Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ti mit tennétek a helyemben?...

Ti mit tennétek a helyemben? Hogy döntenétek?

Figyelt kérdés

Először is szeretnékek megkérni titeket, csak az válaszoljon aki tud tanácsot adni, lehurrogást nem kérek, épp elég nehéz a helyzetem

Történet a következő:

Több, mint négy éve vagyok együtt a jelenlegi párommal. Sajnos kétszer megütött már, de gyenge voltam kilépni ebből a kapcsolatból a szokásos "talán megváltozik" hozzáállás miatt.

Most képbe került egy másik férfi, aki odaadó és bármit megtenne értem.

Már gondolkoztam, hogy lépek, amikor leesett, hogy nem jött meg. A teszt pozitiv lett...nem tudom hogyan, vagyis sejtem. Fogigátlót szedek, de virus miatt hasmenésem volt, kiegészítő védekezés nem volt, csak időben kihúzta.

A bajom, hogy én nagyon család párti vagyok, gyerekvállalást sem akartam 30 éves koromig kitolni

Ti mit tennétek s helyemben? Maradnátok a kapcsolatban és vállalnátok a babát vagy elvetetnétek és lépnétek?

(A baba a páromtól van, nem a másik férfitól, ez 100%)

2019. dec. 15. 07:54
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 A kérdező kommentje:
Lehet vállalná. Majd beszélek vele erről a dologról mindenképp
2019. dec. 15. 08:32
 12/65 anonim ***** válasza:
84%

Tök mindegy mit mondunk.... nem a józan eszedre fogsz hallgatni. Meg tartod a gyereket és a pasival maradsz.

2 év múlva meg azért fogsz rinyálni, milyen boldogtalan vagy...

2019. dec. 15. 08:33
 13/65 A kérdező kommentje:
Ami aggaszt az az, hogy a másik férfinek én lennék az első komolyabb kapcsolata és összesen két lánnyal volt csak eddig. Félek tőle, hogy bekattan nála, hogy ö még élni akar, nem elkötelezni magát stb.. soha nem lehet tudni.
2019. dec. 15. 08:35
 14/65 anonim ***** válasza:
93%
Nem kérdés, pasitól lelépnék és abortusz. Eszembe nem jutna egy frissen megismert balek nyakába varrni egy gyereket, egyedül meg ahogy írod, nem boldogulnál.
2019. dec. 15. 08:35
 15/65 A kérdező kommentje:

8:33

Szégyelld magadat.. meg a stílust.. megoldást keresek, ezért írom részletesen a dolgokat, hogy belelássatok és úgy tudjatok tanácsot adni. Ha normálisan nem megy, nem kell válaszolni.

Köszi

2019. dec. 15. 08:36
 16/65 anonim ***** válasza:
79%

Elvetetném és új életet kezdenék a pasi nélkül.

Ha most teljesen véletlenül összejött a baba, akkor kizárt dolognak tartom, hogy akkora gond lenne nálad, és direktbe is összejöhet,max egy kicsit többet kellene várni rá. Vagy ha nem is jönne össze, százszor inkább egy örökbefogadott gyerek, mint egy olyan aki egy bántalmazó kapcsolatból született.

Vetesd el, és kezdj új életet az új pasival. Ne érezz a gyerek miatt bűntudatot, mert neki is jobb, ha meg se születik, minthogy egy olyan apja legyen, aki ver egy nőt.

2019. dec. 15. 08:53
 17/65 anonim ***** válasza:
70%

Hú,ez nagyon nehéz döntés.

Ami biztos,a bántalmazó férfivel mindenképp szakítanék. Ez számomra nem kérdés.

A gyerek más dolog. Nekem nem lehetett saját,örökbefogadtunk. Emiatt alapjában véve abortuszellenes vagyok.

DE! Abban a helyzetben,amiben vagy,mégis elgondolkoznék az abortuszon. Épp nekem nehéz ezt tanácsolnom,de egy friss kapcsolatba,gyakorlatilag a semmire nem merném megkockáztatni. Fiatal vagy,simán lehet még gyereked.

De gondold át,egy éppen megismert férfi,bármilyen rendes is,és talán vállalná a gyereket is,mégsem tisztességes vele szemben.

És később mi lesz? Akárhogy nézzük is,a 2 pofon is pofon,lehet több is. A gyereket is bánthatja,még akkor is,ha már nem éltek együtt.

Hidd el,nagyon nehéz ezt éppen nekem leírnom,de nem valószínű,hogy megtartanám a babát,az viszont biztos,hogy ma este már nem aludnék otthon.

Van hová menned? Szüleid?

Nem írtad,mikor ismerkedtél meg az új barátoddal,és mennyire gondoljátok komolyan,esetleg hozzá nem tudnál menni?

A lényeg,én nem maradnék egy bántalmazó kapcsolatban,és lépnék.

2019. dec. 15. 09:09
 18/65 anonim ***** válasza:
76%
Nem maradnék a pasival, de a gyereket megtartanám. Engem terhesen elhagytak, el akartam vetetni, de valaki, akinek azóta is hálás vagyok, azt mondta akkor nekem, hogy ha elvetetem, azt meg lehet bánni (saját példájából mondta), de ha megtartom, azt a döntést később nem lehet megbánni. Igaza lett, azóta 7 éves a kislányom és lett egy új férjem, aki úgy szereti őt, mint a saját apja. Én is albérletben éltem, amikor terhes voltam és amikor még nagyon kicsi volt a lányom és egyedül neveltem, szülők sem tudtak anyagilag segíteni, de másképpen igen. Ilyenkor összefog a család, a barátok, a kollégák, hidd el és segítenek. Nekem pl. ruhát sosem kellett vennem a lányomnak, mert mindig zsákszámra kaptam őket a rokonoktól. Én nem rábeszélni akarlak, de gondold át jól, hogy hogyan tudnád megoldani, ahelyett, hogy hogyan nem, mert ahogy írtam, ha megtartod, azt a döntést nem lehet megbánni, fordítva viszont igen.
2019. dec. 15. 09:12
 19/65 anonim ***** válasza:
67%
Elvetetném a gyereket, az apjával pedig szakítanék. El sem mondanám neki, hogy terhesség lettem. Ha van egy kis eszed, ezt teszed. A gyereket is verni fogja, csak úgy szólok.
2019. dec. 15. 09:17
 20/65 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, lesz mit átgondolnom bőven

A tapasztalatot is köszönöm szépen

Nincs hová mennem sajnos. Anyuék minden téren kihasználtak, hozzámvágta, hogy sajnálja hogy megszült, 20 évesen láttam utoljára. Apukámék 2 szobában laknak négyen, így az szintén off :(

2019. dec. 15. 09:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!