Ki szült innen természetes úton és kinek volt császármetszése az elmúlt 2-3 évben? Akinek császár lett, miért?
Közvélemény kutatás a teljesség igénye nélkül. Kíváncsi vagyok, hogy itt mi az arány, ugyanis ismerősi körömben meglepő módon az elmúlt években 10-ből 2 hüvelyi szülés volt, a többi császár. Múltkor voltam bent a kórházban, és hallottam, hogy két nővér arról beszélget, hogy ma 5-ből 5 császár volt, és elkezdett érdekelni, hogy miért ugrott meg ennyire a császárok száma az elmúlt években. Előtte (én úgy láttam), sokkal ritkább volt. plusz olvastam egy cikket is a napokban, hogy az egészségügyi világszervezet szerint semmi nem indokolná a 15% feletti császárok számát. Ez itthon 2 megyében is 60% felett van!!! ami rengeteg, de az összesített is 30% felett.
Miért van ez? Nekem megvannak az elméleteim, de első körben érdekelne, hogy az itt válaszolók között milyen az arány. 34 hkm
Érdekes amit írsz. Az én ismerősi körömben,ami nem kicsi,talán egy császáros anyuka van.A kórházban mikor szültem(ez év február)-2 hétig feküdtem benn szülés előtt és után-ott ennyi idő alatt nagyon kevés császáros anyuka fordult meg.Talán 20-ból 1-2 volt ez.
Én is természetes úton szültem a gyermekem,első baba volt.
Decemberben lesz 1 éve.Császárral született a babám.Vajúdás alatt derült ki relatív fájásgyengeség és beilleszkedési rendellenesség.
10 napot voltam kórházban összesen talán 5 császáros volt velem együtt,ebben a kórházban úgy vettem észre nem vágnak ha nem muszáj.
Én kettőt szültem spontán, harmadik szülés májusban:)
16hkm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!