Hogyan lehet elrendezni az orvossal, ha császárral akarok szülni?
Én sem értem hova ez a nagy általánosítás, hogy márpedig a császárba "bele kell halni"!
Kettő is volt, mindkettő után szinte pattantam az ágyból,amikor lehetett. Komolyan. Másnap már mentem a büfébe kávézni. Nyilván,nem mondom,hogy fáj, de gondolom a normál szülés is. Már ahogy láttam totyogni a normál úton szült kismamákat, gondolom,hogy nem poénból közlekedtek úgy.
14-es, az anyám közel húsz éve nőgyógyászaton dolgozik, hadd tudjam már, mi az orvosok valódi hozzáállása.
Tény: a kórháznak sokkal olcsóbb a természetes szülés, nyilván jobban megéri azt preferálni.
Tény: egy császármetszés után lehetnek összenövések és fennáll a trombózis veszélye, de ez utóbbira adnak gyógyszert. Az is tény, hogy a baba nagyobb eséllyel lesz kruppos vagy asztmás, ha császárral születik, de ennél sokkal komolyabb veszélyeket rejthet egy természetes szülés, amelyeket csak azért nem kezdek el sorolni, mert senkit nem szeretnék elriasztani tőle.
Talán mégsem én beszéltem akkora butaságot.
császárral szültem 1 hónapja. természetesnek indult, de aztán 9 óra vajúdás után leesett a kicsi szívhangja, ezért vittek is a műtőbe. megváltás volt a spinális érzéstelenítés, már világomat nem tudtam, egymást érték a fájások. nem mondom, hogy nem fájt másnap, amikor fel kellett kelni. fájt. sőt, a reggel-este oxitocin injekciók sem kellemesek, a szoptatás is rásegít még. szóval mintha több nap vajúdás következne még utána, ahogy húzza össze a méhed.
egyébként a babám nyakán volt a köldökzsinór. bele sem merek gondolni mi lett volna ha így szülöm meg természetes úton.
én azt mondom és úgy érzem, a császár utáni fájdalom kibírható, abszolút nem kell belehalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!