Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ki szült innen természetes...

Ki szült innen természetes úton és kinek volt császármetszése az elmúlt 2-3 évben? Akinek császár lett, miért?

Figyelt kérdés

Közvélemény kutatás a teljesség igénye nélkül. Kíváncsi vagyok, hogy itt mi az arány, ugyanis ismerősi körömben meglepő módon az elmúlt években 10-ből 2 hüvelyi szülés volt, a többi császár. Múltkor voltam bent a kórházban, és hallottam, hogy két nővér arról beszélget, hogy ma 5-ből 5 császár volt, és elkezdett érdekelni, hogy miért ugrott meg ennyire a császárok száma az elmúlt években. Előtte (én úgy láttam), sokkal ritkább volt. plusz olvastam egy cikket is a napokban, hogy az egészségügyi világszervezet szerint semmi nem indokolná a 15% feletti császárok számát. Ez itthon 2 megyében is 60% felett van!!! ami rengeteg, de az összesített is 30% felett.

Miért van ez? Nekem megvannak az elméleteim, de első körben érdekelne, hogy az itt válaszolók között milyen az arány. 34 hkm

2012. nov. 22. 20:43
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/72 anonim ***** válasza:

39 vagyok: nekem sem a saját dokim mondta, hanem az ügyeletes - nála nem is szülök, mert nem a városunkban van.

Szerintem az életkorom is belejátszik ám (csütörtökön leszek 41, és első babánk lesz), szinte egyetlen esélyes vagyok. A doki úgy mondta, első baba, nem kockáztathatunk.

2012. nov. 23. 12:13
 52/72 anonim ***** válasza:

2008 december (az még nem 4 év):-) természetes kisfiú

2012 március természetes kislány;

Szép szüléseim voltak, pedig mind a kettő indított volt, sajnálom,hogy többet nem fogok.:-(

2012. nov. 23. 12:15
 53/72 anonim ***** válasza:
53%

48-as: nem játékból mondta a doki.

154 centi vagyok, a haskörfogatom 127 cm, a méhem magassága 50 cm, és 41 éves leszek jövő csütörtökön.

Amúgy elsőre oxytocinos indítás lesz, de nem erőltetik tovább, ha a baba nem akar jönni, mert még teljesen zárt is vagyok.

A 36. és 37. hét között 7 nap alatt 80 dkg különbség volt az UH-k között, amíg előtte hetente 25-30 dkg-ok. Hétfőre, mire kórházba érek, akár 5 kg+ is lehet a baba, és amennyire nem nagyon tudok már mozogni, meg is előlegezem, hogy akár nőtt is ennyit már. Már nem tudok egyedül felkelni az ágyból - gondolhatod, milyen kellemes ez, mikor 5 percenként pisilnem kell. A lábaim olyannyira vizesek, hogy cipőt alig tudunk rá húzni, deréktól lefelé nem tudok öltözni.

Szóval nem szórakozásból mondta ezt az ügyeletes doki, hogy nem nagyon akarnának kockáztatni. Mindenki csodálkozik, aki lát, hogy egyáltalán eddig hagyták kihordani.

2012. nov. 23. 12:37
 54/72 anonim ***** válasza:
2 hüvelyi szülésem volt, de az ismerőseimet nézve magas a császár aránya 50-50%-t mondanék
2012. nov. 23. 13:20
 55/72 anonim ***** válasza:
2 éve, császár. Összecsomósodott a köldökzsinór, esett a szívhang, nem tágultam.
2012. nov. 23. 13:23
 56/72 anonim ***** válasza:

kedves 53-as ezt nem értem miért nekem írod nyilván a 154 cm az nem ugyanaz mint a 170 cm, mint írtam az a hölgy (és nem ő az egyetlen ilyen ismerősöm) ugyanolyan magas volt mint én hasonló testalkattal tehát nála szó sem volt ilyesmiről mint nálad hogy alacsony és nagy a hasa stb. amiből eleve lehet következtetni hogy mennyiben fog kiférni a baba,, bár ott is inkább a csípő és medence kimenete ami lényeges. Nem az volt a téma hogy akinél indokolt miért császároznak, hanem hogy akinél NEM INDOKOLT igazán annál vajon miért császároznak...

A 48as voltam.

2012. nov. 23. 13:32
 57/72 anonim ***** válasza:
bocsánat az kimaradt hogy nem 41 évesek hanem 30 asok akikről én beszéltem. Mert gondolom a kor is befolyásoló tényező. És ezt most nem negatívan írom mert mit sem számít egyébként hogy ki hány évesen lesz anya hanem pusztán eü meg biológiai szempontból mondom hogy a magasabb kor az rizikótényező.
2012. nov. 23. 13:34
 58/72 anonim ***** válasza:

2011. természetes szülés

2011. bnőmnek császár

2011. ismerős anyukának császár

2011. barát anyukának császár

2010. rokon anyukának császár

Szültek még páran a környezetemben, de velük nem vagyok olyan viszonyban, hogy megkérdezem.

2012. nov. 23. 13:53
 59/72 anonim ***** válasza:
1 gyerek, 27 évesen császár farfekvés és lábtartás miatt.
2012. nov. 23. 14:14
 60/72 anonim ***** válasza:
4 hüvelyi szülés, utolsó két éve volt.
2012. nov. 23. 15:10
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!