Akik természetes úton szülnek/szültek miért teszik?
Nem provokáció a kérdés, csak kíváncsiság mert egyszerűen nem tudom megérteni, hogy ha valamire van kevésbé fájdalmas és egyszerűbb megoldás akkor miért választja valaki a nehezebbet.
A császár nyomait gyönyörűen el lehet tüntetni műtéttel, nem lesz szakadás, később nem kell vagina szűkítő műtét, nincs annyi fájdalom. Aki a természetes szülést választja az mit tud felhozni mellette?
Szerencsére vannak még, akik a gyerek érdekeit tekintik elsősorban és nem a saját kényelmüket.
Nincs annyi fájdalom? Te szültél már? Én sajnos csak császárral szülhettem, de zokogtam a fájdalomtól két napig, pedig bírom. Közben elfertőződött a sebem, és ennek köszönhetően kivették a méhem.
Meg nem tudom, ha neked az a könnyebb, hogy vasrudakat vernek a hasfaladba, három rétegben vágnak, és az orvos könyékig van a hüvelyedben miközben tágítókat húz át rajta...
Azért egy császár sem egy leányálom. Átvágják a hasfalat stb. Amit elég nehéz(már ha lehetséges egyáltalán) helyrehozni. Egy kisebb hasi műtéttel ér fel. Fenn áll az ezzel járó kockázat(benne hagynak az emberben törlőkendőt meg ilyen műhibák).
Az hazugság, hogy kevesebb fájdalommal jár. Viszont tény, hogy nagy előnye, hogy nem tágul ki a vagina és nem szakad át a gát.
Egyébként van arra is szabály, hogy x császár után már nem is szülhet természetesen. Meg meg is nehezítheti a későbbi teherbe esést.
Az első szülésem természetes volt, a második császár, és jót röhögtem azon, hogy szerinted ez a könnyebb út. :)
Nekem nem volt az, pedig az első gyerekkel nagyon fájdalmas vajúdást éltem meg, de valahogy mégsem volt akkora trauma számomra, mint a császározás.
Nem kellett vagina szűkítő műtét. :D
Három óra fájdalom, és kb. mintha sose szültem volna. Fitt voltam, energikus, másnapra beindult a tejem, lement a hasam, mire mentünk haza a babával, azt se hitték el, hogy idén szültem. :)
Császárnál sajnos ezt nem tudtam elmondani. Kezdem azzal, hogy van szövődménye, egy lúdtojás nagyságú csomó nőtt oda, ahol a csövet kivezették, és elég fájdalmas. A hasamon a mai napig (5 évvel később!) is vannak érzéketlen területek, ahol ugye a vérkeringés is olyan, amilyen. Ronda kötényhasam is lett, amin tényleg csak a sebész fog tudni segíteni. :(
Ráadásul nagyon hosszú a gyógyulási idő, végül is átvágják a hasadat, korlátoz a mozgásban, stb.
A tejem nem akart belövellni, úgyhogy a fél év, amit szoptatással kínlódtam végig, maga volt a pokol. (Tudom, tudom, tápszerezni is lehetett volna...)
Most újra babát akartunk (ezek után, igen), és kiderült, hogy van egy 3 centis miómám, és vékony a hegszövet, szóval nem ajánlott, hogy teherbe essek.
Sőt, a nőgyógyászom elkötést javasolt, hogy véletlenül se kockáztassunk. Ezt hallani ennyi idősen elég megrázó volt. :(
Van, akinél semmi szövődménnyel nem jár, egyszerűen pechem volt, tudom.
De számomra innentől fogva a könnyű út a természetes szülés, és a császározás a nehéz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!