Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akik természetes úton szülnek/...

Akik természetes úton szülnek/szültek miért teszik?

Figyelt kérdés

Nem provokáció a kérdés, csak kíváncsiság mert egyszerűen nem tudom megérteni, hogy ha valamire van kevésbé fájdalmas és egyszerűbb megoldás akkor miért választja valaki a nehezebbet.

A császár nyomait gyönyörűen el lehet tüntetni műtéttel, nem lesz szakadás, később nem kell vagina szűkítő műtét, nincs annyi fájdalom. Aki a természetes szülést választja az mit tud felhozni mellette?

2016. nov. 17. 16:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/90 anonim ***** válasza:
17%
A legtöbb oxigénhiányos baba a "természetes" szülés során lesz az. Egy egész életre tönkreteszi az életét. Szerintem az az igazán önző, aki ezt megkockáztatja. Ha a gyereked a fontos, akkor császároztatsz. Ha a saját egészséged a fontosabb, félsz a komoly szövődményektől, akkor gyáva vagy.
2016. nov. 19. 10:36
 52/90 Betu ***** válasza:
83%
Akkor a világon igen gyávák a nők nagy része. Tök természetes folyamat a szülés, ha nem muszáj akkor minek kell beleszólni egy műtéttel? Utolsó igen furcsa meglátásaid vannak.
2016. nov. 19. 12:33
 53/90 anonim ***** válasza:
52%
Az oxigénhiány nem a hüvelyi szülés miatt alakul ki, hanem hogy mondjuk a nyakára tekeredik a köldökzsinór. Ilyenkor sok esetben sürgösségi császár van. Na ha erre azt mondja az anyuka, hogy de én próbálkoznék tovább gyengülő szívhanggal na az a felelőtlen, nem aki hüvelyi úton szül.
2016. nov. 19. 13:17
 54/90 anonim ***** válasza:
49%
Az, hogy a nyakán van a zsinór, csak akkor derül ki biztosra, amikor már a szülőcsatornában van a feje.. nem csinálnak ultrahangot szüléskor, fogalmuk sincs az orvosoknak, hogy a nyakán van-e. Ha a szülőcsatornában van a baba, akkor már igen ritka (életmentő) helyzetben császároznak. Mire erre sor kerül, már rég fennállhat az oxigénhiány. SoS császárnál is akkor tolnak a műtőbe, amikor a baba szívhangja leesik (az oxigénhiánytól).
2016. nov. 19. 14:08
 55/90 anonim ***** válasza:
49%
Ja és csak úgy megsúgom, nem a köldökzsinór nyakra csavarodása okozza az oxigénhiányt, hiszen a baba nem lélegzik, hanem az, hogy a méhlepény működése leáll, mert mondjuk már 8 órája vajúdik valaki.
2016. nov. 19. 14:11
 56/90 anonim ***** válasza:
76%
Nekem volt mindkettőben részem, 100x szülnék simán, mint egy újabb császár. Ég és föld a felépülés is a kettő között. A csm is ugyanúgy fáj, sőt..
2016. nov. 21. 09:16
 57/90 anonim ***** válasza:
90%

44-es, én szülésznő voltam!!!

:D

2016. nov. 21. 09:48
 58/90 anonim ***** válasza:
78%

..a császárok egy része sürgősségi és bizony előfordul hogy oxigénhiányos lesz a baba..a szülés mindig veszélyes volt felesleges lamentálni melyik a "jobb" /:D/ a legjobb a dugás része volt inkább..

én azon gondolkoznék a babának melyik a jobb!! Nyilván ha a császár lenne akkor a természet cipzárt varázsolt volna anyuci hasára nem gondolod Kérdező???...

2016. nov. 21. 09:51
 59/90 anonim ***** válasza:
74%
ja..én is császáros voltam..és bizony éveket jártunk mozgásfejlesztésre. Tök mindegy milyen szülés lett volna felkötötte magát a méhlepényre:(( én is majdnem ott maradtam. Ez a cipész cipője..eset..
2016. nov. 21. 09:52
 60/90 anonim ***** válasza:
74%
51es: Normális, hüvelyi szülés során a baba feje és egész teste is nagy nyomásnak van kitéve a szűk szülőcsatornában: a nyomás hatására nagy mennyiségű stresszhormon szabadul fel az apróság szervezetében, ami segíti őt a megváltozott körülményekhez való alkalmazkodásban. Mivel a császáros babák ebből a szempontból sokszor felkészületlenebbek, gyakoribbak lehetnek náluk a különféle légzésproblémák, az aluszékonyság, továbbá szoptatási nehézségek is felléphetnek.
2016. nov. 21. 10:27
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!