Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ki szült innen természetes...

Ki szült innen természetes úton és kinek volt császármetszése az elmúlt 2-3 évben? Akinek császár lett, miért?

Figyelt kérdés

Közvélemény kutatás a teljesség igénye nélkül. Kíváncsi vagyok, hogy itt mi az arány, ugyanis ismerősi körömben meglepő módon az elmúlt években 10-ből 2 hüvelyi szülés volt, a többi császár. Múltkor voltam bent a kórházban, és hallottam, hogy két nővér arról beszélget, hogy ma 5-ből 5 császár volt, és elkezdett érdekelni, hogy miért ugrott meg ennyire a császárok száma az elmúlt években. Előtte (én úgy láttam), sokkal ritkább volt. plusz olvastam egy cikket is a napokban, hogy az egészségügyi világszervezet szerint semmi nem indokolná a 15% feletti császárok számát. Ez itthon 2 megyében is 60% felett van!!! ami rengeteg, de az összesített is 30% felett.

Miért van ez? Nekem megvannak az elméleteim, de első körben érdekelne, hogy az itt válaszolók között milyen az arány. 34 hkm

2012. nov. 22. 20:43
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/72 anonim ***** válasza:
18órányi vajúdás és rengeteg oxitocin után sem tágultam semmit,így 2010-ben császármetszéssel született meg a kislányom! Első gyerek.
2012. nov. 22. 22:30
 32/72 A kérdező kommentje:

17-21 (császár-természetes)

Közben egy kis érdekesség, pont mai hír, most bukkantam rá:

[link]

De az itteni rögtönzött statisztikánk is a császárok nagyon nagy arányát mutatja!

2012. nov. 22. 22:32
 33/72 A kérdező kommentje:

[link]

"A növekedés okai összetettek: a császárért Magyarországon több pénzt ad az OEP a kórháznak, mint a természetes szülésért; ugyanennél a szüléstípusnál a hálapénz is magasabb; az orvosoknak kényelmesebb, ha nem kell egy hosszú szülést végigvárniuk; ha az első gyerek császárral született, akkor a második is automatikusan úgy fog; az orvosok tarthatnak a komplikációktól, amelyek műhibaperekkel járnak; néha pedig a kismamák félnek annyira a szüléstől, hogy maguk kérik a beavatkozást - derül ki a cikkből."

2012. nov. 22. 22:34
 34/72 anonim ***** válasza:

nekem: farosság, császár

barátnőim körében vegyesen van kb 50% sima, 50% császár és sajnos nagyon kevés aki császár után simán szült, én most erre hajtok:-S

2012. nov. 22. 22:35
 35/72 anonim ***** válasza:

31-es vagyok. Ez a cikk is csak általánosít!

Én például a Dél-Pestiben szültem volt fogadott orvosom,de egyáltalán nem siettették a szülést. A 41.héten indítottak,és 18óra vajúdás után mikor szinte már az ájulás határán voltam akkor döntöttek úgy hogy műtét lesz!

Előtte soha meg sem fordult a fejemben hogy császáros leszek,de még a vajúdás alatt sem. De akkor azt sem tudtám már mi van. Az ismerőseim/rokonaim közül meg senkit nem ismerek aki császáros lett volna!

Utólag mikor megkérdeztem az orvosomat hogy miért nem lehetett hamarabb császár(mert baromi fájdalmaim voltak az oxi miatt),azt válaszolta hogy jobb a gyereknek a hüvelyi szülés! És több pénzt sem fizettem mint amennyit amúgy is rászántam,pedig hajnalban műtöttek.

2012. nov. 22. 22:50
 36/72 anonim ***** válasza:
100%
2009-ben szintén a dél-pestiben, császárral lett meg a kisfiam. A doki 30 órás vajúdás, és mindössze két ujjnyira való kitágulás után döntött így. Még az utolsó percekben is próbanyomást végeztetett velem, minden esélyt meg akart adni a természetes szülésre. De sajnos belekakilt kisfiam a magzatvízbe, oxitól fájásgyenge lettem, így nem volt más választás, maradt a műtét. Amikor kiemelték belőlem, akkor derült ki, hogy nem is volt jól behelyezkedve, totál arccal fölfelé feküdt.
2012. nov. 22. 23:40
 37/72 anonim ***** válasza:

2007 - term IKERszülés 3 infúzió oxytocin fájásgyengeség miatt, 15 óra vajúdás (fejvégű és harántfekvéses baba)

2008 - term szülés 3 infúzió oxytocin fájásgyengeség miatt,12 óra vajúdás, többször esett a szívhang is

2010 - term szülés 2 infúzió oxytocin fájásgyengeség miatt,9 óra vajúdás, többször esett a szívhang

2013 junius?

Mindegyik gyerekemnél a köldökzsinór 2x - 3x volt a nyakra tekeredve, de szerencsére ebből nem lett baj

2012. nov. 23. 00:24
 38/72 anonim ***** válasza:
jaj, kihagytam 2012 junius - term szülés (pedig arctartással született a kisfiam, ez nagyon megnehezítette a kitolást)
2012. nov. 23. 00:26
 39/72 anonim ***** válasza:

Két hete az egyik ügyeletes orvos azt mondta, h csak császár jöhet szóba. Akkor 36+2 hetes voltam és a picur saccolt súlya 3280 gramm. 37+2 hetesen, mivel a picur saccolt súly 4240 gramm (!) egy másik ügyeletes doki mondta, hogy 38+1 hetesen szülés lesz (jövő kedd), azért egyet próbálnak indítani, és ha nem indul, császár.

A picilány súlyát már 8 hete szinte minden héten figyelik, mert nagy a korához képest, mint azt először a 29. héten kijelentették. 29,32,35,36,37 hetes UH-k készültek, lesz 38 hetes is emiatt. Sajnos az összes igazolta, bár az utolsót durva túlzásnak tartjuk.

2012. nov. 23. 03:04
 40/72 anonim ***** válasza:
Idén született a fiam, természetes úton. Első baba.
2012. nov. 23. 08:47
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!