Anyukák, Kismamik! Mi az, hogy gátvédelem? Terhesnek lenni milyen?
Figyelt kérdés
Milyen érzés terhesnek lenni? Miben változtatja meg az ember életét ez a pár hónap? Milyen a szex? Na és a szülés? Kinek milyen élménye van? Hogy zajlott? Milyen érzés? Mi az a gátvédelem? Ez miből áll? Szülés után mi változott? Szépen köszönöm akik leírják élményeiket, tapasztalataikat. :)2013. márc. 23. 17:18
1/2 anonim válasza:
A terhesség nagyon hosszú idő, de nagyon hamar elmegy. amikor megtudod, hogy terhes vagy már el is telt a 9 hónapból egy. A rosszullétek van akinél egyáltalán nem is jelentkeznek, de van akit sajnos végigkísérnek. Nekem kijutott mindenből. Hányinger, émelygés, gyomorégés, hátfájás, vizesedés, álmatlanság, gyakori vizelés, fáradtság, de mindez kibírható. Az elején azt várod, hogy látszódjon már a pocid, aztán azt várod, hogy érezd ahogy rugdos. Várod, hogy megtudd a nemét, várod, hogy teljenek a hetek. Rengeteget olvasgatsz a neten, minden héttel van valami új a baba fejlődésében. Aztán amikor megkapod a nagy pocakot, visszasírod azt, amikor még nem volt.:) Elkezdesz tartani a szüléstől, de egyúttal várod is, hogy végre megláthasd a gyermeked. A terhesség maga nem változtatja meg az életed, viszont a testedet igen. Meghízhatsz, terhességi csíkjaid lehetnek mindenhol, amit semmi nem tüntet már el. A hasadon a bőr megnyúlik, és lehet, hogy már örökké lógni fog, mert nem mindenkinek húzódik vissza. Milyen a szex terhesen? Kényelmetlen. Az is lehet, hogy már az elején eltiltanak tőle. De ha nem, akkor végig csinálhatod, ha van hozzá kedved. De sokszor a férfi nem szeretné, mert szerinte ez olyan furcsa, és nem akarja bántani a babát, persze ez hülyeség. A szülés fáj, ezt senki nem tagadja. Életed legborzalmasabb és legszebb napja egyben. Erről nem írnék bővebben, mert mindenkinek más, ha magas a fájdalomküszöböd, akkor kibírható. Ha alacsony, akkor azt hiszed belehalsz. :) De megéri mindenképp. A gátvédelemhez találni kell egy jó dokit, szülésznőt, és már az elején megbeszélni, hogy te így szeretnéd. Érdemes a terhesség során masszírozni a gátat, különböző olajokkal. Ha kellően rugalmas lesz, nem biztos, hogy szükség lesz a metszésre, de ez függ a baba méretétől is, szóval lehet, hogy tök hiába masszírozod, és hiába nem akar majd vágni a doki, muszáj lesz. Még mindig jobb, mintha repednél. Szülés után mi változik? Minden. Már nem a párod, vagy te magad vagy a legfontosabb, hanem az a pici baba. Valahogy eltörpül az összes eddigi óriásinak hitt problémád.
2/2 Meladik válasza:
Hát a terhesség tényleg elröpül, bár emlékszem akkor nagyon lassan ment az idő. Én gátvédelemmel szültem (Szolnokon minden szülést így próbálnak levezetni), ez abból áll hogy a szülésznő masszíroz és tágít a kitolás alatt (legalábbis ennyire emlékszem), hogy ne kelljen vágni. Nekem 2 apró repedésem lett , de hálát adtam az Istennek hogy nem vágtak mert a varrás is fájt, a helye is és a varratszedés is (pedig csak 2 apró varratom volt, bele se gondoltam milyen lehet akinek sok van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!