Jobb a gyereknek normális körülmények között, ha fájdalomcsillapító nélkül születik?
Mi a normális körülmény? Ez mindig relatív.
Én fogok kérni EDA-t, mert nem szünteti meg teljesen a fájdalmat, ha elhúzódik a vajúdás, nem fárasztja ki annyira magát sem a mama, sem a baba, kíméletesebbnek tartom.
34 hetes kismama
Maga a szülés/születés folyamata nem változik. Szerintem.
34 hetes kismama
Én nem tudom, hogy jobb-e neki, de nekem eszembe se jutott kérni. Nem vagyok valami nagy hős, de úgy voltam vele, hogy hagyom a maga útján menni a dolgokat. Végül olyan gyors szüléseim voltak, hogy tényleg nem is volt szükség semmire. Biztos másképp gondolnám, ha 20 órán keresztül kellett volna vajúdnom.
De alapesetben szerintem a gyereknek az a legjobb, ha természetesen történik minden.
Az EDÁ-ból semmiképpen nem kap, néhol használnak Contramalt, na azt pl. semmiképpen nem javaslom.
Anyává pedig nem a szülés milyensége tesz.
Szerintem a babának valószínűleg nincs különbség. ha olyan hatással lenne rá a fájdalomcsillapító (úgy tudom, lidocain - ezt adják be gátmetszéskor is, igaz kisebb mennyiség, igaz máshova. no jó, nem folyok bele, mert annyira nem értek hozzá)
Anyuka részéről van pár negatív hatás és pár kockázati tényező, az a kérdés, hogy azokat vállalja-e.
Te hogy vélekedsz erről, kérdező? Vagy jelenleg még véleményt formálsz? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!