Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit tegyek, hogy ne féljek a...

Mit tegyek, hogy ne féljek a szüléstől?

Figyelt kérdés

Alig 1 hónapom van hátra a szülésig, és iszonyatosan félek. Nagyon alacsony a fájdalomküszöböm! Hallottam egy bizonyos fájdalomcsillapítóról,ha jól tudom Eda a neve(azt hiszem) Mi a véleményetek róla? Tényleg lelehet bénulni, ha nem jól adják be? Előre is köszi a válaszokat!

egy 23 éves kismama

2011. júl. 26. 23:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én is kíváncsi vok a válaszokra, úh megjelölöm, bocsi, a választ még nem tudom.
2011. júl. 26. 23:50
 2/11 anonim ***** válasza:

Edáról: [link] piros nagybetűvel ott van a tájékoztató az epidurális érzéstelenítésről, katt rá, wordbe le van írva minden, amit tudni kell róla.

Én a Szt. Imrében szültem, ott azt hiszem nem nagyon támogatják ezt, vannak kórházak, orvosok, akik kifejezetten ellenzik, de vannak támogatók. Mindenesetre kérdezz rá a dokidnál, hogy ő ajánlja-e. nehogy ott a szülőszobában szembesüljél azzal, hogy akármi van, akárhogy kéred nem adják be...

Egyébként én a szülésem előtt nagyon sok sztorit olvastam, ami néha elrettentő volt, és kicsit beparáztatott is, de így legalább sok mindenre fel voltam készülve, sok mindenről hallottam, ami közbejöhet ilyenkor. De volt nagyon sok pozitív is, könnyű szülésről, ami szintén csak jó lelkileg, hogy nem csak drasztikus 14-16 órás vajúdással lehet megszülni az első gyermeket!

Én találtam egy nagyon jó leírást egy szülésről, annak a lelki oldaláról, szinte minden nap elolvastam, és bár a szülésnél nem ismételgettem magamban, de a lelki rákészülésben sokat jelentett. Arról szólt, hogy szeresd a fájásokat, minden egyes újabb és újabb fájást, mert azok által mindig eggyel közelebb kerülsz ahhoz, hogy kezedben tarthasd a Csodádat, meglásd végre az arcát, megfoghasd a kezét, megsimogathasd azt, aki a szíved alatt cseperedett. Egyébként a szülés utáni pillanatok tényleg fantasztikus, leírhatatlan élmény. Ekkor minden fájdalom egy pillanat alatt törlődik, utána már csak arra fogsz emlékezni, hogy fájt, majd hozzáteszed, hogy de megérte:) (más gépem van, de megpróbálom megkeresni neked/nektek az egész írást)

2011. júl. 27. 00:17
 3/11 anonim ***** válasza:
Az epidurális érzéstelenítésről mindig keringenek rémhírek, de ezt nem értem, mert rengeteg műtétnél használják pl.: láb műtétek. Ha annyira veszélyes lenne, akkor nem lenne annyira elterjedt, nem? Vagy ez másfajta?
2011. júl. 27. 00:23
 4/11 anonim ***** válasza:

Az EDÁ-val a világon semmi gond nincs, ahol én szülni fogok, ott a szülések 90%-nál alkalmazzák a kismamák megelégedésére. Sokan a spinális érzéstelenítéssel keverik, megy a ködösítés a témában.

Tudom, hogy sokan elítélik a szülés alatti fájdalomcsillapítást, én nem akarok hős lenni, nem jár kitüntetés annak, aki e nélkül hozza a világra a gyerekét, de úgy gondolom, hogy a mai magyar valóságban, amikor az esetek túlnyomó részében alkalmaznak valamilyen invazív szülésgyorsító módszert (burokrepesztés, oxitocin adagolás), ami a fájásokat nagyban megnöveli, igenis legyen mindenki számára elérhető és amiatt senkit nem ítéljenek el verbálisan.

2011. júl. 27. 01:34
 5/11 anonim ***** válasza:

Én EDA-val szültem és szuper volt. Tévhit, hogy le lehet tőle bénulni! (nekem picit elcsúszott, mikor beadták, de csak annyi lett a következménye, hogy egyik oldalam kevésbé érzéstelenedett el, mint a másik) Nyugodtan kérjed, ha félsz. Mint kiderült, nekem is nagyon alacsony a fájdalomküszöböm + nekem már 1 perces fájásaim voltak, de még nem tágultam kicsit sem. Szóval ha nincs EDA valószínűleg megcsászároztak volna... Így viszont élmény lett a szülés. Annyi, hogy EDAval feküdni vagy ülni kell, járkálni nem lehet, mert nem érzed a lábaidat + nem érzed, ha pisilni kell, ezért megkatétereznek. Engem 2* katétereztek, semmit nem éreztem belőle. Viszont az EDA jótékony hatása kiterjedt a varrásra is, amiből szintén semmit nem éreztem. Én csak ajánlani tudom, nem voltam szülés után holtfáradt, kimerült. Nyugodtan kérd, ha úgy érzed!!!

Könnyű szülést Neked!

2011. júl. 27. 07:25
 6/11 anonim ***** válasza:

Mindenképpen beszélj az orvossal/szülésznővel erről! Én nem kaphattam, mert túl későn találtam ki, hogy mégiscsak kellene.

Sokan dícsérik, beszéld meg az orvosoddal (vagy akihez éppen mégy a köv. vizsgálatra) és hajrá :) Ne félj tőle, sokan kérik.

3 gyerekes anyuka (sima szülésekkel :)

2011. júl. 27. 07:42
 7/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Csütörtökön lesz 4 hete,hogy megszületett a kislányom.Én is 23 éves vagyok és az első babám.Nagyon féltem még pszichológushoz is elküldtek/bár nem mentem el/,mert állandóan az járt a fejemben,hogy meg fogok halni vagy beteg lesz a babám.Nálunk nincs Eda csak gáz van de én azt sem kaptam.Minden fájdalomcsillapítás nélkül szültem meg a kislányom és azt kell mondanom nem volt vészes.Inkább a fájások voltak rosszak nekem,maga a szülés nem annyira.Hozzáteszem fájásokkal együtt a szülésig 1 és fél óra alatt meg is született,ugyhogy szerencsés vagyok.Kívánom neked is ilyen szülésed legyen és hidd el ha ott vagy a szülőágyon már nem fogsz félni csak sodródsz az eseményekkel.

Túl leszel rajta és minden rendben lesz.

Üdv:Niki

2011. júl. 27. 08:05
 8/11 anonim ***** válasza:
Szerintem nem kell félni semmitől, én 22 évesen csináltam végig, nem kértem semmi érzéstelenítőt csak gázt kaptam. Nem mondom hogy nem fájt de kibirható. Másnap mindenki kérdezte tőlem: "Na akarsz másik babát?" Én meg mondtam, persze, egy év mulva jöhet is a következő. El fogsz felejteni minden kisebb-nagyobb fájdalmat ha a kezedbe lesz a babád. :) Addig is kitartás!
2011. júl. 27. 08:36
 9/11 anonim ***** válasza:
hasonló a válaszom a 7:25-ös válaszolóval. nekem is alacsony a fájdalom küszöböm.ugy gondoltam, nállam "gyengébb"nö nem létezik aki ennyire fél a szüléstöl.én is kértem EDÁ-t, tényleg nem merülsz ki annyira.nekem is a 2-3 perces fájások már nagyon fájtak. akkor éjjel, mikor én szültem, mindenki kapott, és dicsérték. javaslom neked is,hidd el könnyebb lessz. és meglátod a fájások közepette nem lessz idöd ezen gondolkozni, hogy félsz, hanem csak mindig az adott helyzetre koncentrálsz!utánna ott lessz a baba, és ö mindenért kárpótol. meglátod,mennyi örömöt tud majd okozni, ami semmihez sem hasonlitható.azóta már a második babát várom.
2011. júl. 27. 09:21
 10/11 anonim ***** válasza:

ma 00.23

AZ EDA-t azért nem szereti sok orvos, mert növeli a császár valószínűségét. (Pontosan nem tudom miért.) Mondjuk nem hiszem, hogy olyan sokkal, rengeteg nőről tudok, aki EDA-val szült természetes úton.

2011. júl. 27. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!