Van itt olyan, aki a terhesség előtt rengeteget fájdaolmcsillapítózott mensi idején, de mégis megszült eda nélkül, hüvelyi úton?
Igen, én.
Cataflam 2-3 db, naponta kétszer, volt, h elájultam a fájdalomtól.
Mégis megszültem, nagyon fájt, de nem úgy, mint mensi idején, ott érzed, h növekszik a fájdalom, érzed, amikor a tetőponton van, és amikor csillapodik.
Annak a fájdalomnak tényleg értelme van, a babádat kapod érte, akit 9 hónapja vársz.
Lelkileg egész más érzés.
Igen, én is:), a szülési fájdalom egészen más szerintem, nyilván a felszabaduló hormonok és az agyi "másállapot" miatt is:).
Nekem sokkal rosszabb élményeim vannak egy- egy nehezebb menzeszről mint a szülési fájdalmakról.
Bocsi h konkrétan neme rre írok, mert a mesnim sose volt görcsös. DE a fogfájásba mindig belehaltam (most is), 3 cataflamig meg se állok :(
Ha s szülést ehhez hasonlítom, inkább még 2 szülés , mint egy fogfájás. A szülésnek megvan az eredménye, minden fájdalmának, szenvedésének....és utána elfelejti az ember, a fogfájás meg elő -előjön, brrrrrrr:(
Kösz a válaszokat! Azért kérdeztem rá, mert barátnőm mondta, h nekem milyen jó lesz majd, ha szülök. Ugyanis én nem szedek fájdalomcsillapítót. Szerinte én majd türelmesebben fogom bírni a szülést is, ahogy a menstruációs görcsöket is.
Utolsó, nekem is fájt már úgy fogam, h már a Cataflam se segített. Akkor feladtam és az éjszaka közepén elindultam az ügyeletre. Nem tudom, h mi ütött belém, de emlékeztem egy önszuggesztióról olvasott cikkre és el kezdtem alkalmazni utazás közben. Annyira működött, h egyáltalán nem fájt a fogam. Persze csak addig, amíg koncentrálni tudtam. Amint szólt hozzám valaki és kizökkentett, akkor hasított megint a fájdalom.
Bocsi, nem fejtettem ki rendesen, amit írni akartam. Szóval barátnőm szerint majd nem lesz gondom szülés közben, mert magas a fájdalomküszöböm. Közben meg mindenkitől azt hallom, h a szülés mennyivel jobban fáj és h nekik a mensi alatt nem kell gyógyszer, de akkor alig várták az edát v a császármetszést. Szóval ebből gondoltam, h megkérdezem, h van-e egyáltalán olyan, aki mégis csak kibírta a szülést, holott mensire gógyszert szed.
Bocs, ha kicsit kusza, amit írok. :)
Csak egy apró érdekesség arról, hogy a szülési fájdalmat mennyire nem minden esetben fájdalomként fogják fel:):
angolul például a vajúdó fájásokra nem a pain vagy ache szót használják, hanem a flow(áramlás, sodrás...) szót:). Ez szépen jellemzi a különbséget szerintem.
És a fájdalom megélésében nagyon sokat számít, hogy a szülő nő hogyan áll hozzá a szüléséhez, mennyire érzi magát biztonságban, mennyire van felkészülve a baba elengedésére, mennyire képpes leküzdeni a félelmeit és még rengeteg dologtól:).
Igen, a labour maga a vajúdás, valóban használatos a labour pain is, ezt kifelejtettem.
A flow- val mint a fájásra vonatkozó kifejezéssel nem a medikális szemléletű könyvekben/ cikkekben/ egyéb helyeketn találkoztam, hanem az élettani szüléseket kísérő orvosok/ bábák/ dúlák írásaiban:).
Ez is szépen mutatja a két "világnézet" közötti különbségeket:).
Elnézést, az előzőben nem voltan pontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!