Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Aki nem akarta, de mégis...

Aki nem akarta, de mégis programcsászára lett hogyan dolgozta fel?

Figyelt kérdés
Még csak 28 hetes vagyok, de sajnos a nagyajkaimnál is tiszta visszér vagyok és azt mondta a dokim, hogyha ilyen ütemben romlik csak programcsászár jöhet szóba. 20 hónapja szültem repedés, vágás nélkül elég gyorsan. Akkor is már csúnyálk voltak, de sajnos most gyorsabban romlik. Mindent megteszek, hogy ezt elkerüljem (krém, torna, harisnya), de a dokim mindenben túl óvatos, félek, hogy nem lesz választásom. Borzasztóan nem szeretnék programcsászárt!!!

2018. júl. 18. 07:55
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:
47%

Keress másik orvost. A dokik sok mindennel meg tudják etetni a kismamákat, mert a programcsászár a legjobb nekik. Így, hogy a többi orvos nem ért vele egyet meg főleg utána járnék.

Belőlem is ki akarta szedni, azzal az indokkal, hogy túl fogom hordani, mindig vissza írt egy hónappal. Ráb***ott, mert egyéb okokból pontosan tudtam mikor estem teherbe. Majdnem pont azon a napon szültem, amikorra mondtam neki, hogy fogok. A "hatalmas" babám, akit " nem fogok tudni megszülni" 3500g volt.

2018. júl. 18. 09:44
 22/65 anonim ***** válasza:
72%
Ha az első sikerült gátvédelemben, repedés nélkül megszülni, akkor most miért kellene császár? Első szülésnél oké, ha tök visszeres a vulva, nem tudják hol megvágni az epit. De ha egyet gátvédelemmel szültél, akkor a második pláne megy gátvédelemmel. Hacsak nem becsülik 1 kilóval nehezebbre a gyereket...
2018. júl. 18. 09:50
 23/65 anonim ***** válasza:
62%
2 anyukát is ismerek a környezetemben akik teljesen hasonló problémával küzdöttek mint te. Az egyiknek már a terhesség 2.hónapjában kijött a brutál viszér a szeméremajkakon és így húzta végig a terhességet, simán szült egy elég nagy babát és mesélte, h szinte szülés után azonnal rendeződött a dolog. A másik anyukának nemcsak ott hanem a lábain is jött durván a viszér, neki az utolsó hónapokban vérhígítót kellett adni mindennap. Ő is természetes úton szült egy 4.5 kg kislányt, semmi gond nem volt. Egyik esetben sem merült fel a császár az orvosaikban. Nekem ez kicsit hasonlónak tűnik ahhoz, h vkit a viszonylag magasabb dioptriájú távol v.rövidlátása miatt program császároznak. Igazából 10 dioptria alatt semmi sem indokolja a császárt de csomó doki ezt nyomatja..
2018. júl. 18. 09:59
 24/65 anonim ***** válasza:
84%
Nekem teljesen mindegy volt, hogy fogok szülni; csak a baba legyen rendben. Végül császár lett. Semmilyen tragédiát nem éltem meg miatta. Itt a kiságyban a kislányom, egészséges, és csak ez számít!
2018. júl. 18. 10:40
 25/65 anonim ***** válasza:
100%
Mondd el neki is,beszeld meg vele, ne o dontse el, hanem egyutt merlegeljetek a lehetosegeket, kockazatokat, a csaszarmetszesnek is vannak kockazatai, es nemcsak a surgosseginek, a programcsaszarnak is. Kerd meg, hogy konzultaljon mas orvosokkal is. A te megerzesed mit sug?
2018. júl. 18. 11:19
 26/65 anonim ***** válasza:
76%
Sehogy. Bánt a mai napig. Nem voltam rá felkészülve, hogy megszületik. Tudni tudtam, de csak egy műtét volt.
2018. júl. 18. 11:49
 27/65 A kérdező kommentje:
Köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat. Nem Ő fogja eldönteni, közösen, csak legutóbb mondta, hogy egyelőre rohamosan romlik és ha ez a romlás nem áll meg nem lesz választás. Nem lesz mit mérlegelni azt mondta. Én is kérdeztem ezt, hogy legutóbb is gátvédelem volt ez nem garancia-e, de azt mondta, hogy sose lehet tudni. Konzultálni szerintem nem fog másik orvossal, Ő a professzor a Klinikán, nem gondolom, hogy más orvos véleményét kikérné attól függetlenül, hogy egy szerény ember. Teljesen magabiztos, érti a dolgát, nincsen szüksége tanácsra.
2018. júl. 18. 13:20
 28/65 anonim ***** válasza:
100%
Ebben az esetben én nem kérdőjelezném meg a szakvéleményét, rábíznám magunkat. A szülés módját meg engedd el, megmondta ő is, az előző gátvédelem nem garancia semmire. Van még idő a szülésig, beszéljétek át még újra, mondd el az ellenérzéseidet a császármetszéssel kapcsolatban, ha szükséges, alá fogja támasztani észérvekkel, hogy miért biztonságosabb. A közvélekedéssel ellentétben azért nem minden orvos kaszabol ha kell, ha nem. Ha 10 éve a dokid, szerintem bízhatsz benne, ha tudomására hozod, hogy kétségeid és ellenérzéseid vannak, biztos elmondja részletesen a lehetséges kockázatokat, szövődményeket, mi szól a mindkét szülésmód mellett és ellen, aztán lehet mérlegelni.
2018. júl. 18. 14:42
 29/65 A kérdező kommentje:
Már legutóbb se rejtettem véka alá a megdöbbenésemet és bánatomag a császárral kapcsolatban. Nagyon kedves volt. Mondta, hogy idővel ki fog derülni, ezt biztosra nem lehet megmondani, meg fogjuk látni hogyan romlik ez a dolog a lábam között. Egészségügyis vagyok én is, első babánál se fogadott el pénzt, semmit, most se, szóval Ő nem azért akarná a császárt, mert Neki úgy jobb, Ő nem az az orvos.
2018. júl. 18. 15:01
 30/65 anonim ***** válasza:
11%

Kitörölteted a válaazokat ahol nem sajnálgatnak hogy micsoda borzadály történik veled hanem kicsit megrázzák a vállad hogy ez NEM probléma amin hisztis pcsaként kell vekengeni.

Nőj fel.

2018. júl. 18. 17:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!