Más is nagyon fél a császártól?
Volt már egy császárom és valószínű a következő szülés is az lesz. A kisfiammal sürgősségi volt, pár percen múlt az élete. Ennek függvényében inkább választom a császárt, én sokkal jobban félek egy szülés közbeni komplikációtól, mint a császártól. Engem mondjuk nem altattak a császárnál, viszont más jellegű műtéteim voltak már, amikor igen. Az utolsó egy méhen kívüli terhesség volt, akkor nekem is megfordult a fejemben, hogy mi van, ha nem ébredek fel az altatásból. Végül semmi probléma nem volt.
Ami bántana a te esetedben, hogy nem láthatom azonnal a babámat és ébredés után is sokáig még kába az ember, mondjuk úgy, hogy használhatatlan.
De szerintem ne aggódj, biztosan minden rendben lesz! Az orvos pedig a lehető legkisebb kockázattal járó szülést fogja nektek választani.
Nem altatnak császárnál!
Gerince kapsz erzestelenítőt, végig felvagy, magadnál vagy!
Annak ellenére hogy nincs fogadott dokid, a császárt is meg lehet beszélni!
Ha jövőhéten mész a vizsgálatokra, mondd hogy nem szeretnél simán szülni! Előre megmondják melyik nap, hányra menj.
Én 10 órát vajúdtam, nem tudtam megszülni, császár lett a vége, de az egy megvàltss volt a sok szenvedés vajúdás után.
A másodiknál már eleve kértem a császárt.
Nem volt fogadott dokim, mondtam annak aki épp vizsgált, nem akarok simán szülni, mondta oké, főorvos megvizsgált, kiírt császárra, s ennyi !
Kellemes élmény volt, mivel a férjem ott lehetett végig, a császár után hármasban lehettünk 2 órát!
Én nem nyugtatgatlak, mert úgysem lehet, de leírom én hogy jártam.
1. szülés: rettenetes volt. Nem tágultam, azt hittem, meghalok. Doki: ne hisztériázzon már, stb. Epileptiform rohamom lett, akkor elgondolkoztak rajta, hogy ja, lehet mégis meg kéne császározni. Behívtak egy neurológust, aki emgedélyezte az altatásos, sürgősségi császárt, ami után 36 órát az intenzíven töltöttem megfigyelésen és egyszer foghattam meg a gyerekem, azt is titokban. Szuper volt :( A lényeg: mindketten jól vagyunk.
Második: progi császár. Életem legjobb élménye! (egyébként én is nagyon féltem tőle, feleslegesen)
4. vagyok
Azt még hozzáteszem, hogy mindkettőből hamar felépültem. A másodiknál szóvá tették a nővérek, hogy mit mászkálok annyit, hogy bírom friss sebbel?
4. napon mentünk haza és én vittem ki a hordozót a kocsiig, és nem fájt :)
sokkal többen halnak meg a szülőágyon, term. szülés közben, mint ahányan nem ébrednek fel egy altatásos császár után. Persze mindkettő elenyésző számú, biztosan nem lesz semmi baj, ne félj!
Én a sürgősségi császártól félek csak, ott több a buktató, a progis császárnál szinte semmi gond nem lehet. nuygiii :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!