Miért nem adnak fájdalomcsillapítót szüléskor? Banyek.
Én is most várom a második babát,nem terveztük,de örülök neki.Az első babám 11 hónapos,most november legelejére vagyok kiírva...
De amikor megtudtam a 2.babát,nem az öröm telített el,hanem a félelem,meg éreztem a fájdalmat is,mert nagyon nehezen szültem az elsőt is,megrekedt a baba,el is tört a kulccsontja,mindkettőnknek bevérzett a szeme,nekem az erőlködéstől,neki a megszorulástól...
Szülés után még órákig remegtem..
Meg az is hülyeség,hogy az ember elfelejti a szülési fájdalmakat,amint meglátja a babát...Hülyeség...Én még a mai napig nem felejtettem el.
"Meg az is hülyeség,hogy az ember elfelejti a szülési fájdalmakat,amint meglátja a babát.."
Sajnálom, hogy neked ilyen rossz élményként maradt meg a szülés, de én például úgy voltam vele, ahogy szerinted "hülyeség". Nekem a vajúdás volt kegyetlen, de tényleg el is felejtettem mihelyst meglett a pici.
Nem akarok jogászkodni, de számomra az a megdöbbentő, hogy a lehetőséget sem adják meg a fájdalomcsillapításra. A fájdalom csillapítása alapvető joga mindenkinek, amit, ha nincs kontraindikáció, orvosi ellenjavallat, akkor szerintem biztosítaniuk kellene. Persze, fogat is lehet húzni fájdalomcsillapítás nélkül, de ha lehet enyhíteni a fájdalmat, miért ne. Nem ezen múlik a szülés, sem a baba-mama kapcsolat. Miért ne legyen élmény a szülés, ha valaki nem bírja úgy a fájdalmat. Nem vagyunk egyformák.
én is szerettem volna, de annyira gyorsan jött a kislányom, hogy nem volt idő beadni. De adtak volna, ha kérek!
Lehet, én vagyok kukac, de biztos panaszt tettem volna, ha megtagadják, vagy ami még rosszabb, de hallottam ilyet is, pénzt kértek érte. És ez számomra nem az ősszülés, és a nyafka anyukáról szól, hanem alapvető jogról.
A szules nem betegseg egy termeszetes folyamat eletttani.
Az eletben mindennek ara van.
Egy uj elet egy baba vilagrahozatalanak ara a anya fajdalma ami felkeszito ot az anyasagra es koti ot a babahoz sok sok hormon szabadul fel a fajdalomtol ezzel is segitve a szotatast es a kotodest.
Valassz dulat vagy jo suzlesznot aki ott van veled tamogat segit.
Siman ki lehet birni en 4 szultem faj csill nelkul ebbol az elso volt rossz a tobbi a nappalinkban szuletett.
Annyira sok erot adott a baba es az hogy en ezt meg tudom csinalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!