Ausztriaban szülesnel hogyan allnak a gatvedelemhez, kerhetö, hogy lehetöleg ne vagjanak? (Korhazban, privat vedönö nelküli szüles. )
Ismerősöm szült kint, ott nem volt téma a gátmetszés, nem vágnak, csak ha tényleg nagyon muszáj.
Egyébként a legtöbb Európai országban így van. a magyar dokik szeretnek csak nagyon vagdosni. (statisztika)
1. vagyok
Nem, ezt írtam, ott nem vágnak, csak ha nagyon muszáj (egyébként nálunk is találni ilyet, első babát közel 4 kilóval repedés, metszés nélkül szültem itthon)
Ertem, a 2. valaszolonak irtam a kommentet.
Köszönöm az eddigieket es erdekelne masok tapasztalata is!
Nem mindenhol vágnak Mo-n sem, de általánosítva igaz ez az állítás. Én pl a Szent Imre kórházban szültem 3x-is, nem volt fogadott szülésznőm, sőt a szülések közben nem is merült fel kérdésként, hogy szeretném-e a gátvédelmet, vagy sem- autómatikusan alkalmazták, de mondjuk első szülésnél az utolsó nyomás előtt mondták, hogy sajnos muszáj lesz vágni is. Mivel elég nagy volt a baba feje 37cm- elsőnek így sajna nem fért ki nélküle, de nem fájt, a varrás se tartott sokáig utána.
A második-harmadik szülésnél gátvédelemmel szültem, ami szintén úgy, hogy maguktól csinálták a szülésznők, nem is beszéltünk róla. A végén mondták, hogy sikeres volt a gátvédelem, egy-egy öltésnyi repedésem lett bőrfelületen az első gátmetszés helyén.
Ha magyar vagy és csak a gátvédelem miatt mennél ausztriába szülni, akkor nem biztos, hogy csak ez a megoldás van. Én ajánlom figyelmedbe a Szent Imre kórházat. De tutira van másik kórház is, ahol nem rutinszerű már a gátmetszés.
Köszönöm, közben rakerdeztem a korhazban.
Nem, nem egyszerübb, ezt nem reszleteznem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!