Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan lehet elrendezni az...

Hogyan lehet elrendezni az orvossal, ha császárral akarok szülni?

Figyelt kérdés
Akinek volt, vagy tud ilyet leírhatnà a tapasztalatait?
2015. dec. 21. 16:06
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/72 anonim ***** válasza:
83%

Én sem értem hova ez a nagy általánosítás, hogy márpedig a császárba "bele kell halni"!

Kettő is volt, mindkettő után szinte pattantam az ágyból,amikor lehetett. Komolyan. Másnap már mentem a büfébe kávézni. Nyilván,nem mondom,hogy fáj, de gondolom a normál szülés is. Már ahogy láttam totyogni a normál úton szült kismamákat, gondolom,hogy nem poénból közlekedtek úgy.

2015. dec. 22. 05:43
 12/72 anonim ***** válasza:
61%
Nyilván nem mindenkinek fantasztikus a természetes szülés, ahogy a császár után sem megy másnap mindenki kávézni a büfébe....Két szülésem volt.Az első epidurállal, utána millió probléma az érzéstelenítés miatt. A második - 2 hete - EDA nélkül. Egy percig sem voltam rosszul, persze 8 öltés, de rögtön utána felkeltem, mindent csináltam a babámmal, nulla probléma... A hógom kétszer szült császárral, sokkal, de sokkal hosszabb volt a felépülése, mint az enyém. Persze döntsön mindenki a saját belátása szerint. Én inkább a természetesre szavazok, mint egy nagy hasi műtétre...
2015. dec. 22. 09:20
 13/72 anonim ***** válasza:
Negyedik voltam.
2015. dec. 22. 09:20
 14/72 anonim ***** válasza:
43%
9-es! Baromi nagy butaságot írtál! Egy orvos sem mondja, hogy a császárnál kisebb a kockázat! Sőt...éppen, hogy nem vállalják! Nem igaz éppen ezért az sem, hogy manapság össze-vissza császároznának boldog boldogtalant. Tájékozódj legközelebb!
2015. dec. 22. 12:45
 15/72 anonim ***** válasza:
40%

14-es, az anyám közel húsz éve nőgyógyászaton dolgozik, hadd tudjam már, mi az orvosok valódi hozzáállása.

Tény: a kórháznak sokkal olcsóbb a természetes szülés, nyilván jobban megéri azt preferálni.

Tény: egy császármetszés után lehetnek összenövések és fennáll a trombózis veszélye, de ez utóbbira adnak gyógyszert. Az is tény, hogy a baba nagyobb eséllyel lesz kruppos vagy asztmás, ha császárral születik, de ennél sokkal komolyabb veszélyeket rejthet egy természetes szülés, amelyeket csak azért nem kezdek el sorolni, mert senkit nem szeretnék elriasztani tőle.

Talán mégsem én beszéltem akkora butaságot.

2015. dec. 22. 13:54
 16/72 anonim ***** válasza:
77%
Nyolc órát vajúdtam. Indított szülés volt. Végül császár lett. Megváltás volt, amikor műtőben megkaptam az érzéstelenítőt. Másnap persze nehéz volt az első felkelés, de aztán napról-napra jobb lett. Úgyhogy én nem gondolom, hogy a természetes szülés egy élmény. Illetve nekem nem. Most is várandós vagyok és én bízom az újbóli császárban. Tessék lehet lepontozni és hurrogni érte!
2015. dec. 22. 14:36
 17/72 anonim ***** válasza:
Én pont a császártól félek. Nagyon remélem, hogy megint sikerül természetesen szülnöm. A lányom 4 és fél óra alatt lett meg, igazi álom szülés volt. Gátmetszéssel, nem szakadtam, másnap már tudtam ülni, semmi bajom se volt. Sajnos a gerincem elég problémás így én tuti nem engedélyezem a spinális érzéstelenítést, ezért félek nehogy császár legyen.
2015. dec. 22. 14:45
 18/72 anonim ***** válasza:
Megbeszélni? Talán magánklinikán. Állami kórházban szerintem kell indok. Nekem azt mondta csak és kizárólag császárral szülhetek, elfogadtam. Viszont megvan az oka, korábban daganatot vett ki a méhemből hasmetszéssel.
2015. dec. 22. 15:30
 19/72 anonim ***** válasza:
66%

császárral szültem 1 hónapja. természetesnek indult, de aztán 9 óra vajúdás után leesett a kicsi szívhangja, ezért vittek is a műtőbe. megváltás volt a spinális érzéstelenítés, már világomat nem tudtam, egymást érték a fájások. nem mondom, hogy nem fájt másnap, amikor fel kellett kelni. fájt. sőt, a reggel-este oxitocin injekciók sem kellemesek, a szoptatás is rásegít még. szóval mintha több nap vajúdás következne még utána, ahogy húzza össze a méhed.

egyébként a babám nyakán volt a köldökzsinór. bele sem merek gondolni mi lett volna ha így szülöm meg természetes úton.

én azt mondom és úgy érzem, a császár utáni fájdalom kibírható, abszolút nem kell belehalni.

2015. dec. 22. 16:36
 20/72 anonim ***** válasza:
Beszéld meg az orvosoddal, a legtöbb orvos végez keresre császárt, persze megfelelő anyagi kompenzációért cserébe, hiszen ő kockáztat azzal, hogy kamu indokot talál. De minél előbb beszélj erről az orvosoddal. Én természetes úton szültem a fiam, nagyon könnyen, gyorsan, de sok külső tényező miatt szörnyű emlék maradt, lelkileg baromi nehéz volt nekem feldolgozni, amit ott tapasztaltam. Nemrég beszélgettem az orvosommal arról, hogy a másodikat emiatt én császárral szeretném. Az asszisztense a felesége, ő is mellettem állt, győzködte, hogy császározzon meg, de hajthatatlan volt, azt mondta, inkább írjam össze, hogy mi zavart, bántott, mit szeretnék máshogyan, és ő szívesen rászán pár órát, hogy átbeszéljük, minden félelmemet kibeszélünk, mindent letisztázunk, hogyan szeretném, végig mellettem lesz, de ok nélkül nem császároz, mert szerinte attól menne el végképp a kedvem az egésztől. Viszont nekem elég volt az, hogy át tudunk mindent beszélni, hogy lemondjak a császáros tervemről. Ezt két dolog miatt írtam le. Egyrészt, hogy minél előbb tisztázd ezt a dokival, nehogy úgy járj, hogy ő sem hajlandó rá. Másrészt nem írtad az okot, de ha a félelem az, mint nálam is,akkor iinkább beszéljerről orvossal, szülésznővel stb.
2015. dec. 23. 01:25
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!