Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit tegyek hogy ne feljek...

Mit tegyek hogy ne feljek ennyire a csaszarmetszestol?

Figyelt kérdés

Holnap toltom a 40.ik hetet, es vasarnapra vagyok kiirva. A kisfiam 3850gr a multheti ultrahang szerint, szoval siman 4kg felett lesz, a BPD-je 100as, es a dokim szerint (vizs.alapjan) hiaba van fejjel lefele nincs beilleszkedve a feje, es meg mindig teljesen zart a mehszajam. Igy hat megbeszeltuk hogy csaszar, hiszen valahogy ki kell jonnie... Ott dolgozom abban a korhazban ahol szulni fogok, igy a dokimat is ismerem, es megbizom benne, megis nagyon felek. Kedden kell befekudnom, ha addig nem tortenik semmi, es akkor beinditja kicsit a fajasokat (mondjuk ezt kihagynam, de nem lehet...) es akkor csaszar. Rettegek, mert 25 eves vagyok, eletembe sose voltam egy napot korhazba, legnagyobb dolog a vervetel volt :) Boldognak kene lennem h 5 nap es a kezembe tarthatom a fiam, megis felorol a felelem...

Terhessegem elejen dohanyoztam 4 honapos koromig (nem vagyok buszke...) aztan letettem, a mai napig nem gyujtottam ra. De ez a kilatastalansag a felelem, a strrssz kikeszit es mindennap sirok,zokogok igy adom ki a feszkot, de kouben ragyujtanek mert tudom h megnyugtatna... Viszont ezt az 5 napot meg ki kene mat birnom, de ez a legnehezebb. Mi tevo legyek? Volt valaki hasonlo helyzetben?

2014. jún. 6. 13:52
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
48%

2es vagyok

én normál úton szültem, de az a fájás nagyon nagyon és annál is inkább fáj. én nem tudtam volna kiabálni sem annyira fájt. Fogd fel úgy hogy neked ez sokkal rövidebb, mint aki normál úton szül. Nincs kitolás, nekem az még jobban fájt.....

A felépülésről annyit tudok mondani, hogy én nagyon rosszul voltam szülés után, teljesen legyengülve, vérszegényen, majdnem elájultam. nagyon rosszul viseltem, ülni nem tudtam.

a császáros csaj azonnal jött ment, talán nehezebben kelt ki az ágyból, ennyi. Szóval kiegyeztem volna azzal a császárral :)

A cigi meg.... én nem cigizem, de szerintem ha jól esik egyet max elszívsz, mert megérdemled :D de többet ne!!!!!! mert a babának legkevésbé van a nikotinra szüksége.

2014. jún. 6. 15:46
 12/35 anonim ***** válasza:
Szia! En ikreket varok, ugyh el tudom kepzelni, mit erzel. :) En ugyanugy felek a nem csak a csaszartol, de a rendes szulestol is. Ugy vagyok vele, h inkabb rendes uton szulnek, de ugye ikreknel ez komplikaltabb. En sem vagyok gyakori korhazlatogato, utoljara 4 eves koromban vettek ki a mandulamat. Most 31 eves vagyok es a korhaznak a szagat se birom. De valahogy ki kell jonnie ezeknek a babaknak, ugyh az a gondolat ad erot, h ez csak par oras fajdalom es kellemetlenseg, utana pedig megfeledkezik rola az ember ugyis. :)
2014. jún. 6. 16:05
 13/35 A kérdező kommentje:

Igen, biztosan igaz!

Mindenkinek gratulalok aki tul van rajta. :)

Az oxitocin nagyon gyors fajasokat csinal!??

Erdekes, mert lehet hogy hulyen hangzik de sokszor egy jo eros szelgorcstol se szolalok meg v csak jajjgatok, akkor mi lesz a fajasoknal???!

2014. jún. 6. 17:01
 14/35 anonim ***** válasza:

nyugi azoknál is csöndben leszel :) én megszólalni sem tudtam, de már írtam.

Hidd el sodródni fogsz az eseményekkel, nincs más választásod.

2014. jún. 6. 18:21
 15/35 anonim ***** válasza:

Szia!

Ne félj, nem fáj a császármetszés,egyátalán semmit nem fogsz érezni.

Utána kicsit kellemetlen lesz a vágás helye,de biztos fognak adni fájdalomcsillapítót.

A lényeg az, hogy ne hagyd el magad utána.

A cigiről az a véleményem,hogy ha már eddig megálltad,hogy nem gyújtottál rá, akkor ezen után se tedd.

Föleg szoptatás alatt ne bagózz, nem tesz jót a picinek!

Kitartás, szorítok neked.

Ha túl leszel rajta mindenképpen ird meg,hogy milyen volt.

:)

2014. jún. 6. 19:25
 16/35 anonim ***** válasza:
Kérdező a természetes szülés semmiképp nem jöhet szóba?? A császártól én is rettegek, inkább bele se gondolok majd lesz valami, de a súlyát csak besaccolni tudják, az hogy múlt héten 3850g volt, lehet nem volt annyi se. Ahogy olvasgatom itt van aki a 2,5 kg-os babától is szétrepedt van aki meg a 4 kilóstól sem.
2014. jún. 6. 19:37
 17/35 anonim ***** válasza:
Én meg a sima szüléstől félek :/
2014. jún. 6. 21:05
 18/35 anonim ***** válasza:

Szia!

Az első szülésem indított volt,normál szülésnek indult.

4órát vajúdtam rettenetes fájásokkal és végül császár lett.

A következő programozott volt mint Neked.

Azt úgy képzeld el,hogy beadták az oxi infúziót majd kb.5-10perc múlva már a műtőben voltam olyan fájásokkal amiket nem is éreztem.

Tehát nyugi,ha programozott akkor észre sem fogod venni a fájdalmat.

Utána pedig nem mondom,hogy jó lesz,de akkor már ott lesz a baba is akivel foglalkozni kell és teljesen elnyomja majd a "többi" kellemetlen dolgot:)

Kitartás és ne félj!

2014. jún. 7. 06:24
 19/35 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem program császárom volt,tehát úgymond készültem.

Tudod mire gondoltam?

Arra,hogy ha normál úton szülök,akkor is vágnak (első szülésnél szoktak) így is vágnak.Sőt,nekem így valahogy jobban jött le,hogy nem a pu..t "szablyák"

Egy pozitív szülésélmény részemről:

Bár altattak végül,de amikor felébredtem,onnantól 10 órára felkeltettek,tusolni mentünk.Nagyon durva izomlázam kívül nem éreztem sok mást,a heg környéke teljesen érzéketlen volt,nem fájt.Oldalt húzódott a medence csontomnál,de ha fogtam és nyomtam a kezemmel,teljesen egyenesen és aránylag gyorsan tudtam menni.Sőt,kb 24 órával a szülés után már hajat is mostam,mert látogatókat vártam és úgy mégsem lehet :-)

Nagyon gyorsan felépültem,8 napja volt a császár,tegnap már biciklivel mentem kb 4 km-t.A hasam is rendeződött valamennyire,nem teljesen persze,de alig van már valami.

Indulj ki ebből,jó lesz!!!

2014. jún. 7. 09:41
 20/35 A kérdező kommentje:
Gratulalok. A fajasoktol felek...
2014. jún. 7. 11:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!