig hozzáláncolod magad egy életre egy bántalmazó féreghez.
2019. dec. 15. 11:10
 29/65 A kérdező kommentje:
Utolsó, ez kicsit olyan Csernusosan durva volt, de be kell látnom, igazad van teljes mértékben. Köszönöm
2019. dec. 15. 11:17
 30/65 anonim ***** válasza:
84%

Lehet, hogy a 8:33-as keményen fogalmazott, de szerintem azért, hogy ÉBREDJ már FEL! Mert amellett, hogy tényleg nehéz és az egész életedet meghatározó élethelyzetben vagy, az nem kérdés, de kívülről az ember mindig azt látja, hogy a bántalmazott nők hajlanak arra, hogy benn maradjanak egy bántalmazó kapcsolatban. MINDIG van kifogás, hogy miért tűrnek, miért hagyják, hogy elmenjen mellettük az élet, és miért kockáztatják a lelki és fizikai épségüket.

Ebből a szempontból ez nem szabad, hogy "nehéz döntésnek" tűnjön, ez egyértelmű döntés kellene, hogy legyen: jön a gyerek vagy nem, az ilyen férfit MUSZÁJ otthagyni, és kész! Az, hogy benned szemernyi kétség is felmerült, azt mutatja, hogy máris károsan hatott a lelkedre ez a kapcsolat.

"nem akarok kicseszni a párommal sem" az ilyeneket fizikai fájdalom olvasni, és annyira tipikus, sajnos!

Húzz el, még most, karácsony előtt! Még ma pakolj össze! Most! Ne tétovázz! Ha van döntés, amit később sem bánhatsz meg, ez az, ebből próbálj erőt meríteni! Az első lépés a legnehezebb, mert saját magadat kell legyőznöd, és el kell hinned magadról, hogy TÖBBET ÉRDEMELSZ és hogy MEG TUDOD CSINÁLNI!

A gyerek más kérdés. Egy ilyen agresszív, bántalmazó embertől sajnos nem lehet gyereket vállalni, mert akkor már csak bosszúból is ragaszkodik a jogaihoz, betesz, ahogy tud, nem hagy élni, nem hagyja békén a gyereket stb. Te pedig (ne vedd sértésnek), nyilván nem vagy olyan erős személyiség, hogy kibírd ezt a tartós stresszt és megvédd vele szemben a gyerekedet.

25 éves vagy, még előtted az élet, még semmiről nem késtél le. Nem vagyok abortusz párti, de ebben az esetben elvetetném és tiszta lappal kezdenék. Új év, új élet! És soha többet ne hagyd senkinek, hogy így bánjon veled - vagy máshogy kihasználjon!

2019. dec. 15. 11:22
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!