Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Aki nem akarta, de mégis...

Aki nem akarta, de mégis programcsászára lett hogyan dolgozta fel?

Figyelt kérdés
Még csak 28 hetes vagyok, de sajnos a nagyajkaimnál is tiszta visszér vagyok és azt mondta a dokim, hogyha ilyen ütemben romlik csak programcsászár jöhet szóba. 20 hónapja szültem repedés, vágás nélkül elég gyorsan. Akkor is már csúnyálk voltak, de sajnos most gyorsabban romlik. Mindent megteszek, hogy ezt elkerüljem (krém, torna, harisnya), de a dokim mindenben túl óvatos, félek, hogy nem lesz választásom. Borzasztóan nem szeretnék programcsászárt!!!

2018. júl. 18. 07:55
1 2 3 4 5 6 7
 61/65 anonim ***** válasza:
19%
En.nem azert.irtam le a surgossegi csaszarom sztorijat mert.nem.fogtam fel a.kerdest vagy.mert agyhalott vagyok es.nem tudom mi a kulombeg a surgossegi es a programsaszar kozott...hanem hogy felfogjad azt hogy mas tok orult volna annak.ha egy komplikaciomentes programcsaszarra vontatja be a valagat esnem a mento.viszi szirenazva...de irom ezt ugy hogy az elejen mikor kiderult h terhes lettem termeszetes szulesre keszultunk almodoztunk vartuk az.altalad emltett elmenyt izgalmat..de nem lett...max az.izgalom...szoval az.hogy visszeres a n..nad es nem.szulesztene.a dokid a te erdekedben hanem azt.mondja legyen.biztonsagi.jatek az egy jo.dolog...de.h.te mindenkepp izgalomra vagysz akkor szuljel siman max lesz.nemi problema es majd.olvashatjuk par honap mulva h szules.kozben kidurrant a lukamon a visszer...jo szorakozast hozza...de az eddigiek.alapjan.csupqn hisztis vagy es ostoba
2018. júl. 19. 19:37
 62/65 anonim ***** válasza:
51%

Akik a kérdést sem tudják értelmezni, azok miért ócsárolnak gátlástalanul egy ismeretlent? Ettől szebb lesz a napjuk?

Nem állítom, hogy egyetértek a kérdezővel, de megpróbálok segíteni. A legjobb barátnőmmel 3 év különbséggel szültük az első gyerekünket, mindketten császárral. Nekem nem okozott lelki törést, hiszen nagyjából azokat éreztem, amiket fent felsoroltak (biztonságosabb, bízom az orvosomban stb). A barátnőm viszont nagyon nehezen viselte, hogy nem szülhet természetes úton, és még a baba 3 hónapos koráig is majdnem naponta emlegette, sírt miatta. Neki jelentett valamit annak ellenére, hogy a többség nem ért egyet. Fontolgatta, hogy pszichológust keres, de végül nem tette. Idővel egyre jobban feldolgozta, de igazán az segített neki, hogy ismét teherbe esett, és másodszor is természetes szülésre vágyott, ami sikerült. Azóta nem érzi rosszul magát a császár miatt.

Egyébként az egyik "kedves" válaszoló "picsogjunk együtt" kommentje nem is olyan hülyeség, mint aminek szánta: léteznek pszichológus által vezetett megbeszelő csoportok, ahol az érintettek együtt próbálják feldolgozni a problémáikat. Biztos, hogy ilyen témában is találhatsz, és ott nem kell lekezelő beszólásokra számítanod, hiszen mindenki átélte, amit te.

2018. júl. 20. 14:32
 63/65 anonim ***** válasza:

Nem foglak lehurrogni, legalábbis igyekszem nem sértő lenni, csak mivel hasonló problémám van, leírom a véleményem, hozzáállásom.

Engem már jobban szorít az idő, 37 hetes vagyok.

Szintén ott a visszér a hüvelybemenetnél, de még meg se nézték, majd jövő héten, azt megbeszéljük. Tele van a hasam is visszerekkel, plusz nemrég az aranyerem is kijött.

Őszinte leszek, 3.gyerek, 2-t szültem simán, a másodikat 2016-ban, tehát a szülésélmény, a fájások elég frissen élnek a tudatomban, amitől talán jobban félek, mint a császártól, aminek már kb örülnék inkább (másodikat túlhúztuk 1 héttel, ez se lenne jó, megvan az oka), attól meg külön irtózom, hogy mesterségesen "vajúdtassanak", tehát kínlódjak, hogy utána mégis császár legyen.

Pedig nekem nem is biztos, hogy az lesz, de már nem bánnám.

Hallottam már ezt sokszor, hogy "a természet rendjét át kell élni, a fájások szépek" stb. Hát én semmi szépet nem láttam benne egyiknél sem, csak mikor már végre kint voltak. De köszi, 2x megvolt az élmény (...), harmadjára nem ragaszkodnék hozzá.

Ha neked ennyire fontos, vigasztaljon inkább, hogy oké, 1x átélted, szép volt, jó volt, tudod, mivel jár, és mostmár a babád + a saját érdekeidet szem előtt tartva inkább a kevésbé kockázatos megoldást elfogadni. (Ami még persze nem biztos, de ha az lesz, akkor az a ti érdeketekben történik.)

2018. júl. 22. 08:42
 64/65 anonim ***** válasza:
100%
Én természetesen akartam szülni, bababarat módon. Készültem ra, jogára jártam, légzést gyakoroltam stb. Ehhez képest a babám nem fordult be, ráadásul előbb jött jóval, esélyem se volt szülni. Rosszul esett, annak ellenére h nyilván tudom ez volt a biztonságos út. Nekem is hiányzott a szülés élmény. Főleg, h én utána meg se kaptam mert inkubatorba került. Nem volt jó, a mai napig kellemetlen élmény. De ez van, változtatni nem lehet. Szerintem neked még jó is, van időd lélekben készülni ra. Nem er váratlanul. Egy másik barátnőm aki meg szult természetesen, mit nem adott volna ha elcserelheti a császárt velem :D ő 16 órát vajúdott. Szerintem orulj, h volt egy szép és könnyű szulesed, legalább megtapasztalhattad milyen az.
2018. júl. 22. 09:13
 65/65 A kérdező kommentje:
Köszönöm nagyon a válaszokat! Igazából az első tényleg túl tökéletes volt, 1,5 éve volt, szóval az élmény viszonylag friss. Persze, őrülten fájt, de akkor sem vágyom a császárra. Túlléptük a terminust 1 héttel, amit szintén élveztem, mert baromira szeretem a terhességet. Mégegyszer köszönöm a válaszokat!
2018. júl. 22. 21:45
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!