Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Anyukák akik simán és fájdalom...

Anyukák akik simán és fájdalomcsillapító nélkül szültetek ti büszkék vagytok erre?

Figyelt kérdés
És ha fájdalomcsillapítóval szültél volna, ennyire nem lennél büszke?

2014. szept. 28. 15:52
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
65%
én azt nem értem, aki azt írja, 'aktívan' részt vett benne... miben??? vajúdás alatt miben tudott részt venni?
2014. szept. 29. 09:39
 22/38 anonim ***** válasza:
50%
Hold-viola1 még nem szültél ugye? A vajúdásban igen is aktívan részt vesz az ember.
2014. szept. 29. 09:50
 23/38 anonim ***** válasza:

Szültem, vajúdtam. Mi volt az aktív rész?

Akkor ha mélyen az ujjamba vágok késsel kenyérszeletelés közben, ott is aktívan részt veszek (szentségelek?) abban, hogy fáj az ujjam?

Vagy mi múlik rajtam ilyenkor? Átéltem, ott voltam, mégsem értem.

2014. szept. 29. 10:15
 24/38 anonim ***** válasza:
61%
Kérdező, miért teljesítmény megszülni egy gyereket?
2014. szept. 29. 10:21
 25/38 anonim ***** válasza:
29%

Hát aki nem érti, hogy lehet egy vajúdásban aktívan részt venni azt tudom sajnálni. :) azért látom, van, aki érti. :)

Nekem az passzív részvételnek számít, ha valaki pl nem kelhet fel az ágyról, ha éppen olyan fájdalomcsillapítást kap, hogy az nem teszi neki lehetővé. Nem érez fájdalmat, nem éli át igazán a folyamatot - csak passzívan.

Nekem bejött, hogy éreztem minden összehúzódást, fájdalmat, úgy éreztem, összedolgozom a babámmal, és ezáltal kölcsönösen segítjük egymást. Ha úgy éreztem jónak, labdán hintázhattam, "kötélen lóghattam", bemehettem a vízbe, sétálhattam, guggolhattam, AKTÍVAN tevékenykedtem végig a folyamat alatt, attól függően, hogy éreztem azt, hogy a legjobban elősegítem a szülés előrehaladtát. Így értettem. Még egyszer hangsúlyozom, senki nem kevesebb attól, hogy ő fájdalomcsillapítást kér!! Ahogy már korábban is írtam, mindenki úgy szül, ahogy szeretne, és ahogy jónak látja.

2014. szept. 29. 11:18
 26/38 anonim ***** válasza:
100%
Nekem megváltás volt az EDA. 9 óra vajúdás és 28 óra fennlét után éppen hogy 2 ujjnyira tágultam ki. Ahogy megkaptam az EDA-t ( az sem volt könnyű 5x szúrtak meg mire sikerült) elaludtam :D. 2 óra múlva 4 ujjnyira tágultam ki és fél óra alatt megszületett a kislányom. Akkor mondtam, hogy elég amikor megpróbáltak burkot repeszteni, de nem sikerült (mint később kiderült nem nagyon volt már magzatvizem). Ha EDA mellett sem tágulok akkor császár metszés lett volna. Örülök neki, hogy túléltem és született egy egészséges kislányom. Büszke akkor leszek magamra, ha jó embert nevelek belőle.
2014. szept. 29. 12:00
 27/38 anonim ***** válasza:
65%

"Nekem bejött, hogy éreztem minden összehúzódást, fájdalmat, úgy éreztem, összedolgozom a babámmal, és ezáltal kölcsönösen segítjük egymást"

Igen, ezt értem, de semmi nem a szülő nőn múlik a folyamatban, megy magától, akkor is, ha mozogsz, akkor is, ha fekszel, mint egy darab fa. Szóval nem rajtad múlik, ígyis, úgyis megtörténik (a vajúdás részre értem csak, természetesen). Erre értettem, hogy igazából nincs benne aktívság, mert mindenképp folyik a folyamat.

2014. szept. 29. 13:22
 28/38 anonim ***** válasza:
Igen, ebben igazad van, megy magától, ennek ellenére én mégis úgy érzem, aktívabban részt tudtam így venni az egészben. Jobb volt így nekem, mintha csak feküdtem volna. Úgy éreztem, pl a melegvízzel rásegítettem a tágulásra azzal, hogy segített ellazulni. A vajúdás nagy részét a kádban töltöttem, mert ott éreztem, hogy halad a folyamat, el tudtam engedni magam, viszont amíg kint szenvedtem az ágyon, nem tudtam úgy átadni magam a fájdalomnak, és nem tudtam úgy tekinteni rá, hogy ez a dolog hozzásegít, hogy hamarabb kibujhasson a babám. Ki tudja, talán tovább is tartott volna az egész szülés, ha pl nem kádban vajúdok főleg. Persze ez már nem derül ki, én mégis így érzem. :)
2014. szept. 29. 13:33
 29/38 anonim ***** válasza:
5 és fél óra alatt született meg a kislányom egyébként.
2014. szept. 29. 13:35
 30/38 anonim ***** válasza:
Értem. Nem kötözködni akartam, nem szültem még, csak sosem értettem ezt a kijelentést, a fent leírtak miatt. Így a te leírásodból értem, miért mondod.
2014. szept. 29. 13:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!