Anyukák! Ti adtatok ki hangot szülés és vajudás alatt?
Szia!
Én egy hangosabbat sóhajtottam, amire azt mondta a szülésznőm, hogy ez őt egyáltalán nem zavarja, de ha így teszek, akkor kifújom a levegőt, pedig ahhoz, hogy ki tudjam tolni a babát, hasprés kell, aminek elengedhetetlen feltétele a levegőoszlop. Szóval nem érdemes kiabálni, mert szó szerint elfogy a szufla. És igaza lett. 4630 grammos kislányomat 90 perc alatt megszültem (persze gyorsan és könnyedén tágultam a kitolás előtt). :)
Ha aktuális, sok sikert kívánok.
Nálunk se ripakodtak rá különösebben senkire, mellettem volt egy nőci akinek 35 hetesen megindult a babája és az nagyon ordított de félelmében, és akkor neki mondták is hogy ne kiabáljon annyira mert itt vannak már, semmi baja se lesz neki se, a gyereknek se.
Én sajnos kiabáltam vagyis hangosan nyögtem, meg a férjem kezét szorítottam a számra hogy ne legyen olyan hangos, 2 fájás közt meg sűrűn kértem az elnézést.
A dokim is szülésznő is mondták hogy semmi gond, csak a végén mikor nehezebben jött a feje a fiamnak akkor mondta a szülésznő nekem is hogy inkább a légzésre próbáljak meg figyelni meg a nyomásra ne vegyem el az energiát kiabálással (de mondjuk nem szándékosan csináltam nyilván:)))
Barátnőm pl. egyáltalán nem kiabált azt mondja annyira fájt hogy arra se volt ereje:D Hát ki hogy, én se jószántamból "hangoskodtam" hanem mert úgy éreztem úgy könnyebb.
Szia!
Burokrepesztéstől számított 90 perc alatt született a babám. A kitolásnál orron keresztül kellett levegőt venni, jó gyorsan, majd bent kellett tartani és közben nyomni. Így volt a legeredményesebb. Utána szájon át kifújni és ezt ismételgetni kitolás alatt végig. Ha kiabálunk, kiengedjük a levegőt és nem tudunk nyomni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!