Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Más is nagyon fél a császártól?

Más is nagyon fél a császártól?

Figyelt kérdés
Első gyerekemet 2 éve szültem természetes úton. Most 37+4 vagyok a fiammal, de még mindig farfekvéses. Az orvos mondta jövőhéten műtéti kivizsgálásra kell mennem. Amúgy azt mondta farosan is meg lehet próbálni megszülni ha nem a lábai lesznek elől és a szülés is jól halad előre. Na de én mindkettőtől nagyon félek, a farostól is, nehogy valami baj történjen, a császártól mert altatnak és félek nem ébredek fel :( Mindkettőtől halálfélelmem van már (pánikbeteg vagyok 8éve). Úgy szeretném ha befordulna, de már kevés az esély rá, főleg ha épp a köldökzsinór nem engedi befordulni vagy valami ilyesmi. Persze tudom, mindennek lehet hátulütője, de akkor is :( Itt a kórházba mindenkit altatnak császárral. Lányom 4óra alatt lett meg, tehát van esély arra hogy jól haladjon farosan a szülés, de kitudja, ha beszorul a szülőcsatornába vákumozni se tudják. De nincs lehetőségem választani, mivel nincs fogadott orvosom.
2014. jún. 21. 14:02
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
73%

Volt már egy császárom és valószínű a következő szülés is az lesz. A kisfiammal sürgősségi volt, pár percen múlt az élete. Ennek függvényében inkább választom a császárt, én sokkal jobban félek egy szülés közbeni komplikációtól, mint a császártól. Engem mondjuk nem altattak a császárnál, viszont más jellegű műtéteim voltak már, amikor igen. Az utolsó egy méhen kívüli terhesség volt, akkor nekem is megfordult a fejemben, hogy mi van, ha nem ébredek fel az altatásból. Végül semmi probléma nem volt.

Ami bántana a te esetedben, hogy nem láthatom azonnal a babámat és ébredés után is sokáig még kába az ember, mondjuk úgy, hogy használhatatlan.

De szerintem ne aggódj, biztosan minden rendben lesz! Az orvos pedig a lehető legkisebb kockázattal járó szülést fogja nektek választani.

2014. jún. 21. 14:12
 2/17 anonim ***** válasza:
40%

Nem altatnak császárnál!

Gerince kapsz erzestelenítőt, végig felvagy, magadnál vagy!

Annak ellenére hogy nincs fogadott dokid, a császárt is meg lehet beszélni!

Ha jövőhéten mész a vizsgálatokra, mondd hogy nem szeretnél simán szülni! Előre megmondják melyik nap, hányra menj.

Én 10 órát vajúdtam, nem tudtam megszülni, császár lett a vége, de az egy megvàltss volt a sok szenvedés vajúdás után.

A másodiknál már eleve kértem a császárt.

Nem volt fogadott dokim, mondtam annak aki épp vizsgált, nem akarok simán szülni, mondta oké, főorvos megvizsgált, kiírt császárra, s ennyi !

Kellemes élmény volt, mivel a férjem ott lehetett végig, a császár után hármasban lehettünk 2 órát!

2014. jún. 21. 14:16
 3/17 anonim ***** válasza:
Nekem 3 császárom volt, hát nem egy leányálom de túl lehet élni. Az első két nap a legrosszabb, illetve amíg nem lehet felkelni. Az első felülés katasztrófa, de az a lényeg, hogy rengeteget kell sétálni, nem kell sokat feküdni, minden nappal egyre jobb lesz. Az elsőnél altattak, mert sürgősségi császár volt, a 2. és 3. alkalommal gerincérzéstelenítés. Ez sokkal jobb volt, mondjuk nálunk lehetett kérni az altatást, de az aneszteziológus mindenkit próbált lebeszélni erről. Nem is értem, hogy miért akarnának altatni?
2014. jún. 21. 14:19
 4/17 anonim ***** válasza:

Én nem nyugtatgatlak, mert úgysem lehet, de leírom én hogy jártam.

1. szülés: rettenetes volt. Nem tágultam, azt hittem, meghalok. Doki: ne hisztériázzon már, stb. Epileptiform rohamom lett, akkor elgondolkoztak rajta, hogy ja, lehet mégis meg kéne császározni. Behívtak egy neurológust, aki emgedélyezte az altatásos, sürgősségi császárt, ami után 36 órát az intenzíven töltöttem megfigyelésen és egyszer foghattam meg a gyerekem, azt is titokban. Szuper volt :( A lényeg: mindketten jól vagyunk.

Második: progi császár. Életem legjobb élménye! (egyébként én is nagyon féltem tőle, feleslegesen)

2014. jún. 21. 14:23
 5/17 anonim ***** válasza:

4. vagyok

Azt még hozzáteszem, hogy mindkettőből hamar felépültem. A másodiknál szóvá tették a nővérek, hogy mit mászkálok annyit, hogy bírom friss sebbel?

4. napon mentünk haza és én vittem ki a hordozót a kocsiig, és nem fájt :)

2014. jún. 21. 14:25
 6/17 A kérdező kommentje:
ebben a kórházban bevett szokás hogy mindenkit altatnak császárnál.
2014. jún. 21. 14:26
 7/17 anonim ***** válasza:

sokkal többen halnak meg a szülőágyon, term. szülés közben, mint ahányan nem ébrednek fel egy altatásos császár után. Persze mindkettő elenyésző számú, biztosan nem lesz semmi baj, ne félj!

Én a sürgősségi császártól félek csak, ott több a buktató, a progis császárnál szinte semmi gond nem lehet. nuygiii :)

2014. jún. 21. 14:36
 8/17 anonim ***** válasza:
39%
Én a természetes szülêstől rettegek,császárt szeretnék,meg is beszéltem a dokival,hogyha nem megy gyorsan és könnyen,akkor megcsászároz. :)
2014. jún. 21. 14:45
 9/17 anonim ***** válasza:
32%
Én is rettegek attól,hogy császárom lesz.Még a terhességem elején vagyok,tehát még semmi sincs eldőlve,de csak nagyon végső esetben szeretnék császárt,csak ha minden kötél szakad.Gondolom rossz felfogás,de én a császárt műtűtnek és nem szülésnek tartom.Egyébként én inkább megpróbálnám farosan megszülni,ha az orvos úgy látja nincs veszélyben a pici.
2014. jún. 21. 15:26
 10/17 anonim ***** válasza:
Engem altattak császárnál.
2014. jún. 21. 16:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!