Más is nagyon fél a császártól?
Az a lényeg, hogy mindketten egészségesek legyetek! Persze, hogy jobb a természetes szülés, de van mikor nincs rá lehetőség-nekem se volt. Engem sokat bántottak is ezzel, lehet hogy nem rossz szándékkal, de nekem rosszul esett, hogy te azt sem tudod, hogy mi az a szülés, téged műtöttek, nem ismered az igazi fájdalmat stb. 12 órás vajúdás után döntöttek a császár mellett az orvosok. Teljesen kitágultam, mégsem tudott a fiam befordulni, mert nagyon szűk a medence bemenetem, persze ezt addig nem tudhattuk, szóval volt részem fájdalomban rendesen, de örülök, hogy egészséges lett a fiam és én is az maradtam. Engem is altattak, és itt vagyok, ne aggódj, ti is túl lesztek rajta. Én is annyira féltem a másodiktól (az már programozott császár volt), hogy nem hogy nem híztam, hanem 5 kg.ot fogytam, mert az utolsó 3 hétben szinte semmi nem bírtam enni. Próbálj meg beszélni az altatóssal, hogy te ragaszkodsz a gerincérzéstelenítéshez (a másodiknál engem sem altattak és sokkal jobb volt így), esetleg ha teheted adj neki pénzt, aztán nyílni fognak az ajtók előtted.
Még a bántásról annyit, hogy volt egy köcsög nő, aki olyat mondott nekem amitől köpni nyelni nem tudtam (neki nincs még gyereke). Egészségügyi dolgozó egyébként, hogy az a baj a mai világban, hogy minden degenerált hülyét megmentenek az orvosok akit csak tudnak.Mikor bővebben kifejtette a mondanivalóját, majdnem hanyatt vágódtam. Régen aki nem tudta megszülni a gyerekét az meghalt általában a babával együtt így eggyel kevesebb lett a genetikai hulladékokból, ja meg a rákos betegeket se kellene gyógyítani, menjen akinek mennie kell. Szerintetek normális? Nem tudom hogy állna a szája ha vele történne ilyesmi.
Ha jól értem, nem a császártól, hanem az altatástól félsz.
Két altatáson vagyok túl, az első nem szülés témakör, teljesen más műtét volt, másfél órás. Altatásból pontosan úgy ébredtem, mint bármelyik reggel, csak még álmosnak éreztem magam. További egy órát aludtam (de ekkor már zajra felébredtem, csk fáradt voltam), utána az égvilágon semmit nem éreztem, csak kipihentséget!
Pár hete szültem, bár természetes úton, de komplikációk miatt műtőbe is kellett vinni (méhlepény nem vált le). Ugyanaz történt, kipihenten ébredtem, pedig a szülés iszonyúan leszívott fizikailag. Akkor is egy-két órát még aludtam ébredés után.
Rögtön a gyógyszeres ébresztés után (ezzel hatástalanítják az altatót) - bár erre a páciens soha nem emlékszik - teljesen megfelelően kommunikáltam. Pl. férjem mesélte, hogy keresték a sportcipőmet, amiben érkeztem és kérdezték tőle, hogy hogy néz ki, nehogy másét hozzák. Én 1 perccel az ébresztés után elmondtam, hogy milyen márkájú, milyen színű csíkok vannak rajta és a vajúdóban melyik ágy környékén keressék. Ebből semmire sem emlékeztem, ezt mesélték.
Egyetlen ártalmatlan dologra készülj: ébredés után 1-2 órán keresztül remegni fogsz. Ez nem kóros, teljesen természetes mellékhatása az altatásnak, tényleg pár órán belül elmúlik. Én aludni is tudtam a remegés alatt, nem zavart.
Egyébként egy dologra gondolj: egyrészt manapság már egészséges ember nullához közelítő eséllyel hal meg altatástól (nagyon profi eszközpark figyeli az élettani folyamatokat altatás közben!!), másrészt úgysem leszel magadnál, akármi történik.
Az első műtét előtt én is azt mondtam, hogy akár boncolhatnak is, úgysem leszek tudatomnál.
Nekem sokkal nagyobb félelmem volt, hogy gerincérzéstelenítéses császár lesz és tudatomnál leszek, miközben felnyitnak. Szerintem pszichésen nem bírtam volna.
De az altatások számomra kifejezetten kellemes élmények voltak. Soha olyan kipihent nem voltam, mint a fent említett két altatás után!
14-es vagyok. Kedves kérdező, nem neked szántam, hanem annak, aki kérdezgeti, hogy szülted, és aki bíráskodik, hogy a császár "nem igazi".
Én vajúdtam középidősen 2 napig, utána megcsászároztak, azért írtam, hogy az a lényeg, hogy egészséges legyen. Bármit bevállaltam volna még csak éljen a kislányom.
Császárból hamar felépültem, sebem már nem fáj. 8 hete volt.
"Nekem sokkal nagyobb félelmem volt, hogy gerincérzéstelenítéses császár lesz és tudatomnál leszek, miközben felnyitnak. Szerintem pszichésen nem bírtam volna. "
En sem birtam, plane hogy ereztem mindent (kicsit fajt). Alig birtak leszedalni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!