Akik természetes úton szülnek/szültek miért teszik?
Nem provokáció a kérdés, csak kíváncsiság mert egyszerűen nem tudom megérteni, hogy ha valamire van kevésbé fájdalmas és egyszerűbb megoldás akkor miért választja valaki a nehezebbet.
A császár nyomait gyönyörűen el lehet tüntetni műtéttel, nem lesz szakadás, később nem kell vagina szűkítő műtét, nincs annyi fájdalom. Aki a természetes szülést választja az mit tud felhozni mellette?
A "fejlett" országokban azért sok a császár mert az orvos szempontjából az a legjobb, mert ott ő irányít, kevesebb lehet a gond, jobb az orvos és a kórház statisztikája.
Továbbra is tartom, hogy mindenki szüljön ahogy akar, és senki sem kevesebb ha így vagy úgy szül.
Ettől függetlenül én biztos nem szeretnék császárt a második babánál, nyilván ha úgy dobja az élet, hogy a természetes kockázatos vagy komplikáció lép fel úgyse dönthetek és nem is veszélyeztetném sem magam sem a babát, de amíg nincs gond én inkább hüvelyi úton szülném meg.
82, olvasd el a saját válaszod ;)
"kevesebb lehet a gond, jobb az orvos és a kórház statisztikája. "
tehát szerinted is kevesebb lehet a gond, de te azért természetesen szülsz...
van benne egy jó kérdés: A hagyományos szülészek és a természetes szülés hívei közti harc mennyire anyagi kérdés? Ha kevesebb beavatkozásra van szükség, kevesebb orvosra és hálapénzre is?
Romániában választható a szülési forma,szóval ne flancoljunk,hogy bezzeg nyugaton választható,mert ők "okosabbak"
A sötét balkán meg le van maradva címszóval.Nem tudom magyar egészségügyhöz volt e "szerencséje" a külföldi válaszolónak,de ha nem akkor szerintem ne vegye egy lapra a kettőt.Éltem Németo.ba ,részesültem ott is és itthon is ellátásban...
Ez meg,hogy agykárosodott lesz a baba , mert hüvelyivel születik...nem attól lesz agykárosodott,hogy a szűk csatornán kell megszületnie,hanem mert oxigénhiányosan születik. (a koponyán és az agy állaga nem divatból van és olyan amilyen)
Az oxigénhiány 2 leggyakoribb oka: 1-a szülőcsatornában túl sok időt tölt el a baba, 2-helytelen oxytocin adagolás. Császár esetén egyik sem történik meg. Nyilván van olyan is, hogy már a terhesség alatt oxigénhiányos állapot àll fenn, mert a méhlepény nem működik megfelelően. Ilyenkor már teljesen mindegy hogyan születik meg, a baj megtörtént. Évente közel 500 baba születik olyan mértékű oxigénhiànnyal, hogy súlyos szellemi és/vagy testi fogyatékossággal kell leélnie az életét. Emellett több ezer baba születik enyhe oxigénhiánnyal, ők csak arànylag kisebb betegségekkel, enyhe fogyatékossággal nőnek fel. Ezek tények.
Mindenki szüljön, ahogy akar, kockàztasson amennyit akar, de előtte legyen tisztában a tényekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!