Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Fontos! Mit csináljak, ha a...

Fontos! Mit csináljak, ha a dokim elzárkózik a császártól, pedig az előző is az volt?

Figyelt kérdés

Fogadott orvos, az előző babám császárral született (nem nála). Közölte, hogy ő nem nem fog megcsászározni "csak úgy", de én ezt szeretném, nem akarok kockáztatni, szeretném ha le lenne fixálva.

Mit tegyek? Eléggé idegesít ez a dolog, ami ugyebár nem jó. Már felajánlottam neki, hogy pár tízessel megspékelem a tarifáját (nem vágna földhöz) vagy mondja meg mennyit kér érte, de így sem akarja. (Már mondtam neki, hogy fáj a hegem, de azt mondja tudja, hogy csak azét mondom, mert császárt akarok :/ Amúgy annyira tényleg nem gáz, de néha bizony valóban fáj)

2014. nov. 8. 20:23
1 2 3 4 5
 11/41 A kérdező kommentje:
Kedves hatos, sajnálom ha így alakul meg te nem szeretnéd, nekem már volt 1 császárom, ügyeletes csinálta és semmi baj nem volt, nem fájt, nagyon gyorsan regenerálódtam talán meglepően gyorsan is! Ott is rendes volt a doki, de hangsúlyozom nem én kértem a császárt, ügyeletes volt az orvos is és azért döntött úgy, mondjuk nem is sokat vajúdtam, de elment a baba szívhangja és akkor nagyon megijedtem :( Nem kockáztatott semmit, hanem kivette és kész. A mostani dokit csak annyiban sajnálnám, mert nem tűnik felületesnek A-Z kikérdezett mindent már az első alkalommal, meg amúgy rendesnek is tűnik, eddig bármi aggasztott azt mondta nyugodtam kérdezzek, de azt viszont kiemelte, hogy kérésre ő nem császároz, sajnálja de pénzért sem és mindezt korrekten közölte és természetesen ha nem vagyok elégedett, "lapátra tehetem" nyugodtan. Szerinte nem indok az pusztán 1 császárra, hogy az előző is az volt. Amivel nem kéne szórakozni, ha aggasztja a kismamát és fáj valami a kényes területen az nem jó jel, ezzel nem kellene szórakozni. Azt nem akarom megvárni, hogy na majd azért kelljen megint mert leessen a szívhang :S
2014. nov. 8. 22:44
 12/41 A kérdező kommentje:
Hozzátette, hogy segítene abban, hogy természetesen bújjon elő a baba és amikor felhoztam neki a leesett a szívhangot, arra azt mondta, h az persze egy indok rá és jól tette az ügyeletes orvos azt amit. Ha komoly probléma van, ő sem kockáztatna egy percig se, de ő addig nem műt, amíg szte sem vaklárma a dolog. Tisztességesnek tűnik, de nekem az baromira nem tetszik, hogy nem veszi figyelembe, hogy ÉN mit akarok, engem mi aggaszt, már pedig szerintem nem kéne rettegésben élni a napjaimat kismamaként, mert amióta az első gyerekkel ez volt, félek a spontán szüléstől és őszintén itt le merem írni, hogy nem sajnálnám rá a pénzt, ha lenne hozzá orvos is, aki vállalná, nem mint a mostani orvosom.
2014. nov. 8. 22:58
 13/41 A kérdező kommentje:
A "félekaszüléstől" neki erre az a válasz, hogy azt le kell győzni, kedves anyuka. Köszönöm, doktor úr! Pf.
2014. nov. 8. 23:04
 14/41 A kérdező kommentje:
Pedig nekem azt mondták baráti körben, hogy 100 rugó felett vállalják már, hát én konkrétan 120.000-at ajánlottam neki, de még annyiért se akarta.
2014. nov. 8. 23:15
 15/41 anonim ***** válasza:

Én is így voltam,mégsem császároztak.

Az első nekem is császár volt.

Hidd el a doki tudja a dolgát.

2014. nov. 9. 04:15
 16/41 anonim ***** válasza:
100%

Van az az orvos, aki jó pénzért meg fogja csinálni a császárt (ha más nem, magánklinikán). Kérdés, hogy ez az orvos a terhesgondozás során mennyire figyel rád és a babára? Vagy kizárólag a pénz érdekli?

Válassz másik orvost, ha az első nem szimpatikus, de nem biztos, hogy az első doki azért rossz orvos, mert nem a te kívánságod szerint ugrik, hanem próbál a szakmai protokoll szerint eljárni, és felvilágosít erről téged is, elvégre ő a szakember, nem te :) (tudom, te tested, de babád, de hidd el, nem mindig jó, ha laikus diktál)

Mondom ezt két komplikált terhességgel és két császárral a hátam mögött :)

2014. nov. 9. 09:43
 17/41 anonim ***** válasza:
84%
Őszintén, ha szerinted az orvosod még pénzért sem akar megműteni, nem merül fel benned, hogy miért? Nem merül fel benned, hogy nem azért, mert kockáztatni akarja az életed, és ezzel egyben a sajátját is, hanem azért, mert így tartja a legjobbnak? Utánaolvastál már, hogy a hegfájdalom teljesen normális jelenség és nem kell emiatt attól félned, hogy szétnyílik? Tudod te, hogy milyen kockázatokkal jár egy második császármetszés, és milyen hosszútávú szövődményei lehetnek? Hogy mitől is akar megvédeni téged, még a pénzed és a makacsságod ellenére is? Először szerintem tájékozódj, mielőtt eltékozolsz egy ilyen lehetőséget és egy ilyen remek orvost!
2014. nov. 9. 10:19
 18/41 A kérdező kommentje:

Utolsó, mit értesz az alatt, h kockáztatja az életét mármint ő? Szerinted lenne, aki beperelné, mert meg már császározni egy kismamát, pl. egy kollégája? Hát nemtom, sztem egymás ellen nem vallanak ,mint ahogy én se keverném bajba a kollégámat, mert ez nem játék. De ezt nem értem.

Sztem az lesz, hogy elmegyek a másik alternatívához, akit ajánlottak, meglátom mit szól hozzá ő, mármint először is mit vet fel az előző császár miatt (valaki protokollból császároz így, még mielőtt felvetném anélkül is, hogy megfizetem ha kell) és majd eldöntöm, hogy végül leváltom-e.

2014. nov. 9. 10:46
 19/41 anonim ***** válasza:
76%

elárulom, hogy ez nem protokoll, hanem önvédelem a részükről, aminek szakmai indoka nincs egyébként. Sectio után is lehet természetes úton szülni probléma nélkül (sőt, több sectio után is), de elég sok orvos kényelemből inkább vág, mert gyorsabb, biztosabb. Az tök mindegy nekik, hogy az anyának ez a rosszabb választás.

Elég szomorú, hogy vannak, akik azt hiszik, pénzért vehetnek orvosi döntést...

Akkor menj be egy urológushoz, és kérd meg, hogy vegye ki az egyik veséd, mert kisebb eséllyel lesz vesedaganatod, ha csak egy van. Vagy a fél tüdőd...

2014. nov. 9. 10:52
 20/41 anonim ***** válasza:
81%

Szeretném megkérdezni ennek az orvosnak a nevét és elérhetőségét. Pont egy ilyen rendes embert keresek, aki kényelemből nem akar rögtön műteni. Remélem budapesti. A legtöbb orvos azonnal vàgna. Az első babám császáros lett,de már másnap tudtam,hogy legközelebb is megpróbálom.

Sajnos ma még nem sokan perelnek felesleges császàrért mert nem tudjàk hogy a gondjuk-bajuk,ami évekkel később jön elő pl. Összenövések, emiatt van. Én már egy éve olvasom a szakirodalmat erről és meggyőződésem, hogy a vbac a jo megoldás. Meg kell próbálni és csak akkor császározni,ha nincs más megoldás.

2014. nov. 9. 11:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!