Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Fontos! Mit csináljak, ha a...

Fontos! Mit csináljak, ha a dokim elzárkózik a császártól, pedig az előző is az volt?

Figyelt kérdés

Fogadott orvos, az előző babám császárral született (nem nála). Közölte, hogy ő nem nem fog megcsászározni "csak úgy", de én ezt szeretném, nem akarok kockáztatni, szeretném ha le lenne fixálva.

Mit tegyek? Eléggé idegesít ez a dolog, ami ugyebár nem jó. Már felajánlottam neki, hogy pár tízessel megspékelem a tarifáját (nem vágna földhöz) vagy mondja meg mennyit kér érte, de így sem akarja. (Már mondtam neki, hogy fáj a hegem, de azt mondja tudja, hogy csak azét mondom, mert császárt akarok :/ Amúgy annyira tényleg nem gáz, de néha bizony valóban fáj)

2014. nov. 8. 20:23
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
Én is keresnék másik orvost! Nekem is az első császár lett, a másodikat én kértem annak. Az én dokim annyiért vállalta, mint egy normál szülést, megértette, hogy miért szeretném így és elfogadta. Mellesleg szuper orvos! Nem hinném hogy az rontja egy orvos hírét, ha másodszorra kérésre császároz! Azóta már harmadszor is szültem nála császárral, ikreket. Nagyon érti a dolgát, ha érdekel megírom a rendelője számát. Emberileg és szakmailag is kiváló!
2014. nov. 10. 21:11
 32/41 anonim ***** válasza:
70%

Kérdező és majdnem napra pontosan 2 évvel a vakbélműtétem után szültem. Elég nagy hegem volt és nekem tényleg eléggé fájt nem úgy ahogy te írtad "Amúgy annyira tényleg nem gáz", és többször kérdeztem a dokim hogy de nem lesz baj?

Megvizsgált, azt mondta, hogy nem és én bíztam benne. Szerinted érdeke az orvosnak hogy neked vagy a babának bármi baja legyen? Tönkreteheti a karrierjét ezzel elvesztheti a munkáját és még fel is jelenthetik, ha tényleg necces lenne a heged, ezt mind megkockáztatná szerinted?

Szerintem az előző szülés nagyon megviselt és a hegedre fogod az egészet. Nincs ezzel semmi baj, nagyon sokan küzdenek sajnos ilyen traumával, csak merd bevallani magadnak és az orvosodnak is, talán ha nem a hegeddel jönnél neki is, hanem őszintén bevallanád, hogy mekkora törés volt az előző szülés, hogy láttad a babád szívhangját leesni, ő is megértőbb lenne. Van nekik is lelkük, csak most valószínűleg a heged miatti hisztinek gondolja csak az egészet.

2014. nov. 11. 13:01
 33/41 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Ma voltam a másik dokinál, szerencsére rögtön kaptam időpontot hozzá. Teljesen normális volt és megértő, mikor elmondtam neki kb. azt, ami ennek a kérdésnek is tárgya (persze nem a másik dokit, azt nem mondtam, h elvileg van az is, csak magát a félelmet) és azt mondta, h ő nem fogja eröltetni, elég indok hogy az előző is az volt és fáj a heg. És fel sem merült, hogy bármi extrát kérne érte, pénzügyileg, megkérdeztem hogy mennyért vállal átlagosan szülést és ez le is lett tisztázva.

Úgyhogy innentől úgy gondolom itt nincs több kérdés, az első dokit meg majd felhívom és korrekten közlöm vele, hogy mi van. Köszi annak, aki válaszolt még! Én már eldöntöttem a dolgot!

2014. nov. 11. 13:48
 34/41 A kérdező kommentje:
És csak egyszer kérdezte meg, hogy akarok-e hagyományosan szülni, mert sok ilyen páciense van (esetleg), amikor mondtam ,h nem, akkor azt mondta oké, akkor kiír programcsászárra. Ennyi volt, nincs több rettegés.
2014. nov. 11. 13:55
 35/41 anonim ***** válasza:
59%

Na most csinaltal egy nagy hulyeseget

inkabb vallalod a mutet kockazatat es azt a veszleyt hogy a kovetkezo terhesseg alatt szetvalik a heg.

Ennyire nem felhetsz a normalis szulestol

Sajnalom hogy ilyen orvosok praktizalnak akik a sajat kenyelmuket nezik a kismama egeszsege helyett.

ui masodik csaszar utan sokkal jobban faj majd a hasad

2014. nov. 11. 15:36
 36/41 anonim ***** válasza:
76%
Nagyon sajnálom, hogy a két orvosból egy sem ajánlott neked valódi segítséget, terápiát, lelki támogatást, és nem irányítanak a jobb megoldás felé. A második császár nem megoldás, még ha annak is érzed, akkor sem. Persze, a legfontosabb, hogy mindketten jól legyetek, de az orvos felelőssége lenne az is, hogy minél kevesebb szövődménnyel gyere ki a dologból. Felelősséggel orvos nem javasol második császárt. Legfeljebb a saját időbeosztása és zsebe miatt érez felelősséget, ha ezt teszi.
2014. nov. 11. 15:43
 37/41 anonim ***** válasza:
4%

Kérdező, örülök, hogy megoldódott a problémád. Válaszadók gondolom már teljes életutat is felfestenek neked és kiállítják a jövőbeni bajaidról a diagnózist, csak mert a számodra biztonságosabb megoldást választod.

Szerintem mindenki a saját dolgával törődjön, hogy neki mi a jó, a másik nő döntésébe beleszólni mérhetetlenül aljas dolog.

2014. nov. 11. 22:16
 38/41 anonim ***** válasza:
68%

a császár egy hasi műtét, aminek szakmai javallatai vannak.

Aki szt a pénz szakmai indok, azt eltiltanám.

2014. nov. 11. 22:22
 39/41 anonim ***** válasza:
7%
Utolsó, az első császár épp elég indok. Nyugodtan lehet lepontozni. Nem tudom, hány olyan esetet hallottatok, mikor az anyukának vagy a babának a császártól lett volna baja??? Na és hányat, mikor természetes szülés közben??? Erről ennyit.
2014. nov. 12. 08:08
 40/41 anonim ***** válasza:
11%
Egyetértek az utolsóval! A természetes szülés sem rizikómentes! (főleg a baba egészsége szempontjából pl: oxigénhiány) Egy császár után meg aztán végképp nem az!
2014. nov. 12. 10:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!