Ki szült innen természetes úton és kinek volt császármetszése az elmúlt 2-3 évben? Akinek császár lett, miért?
Közvélemény kutatás a teljesség igénye nélkül. Kíváncsi vagyok, hogy itt mi az arány, ugyanis ismerősi körömben meglepő módon az elmúlt években 10-ből 2 hüvelyi szülés volt, a többi császár. Múltkor voltam bent a kórházban, és hallottam, hogy két nővér arról beszélget, hogy ma 5-ből 5 császár volt, és elkezdett érdekelni, hogy miért ugrott meg ennyire a császárok száma az elmúlt években. Előtte (én úgy láttam), sokkal ritkább volt. plusz olvastam egy cikket is a napokban, hogy az egészségügyi világszervezet szerint semmi nem indokolná a 15% feletti császárok számát. Ez itthon 2 megyében is 60% felett van!!! ami rengeteg, de az összesített is 30% felett.
Miért van ez? Nekem megvannak az elméleteim, de első körben érdekelne, hogy az itt válaszolók között milyen az arány. 34 hkm
Csak emiatt a mondat miatt írtam Neked:
"Egyrészt nekem az a tapasztalatom hogy egészen fura indokkal is császároznak valakit ( 100% biztonsági játék) pl. a szobatársam (de itt is olvastam hasonlót) nak azt mondták várhatóan nagy lesz a baba (uh becslés alapján!) ezért ne is próbálkozzanak simán, a kislánya 3800 gramm volt én ezt nem nevezném olyan hatalmas babának. A nő olyan magas volt mint én, normális alkatú. "
Lehet már nem aktuális,de leírom:
Egy babám van,4 hónapos,kislány.Nehezen indult a szülés,víz folyt el,9 órát vajúdtam,nem tágultam,leesett a szívhang,sürgősségi császárom lett.Érdekes,hogy a kórházban minden baba tábláján figyeltem a feliratot,hogy hüvelyi volt,vagy császár,és csak egy baba tábláján volt,hogy "s.c." (császármetszés),az én kislányomon kívül.Az ismerősi körünkben 6 baba született idén április óta,és abból kettő lett meg hüvelyivel.
39-es válaszoló vagyok:
Az elrendelt 11.27 helyett 11.26-án beérkezés utáni azonnali császárral:
Excesszív nagy magzat (4110 gr)
Polyhydramnion (sok magzatvíz)
Téraránytalanság (én 154, ő 53)
Praeclampsia (177/100, ++, óriási méretű ödémásodás)
Trombózis megelőzés
Kedves Kérdező!
"Ez itthon 2 megyében is 60% felett van!!! ami rengeteg, de az összesített is 30% felett. "
Ez az info honnan van? Ha a netről, akkor tudnál linket küldeni? Előre is köszönöm!
Igen, egy internetes cikkből volt, de már nem tudom, hogy honnan...azt hiszem az indexen is megjelent valami erről akkortájt.
Amúgy azóta megszültem természetes úton, úgyhogy csatlakozom ahhoz a "táborhoz" :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!