Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nagyon félek a császártól!...

Nagyon félek a császártól! Megnyugtatnátok?

Figyelt kérdés
Úgy alakult,hogy császármetszésem lesz,és kezdek nagyon félni tőle. :( Vérszegény vagyok, és bár szedek rá vasat, félek, hogy elvérzek. Vagy ez is már úgymond rutinműtétnek számít? Jajj, annyira elkeseredtem,de már nagyon találkoznék a pici Fiammal! Tapasztalat?
2011. jan. 24. 10:33
 1/7 anonim ***** válasza:
89%
Nem kell félned! Engem is császároztak! A legrosszabb a műtét utáni fájdalom,de hamar elindul a felépülés! Próbáld a jó oldalát nézni,nem kell szenvedned mint egy sima szülésnél,csak kiveszik belőled a babát és kész!
2011. jan. 24. 10:39
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem decemberben volt. Nem tudtam rákészüli, mert a szülés során alakult úgy, hogy császármetszés lett. Vérszegény voltam én is, de semmilyen probléma nem volt belőle. A babának sem lett semmi baja, és én is hamar felépültem. Szerintem sok minden fejben dől el, az fontos, hogy minél előbb felkelj, de azért legyen otthon segítséged, mert sokat kell pihenned. Minden rendben lesz, ne félj!
2011. jan. 24. 10:49
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 11,5 órás kőkemény vajúdás után toltak a műtőbe, mert a kislányomnak leesett a szívhangja.

Aznap mikor lehetett, azonnal felkeltem, és rá 20 percre mentem is (kísérővel) a lányomért.

Ne félj, készülj fel lelkileg, és ami a legfontosabb: NE hagyd el magad! Sokkal gyorsabban gyógyulsz! Nekem másnap nem hitték el, h császárral szültem, pedig nagyon-nagyon kicsi a fájdalom küszöböm.

Elvérzéstől nem kell félned. A természetes szülésnél a placenta leválás miatt vérezhet el a nő.

A szülés utáni gyermekágyi folyásnál és sokkal rosszabbra számítottam, sokan horror filmbe illőnek írták le. Most már tudom, h túloztak.

Könnyű felépülést kívánok!

2011. jan. 24. 11:02
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem komplikáció miatt lett császár sajnos, nagyon be voltam tojva a dologtól, és sokkal rosszabbra számítottam. De végül minden rendben zajlott, és hamar felépültem.

Az első 1-2 nap valóban nem könnyű, de ha tudsz mozogj sokat, amikor már lehet (engem 6 óra után már sétáltattak). S igyál nagyon sokat, hogy ne fájjon a fejed, illetve műtét után ne nagyon emelgesd a fejed, nehogy erős fejfájásod legyen.

S ne aggódj! Én is vérszegény voltam/vagyok, de nem volt semmi baj. Kórházból hazamentem, és 10 napig szedtem a Maltofer vastablettát, biztos, ami biztos.

S igen, már rutinműtét. Nekem mindennel együtt kb. 25 perc volt az egész. Nagyon gyorsan történt minden.

2011. jan. 24. 11:55
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
ahogy te is irtad ez mar valoban rutin mutetnek szamit. minden mutetnek van rizikoja de a statisztikak szerint a komlikaciok a surgossegi csaszaroknal jelentkeznek. ne izgulj mert minden rendben lesz...a nok tobsege verszegeny de erre is fel vannak keszulve a korhazakban. fajni fog egy par napig de a babad mindent karpotol
2011. jan. 24. 13:03
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
EGYALTALAN NEM KELL FELNED!!!Nekem egesz terhessegem alatt eszembe sem jutott a csaszar es hat megis ugy alakult hogy csaszarozni kelett egyaltalan nem volt veszes es most mar orulok hogy csaszaroztak egyaltalan nem voltam roszabbul azoknal az anyaknal akik termeszetes uton szultek masnap mar setaltam az elso nap egy kicsit nehezebb es hat naprol napra jobb lett kitartast neked es boldog babavarast!
2011. jan. 24. 14:43
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat, tényleg megnyugodtam. :) Csak szerettem volna én megküzdeni együtt a Fiammal. Ez olyan első közös élmény. És így nem tudok. A fájdalom sem érdekel, az esetleges gátmetszés sem, dehát, ha így alakult, hát így lesz... Köszönöm!
2011. jan. 24. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!