Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Félek a császártól, kapok egy...

Félek a császártól, kapok egy kis bátorítást?

Figyelt kérdés
Pedig már ez lesz a 3., az elsőnél altattak, mert sürgősségi volt, megijedni sem volt időm, a 2. érzéstelenítéssel kezdődött, altatás lett belőle, mert nem találták el azt a pontot, de még éber állapotomban megkezdték a műtétet, mindent éreztem. Most új dokim van, aki megígérte, csak akkor kezdi el, ha tuti nem érzek semmit, de maga a tudat, hogy észnél vagyok, de felvágva, szerintem tuti szívrohamot kapok. Már nagyon közeledik az idő. Próbálom győzködni magam, hogy a babáért mindent, de nem sok sikerrel. Ami utána van, az engem nem érdekel, maga a műtét, amitől félek nagyon.
2013. aug. 7. 17:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%
Hogy-hogy császár lesz amúgy?
2013. aug. 7. 17:54
 2/13 A kérdező kommentje:

1. Méhfejlődési rendellenességem van, ami kizárja a természetes szülést.

2. Úgy tudom alap esetben is két császár után már csak császároznak, a hegszétválás veszélye miatt.

Szóval nem az én kívánságomra történt egyik sem.

2013. aug. 7. 17:58
 3/13 anonim ***** válasza:
Ne félj,nekem is gerincbe érzéstelenítéssel volt császárom.Olyan mint ha nyomkodnák a hasad ,fájdalmat nem érzel.Látni pedig nem látsz semmit mert olyan paraván féle van eléd terítve.Az már más kérdés ahogy megy ki a fájdalom csillapító fáj az ember hasa.De gondolom Te ezt már tudod ,hisz volt már császárod.Úgy hogy nyugi.Nem vészes a dolog.
2013. aug. 7. 19:56
 4/13 anonim ***** válasza:
73%

Na majd én megnyugtatlak! :D

Szerintem ember nincs a földön, aki tőlem jobba félt volna a császártól... Rettegtem, de ebben semmi túlzás nincs, komolyan.

Az érzéstelenítést úgy beadta a doki, hogy észre sem vettem. Semmit nem éreztem, őszintén.

Amikor már a fertőtlenítővel törölgetett a dokim, frászt kaptam, mert még tudtam mozgatni a lábujjaimat és éreztem azt is, ahogy törölgetett. Mondta, hogy ez nem olyan lesz, hogy semmit nem érzek majd, finom nyomdosásokat fogok, de fájdalmat nem, higgyem el. És tényleg úgy volt. Egyedül az volt kicsit kellemetlen, amikor a másik orvos felülről rásegített egy kicsit, kinyomni a kislányomat. Mert az érzéstelenítő a mellkasomig nem hatott, ő meg ott nyomdosott. De nem volt vészes, egyáltalán. Onnan, hogy felvágott, kb. 2 perc múlva kinn volt a kicsi, a varrás több ideig tartott, de abból sem éreztem semmit. És húznak eléd egy lepedőt, nem fogsz látni semmit. És mivel gyorsan kinn van a baba, onnantól már nem is figyelsz arra, mit csinálnak veled.. :) Megmutatják azonnal, aztán kicsit kicsinosítják és mielőtt összevarrnának, mégegyszer odaviszik neked, hogy összepuszilgathasd.

Én az elsőt simán szültem, most a kicsi 8 hónapos, őt császárral, az első 24 óra nehezebb utána, mint sima szülés után, de a gátmetszés után se egy leányálom a mozgás, így utólag azt mondom, nagyon kellemes élmény maradt számomra a császár. Ezen én lepődöm meg a legjobban, de tényleg. A legjobbakat!!!!

2013. aug. 7. 21:08
 5/13 anonim ***** válasza:
NE félj! :) Én a természetes szüléstől rettegtem, úgy is álltam neki a terhességnek, hogy császárt akarok. Persze nem lehetett megbeszélni a dokimmal. Végül mégis az lett. :) Sürgősségi, de nem altattak, spinál volt. :) Annyiból jó az érzéstelenítés, hogy ha megvan a baba, mindjárt látod is. :) Amire nagyon figyelj oda: gerincbe adott érzéstelenítő után rengeteg folyadékot fogyassz, és ne kelj, ne ülj fel másnap reggelig. Én nem bírtam ki, este már ücsörögtem az ágy szélén (du. egykor böktek), két nap múlva olyan fejfájásom volt, hogy arra szedtem a gyógyszert, nem a műtéti fájdalomra. :O
2013. aug. 7. 21:08
 6/13 anonim ***** válasza:
4. válaszoló vagyok megint. Engem 6 órával a műtét után felültettek a nővérek, és rögtön a műtét után is azt mondták, nyugodtan emelgessem a fejem, már olyan vékony tűvel szúrnak, hogy nem lesz fejfájás. Így is volt. Pedig tényleg mozgolódtam, amennyire bírtam...
2013. aug. 7. 21:18
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm lányok! Próbálok pozitívan hozzáállni, nem nyavajogni :-) Huh, igazából szerintem a félresikerült 2. miatt van ez az egész. Próbálom fejben rendbetenni a dolgokat, úgyis ott dől el minden.
2013. aug. 7. 21:21
 8/13 anonim ***** válasza:
Kérj altatást, én pl. választhattam, és nem bántam meg, letörölgették a hasamat, lefeszítették a lábamat, eltakartak, aztán az altató orvos megsimogatta az arcomat, még háromig sem volt idöm elszámolni már aludtam is, nem volt se fejfájás, nem állt fenn a veszély hogy érezni fogok valamit, ébredés után odahozták a babámat puszilgatásra..
2013. aug. 8. 09:00
 9/13 A kérdező kommentje:
Igen, már próbáltam, de az orvosom erőlteti az érzéstelenítést, leginkább a baba miatt. Pedig akkor nem félnék ennyire.
2013. aug. 8. 09:59
 10/13 anonim ***** válasza:

Nem kell félni úgy elérzéstelenítenek hogy nem fogod érezni.

Ez egy műtét amit nem érzel, bár engemet nem altattak.

2013. aug. 9. 08:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!