Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akik természetes úton szülnek/...

Akik természetes úton szülnek/szültek miért teszik?

Figyelt kérdés

Nem provokáció a kérdés, csak kíváncsiság mert egyszerűen nem tudom megérteni, hogy ha valamire van kevésbé fájdalmas és egyszerűbb megoldás akkor miért választja valaki a nehezebbet.

A császár nyomait gyönyörűen el lehet tüntetni műtéttel, nem lesz szakadás, később nem kell vagina szűkítő műtét, nincs annyi fájdalom. Aki a természetes szülést választja az mit tud felhozni mellette?

2016. nov. 17. 16:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/90 anonim ***** válasza:
80%
Ilyenkor sajnálom hogy észt nem lehet pénzért kapni..
2016. nov. 17. 18:19
 22/90 anonim ***** válasza:
83%
Én az első babámat várom. De a szüléssel kapcsolatban semmitől nem félek annyira mint a császártól... Sem a gátmetszéstől,sem a varratoktól,vajúdástól,fájdalomtól,semmitől...
2016. nov. 17. 18:27
 23/90 anonim ***** válasza:
85%

Vagy császárral vagy természetesen, de csak szülés van és kész. Nincs egyszerűbb vagy nehezebb út.

Én természetes úton szültem, direkt nem akartam császárt, de ha az lett volna orvosi okból, akkor az és kész. Engem az sem érdekel ha valaki kéri a császárt. Semmilyen műtétet nem irigylek senkitől.

Szerencsére gyors és könnyű szülésem volt, nem szakadt semmi, nem kell vaginaszűkítés, a gátsebnek nyoma sincs már. Ha mind ilyen lenne, akkor szülnék 10-szer is. Ha már itt tartunk, én kértem epidurált, bevallom és nem szégyellem. Igaz csak fél adagot kaptam végül, mert gyorsan jött a gyerek, de ha így vesszük, a könnyebb megoldást választottam. Nem bántam meg egyáltalán. Én azt tudom felhozni mellette, hogy az egész így volt jó, nekem nagyon jó élmény volt.

A szoptatás nekem nem ment, két hét alatt lövellt be a tej, de ismerek olyan császárost akinek vígan ment, szóval szerintem ebben nincs összefüggés. Epiduráltól sem függ, mert régen nem volt, anyósom sem kapott, mégsem tudott szoptatni. Ezt az érvet nem érdemes komolyan venni egyik mellett sem.

2016. nov. 17. 18:44
 24/90 anonim ***** válasza:
90%

Tudja a fene, bennem valahogy nem merült fel az a verzió, hogy válogatni lehet, hogy így akarok szülni, vagy úgy. Akkor is volt ilyen, hogy valaki inkább fizetett a császárért, csak szülni ne kelljen, de nekem nem fordult meg a fejemben, hogy ezt válasszam.

És én is végig a császártól féltem jobban, mindenféle orvosi beavatkozástól félek. Szerencsére a szülészorvost sem láttam összesen 15 percnél többet, nem zavarták meg a vajúdást és kitolást sem feleslegesen. Pont úgy szültem, ahogy szerettem volna.

2016. nov. 17. 18:54
 25/90 anonim ***** válasza:
93%
Hogy itt milyen hülyék vannak... Császár után nem kötődik a gyerek, nem indul meg a tej, meg viselkedési zavarai lesznek... Te nem vagy normális. Császárral szültem (nem, nem akartam, de labtartasos farfekvéses volt a lányom, és olyan maagas vérnyomásom volt, hogy ha természetesen szülök, mindketten jó eséllyel agyvérzést kaptunk volna). Jelentem, a tej megindul (honnan veszed, hogy nem???), én például 16 hónapja szoptatok sikeresen, sosem kapott tapszert a lányom. Természetesen kötődünk egymáshoz, nagyon anyás, folyton bújik, első pillanattól imádom. 9 hónapig a testemben élt, nem a szülés fogja meghatározni, hogy kötődünk-e egymáshoz, kötődtünk előtte is. A viselkedése tök normális, nyugodt, kiegyensúlyozott gyerek. Hogy nem vagyok nő és anya? Nos, tudod, én is ugyanúgy kihordtam egy gyereket, igaz, az biztonságunk érdekében műtéttel született (hihetetlen, de az élete fobtosabb volt nekem az egómnál, és annál, hogy elmondhassam, természetesen szültem - pedig úgy szerettem volna), és szeretettel nevelem. Szerintem nő vagyok. És igen, anya is. Ha te csak attól érzed magad nőnek és anyának, hogy a vaginádon jött ki a gyereked, elég nyomorult lehetsz.
2016. nov. 17. 18:56
 26/90 anonim ***** válasza:

Elsőnek 19óra volt a fájás kezdetétől a baba meglétéiig a szülésem. Olyan fáradt voltam,mint a fene. De semmi más bajom nem volt. Vágtak,varrtak is. Felszívódó cérnával. Sokáig kellemetlen volt a szex,bár inkább a stressz okozta lehet.

Másodiknál gátvédelmet akartak,nekem mindegy volt. Sajnos a baba válla nem jól volt benn,így szakadtam. Varrtak. Most telt le a 6 hét,kicsit se kellemetlen a szex. 4év volt a két szülés között. A második 8óra alatt lett meg elejétől a végéig össz.

Ha választhatnék,sose lenne császárom. Rettegek tőle,nem fizetnék érte. A természetes a természetes,túléltem,ott akkor rossz volt,mint mindenkinek ,de ennyi. 4-kor született a második ,6-kor vittek át az osztályra,már mentem is kifelé a wc-re.

2016. nov. 17. 19:00
 27/90 anonim ***** válasza:
80%
26-nál a pont császárral született meg a babám mert a nyakára volt tekeredve a köldökzsinór szültem volna meg terméazetesen hogy megfulladjon a fiam mert van egyes elvont természetes úton szülni akarók akkor próbáljátok ti megszülni így
2016. nov. 17. 19:51
 28/90 anonim ***** válasza:
75%
28-as vagyok másnap beindult a tejtermelésem és anyás a fiam kötődünk egymáshoz
2016. nov. 17. 19:53
 29/90 anonim ***** válasza:
79%
Nem gondolom,hogy a császáros anyukákat el kellene ítélni csìpőből. Van amikor nincs más lehetőség,ahogy már itt írták,és szerintem semmilyen hátránya nem lesz a babának ebből. Amit elìtélek mikor "úrihölgyek" becsattognak a magánklinikára,hogy csúnyán mondva vegyék ki belőle a babát. Mert neki az a kényelmesebb,mert jajj a puncikájával mi lesz,aztán szándékosan nem szoptat,mert jaj a cicikéje. Na az ilyenektől fordul fel a gyomrom.
2016. nov. 17. 20:00
 30/90 A kérdező kommentje:

Nekem az egyik ismerősöm császárral szült és azt mondta hogy a zsírleszíváshoz volt hasonló, de az utóbbi sokkal jobban fájt neki. Segítség kellett a felüléshez, felálláshoz az első héten.

Aki a magánklinika ellen van annak a véleményére nem vagyok kíváncsi bármelyik oldalon áll is. Állami helyre megfázással nem mennék, nem hogy ilyen komoly dologgal kapcsolatban.

2016. nov. 17. 20:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!