Ki szült innen természetes úton és kinek volt császármetszése az elmúlt 2-3 évben? Akinek császár lett, miért?
Közvélemény kutatás a teljesség igénye nélkül. Kíváncsi vagyok, hogy itt mi az arány, ugyanis ismerősi körömben meglepő módon az elmúlt években 10-ből 2 hüvelyi szülés volt, a többi császár. Múltkor voltam bent a kórházban, és hallottam, hogy két nővér arról beszélget, hogy ma 5-ből 5 császár volt, és elkezdett érdekelni, hogy miért ugrott meg ennyire a császárok száma az elmúlt években. Előtte (én úgy láttam), sokkal ritkább volt. plusz olvastam egy cikket is a napokban, hogy az egészségügyi világszervezet szerint semmi nem indokolná a 15% feletti császárok számát. Ez itthon 2 megyében is 60% felett van!!! ami rengeteg, de az összesített is 30% felett.
Miért van ez? Nekem megvannak az elméleteim, de első körben érdekelne, hogy az itt válaszolók között milyen az arány. 34 hkm
#39-nek.
Ez érdekes! A lányomnál is hasonló adatok voltak,de senki nem mondta hogy csak e miatt császározni kéne,pedig magándokim volt! Tudták hogy nem lesz kicsi. Úgy látszik ez is orvos/kórház függő?.
4950g született,és az orvosom szerint ha a következő szülésig meg lesz a 3év akkor próbálkozhatok hüvelyi szüléssel!
31-es vagyok.
3 gyerekem van (6,3.5 és 1.5 évesek) nagyon sok ismerősöm van aki mostanság szült az elmúlt 2-3 évben, és én is szültem 3-at simán hüvelyi úton. Engem teljesen megdöbbent az utóbbi valóban 2-3 évben jellemző tendencia hogy 40-50% a császár...korábban elég ritka volt azért az hogy császáros anyukával találkoztam volna, most meg szinte az a különös ha hüvelyi úton szül valaki.
Egyrészt nekem az a tapasztalatom hogy egészen fura indokkal is császároznak valakit ( 100% biztonsági játék) pl. a szobatársam (de itt is olvastam hasonlót) nak azt mondták várhatóan nagy lesz a baba (uh becslés alapján!) ezért ne is próbálkozzanak simán, a kislánya 3800 gramm volt én ezt nem nevezném olyan hatalmas babának. A nő olyan magas volt mint én, normális alkatú.
Nekem a második és harmadik babám 4300 gramm körüli volt mégse mondta senki hogy na akkor császározzunk mert nagy lesz.
Tehát valahogy már minden kérdéses szituban császár mellett döntenek inkább a dokik.
A másik dolog meg (hangsúlyozom hogy az én véleményem, bár le leszek hurrogva biztos) hogy egyszerűen nagyon sok nő pszichésen olyan nyomás alatt áll hogy el se hiszi hogy ő képes lehet normál úton megszülni a babát, mert nehezen jött össze, mert mesterségesen sikerült, mert már nem olyan fiatal első szülő és csak dől az anyukákra a sok infó meg a sok rémtörténet amitől már nem is tudják magukhoz engedni és bevonzani azt a képességet hogy simán megszüljön.
Emiatt aztán persze nem lesznek fájások, nem lesz tágulás, vagy nem olyan mint kellene.
Nekem ez a meglátásom.
én nem hurroglak le, egyetértek azzal hogy lassan el sem hisszük hogy képesek vagyunk simán. Én vagyok az aki azt írtam h császár után simára gyúrok, a dokim támogat, de kicsit félek h el tudom-e hinni hogy menni fog.
Első előtt nem volt kérdés h én képes vagyok simán is szülni, de most már egy császár után jóval bizonytalanabb vagyok, a sok info sem segít, nem a szüléstől, fájástól kitolástól, varrástól félek, hanem hogy meg sem fogják engedni, mondván az első császár volt, vagy próbákozok és menet közben ők vagy a hegem feladja. És a lelki gát nagyon sokat számít egy szülés zavartalan lefolyásánál.
48 as vagyok, igen ez meg a másik dolog kicsit dühít is megmondom őszintén...mostanság jó páran szültek körülöttem első vagy 2 császár után második harmadik babát és az orvosaik MEG SE próbálták hogy menne e a sima szülés..hanem eleve olyan mosolyogva mondták hogy hát persze megpróbálhatjuk de hát az elsőnél se jöttek a fájások elég rendszeresen, vagy az elsőnél se tágult...mintegy sugallva ezzel hogy AKÁRMIT is csinál kedves anyuka, úgyis császár lesz. Az egyik ismerősömet meg is császározta egy kitűzött napon mert ő utána nem ért rá és egy percet nem vajúdott az anyuka hanem egyik nap egyszercsak kikapták a babát.
És ezek a normális korrekt megbízható szimpatikus orvosok itt mifelénk, őket választják sokan. Egyikük nekem is a dokim, de a többi 3mal is találkoztam már tényleg ők a normális orvosok, rajtuk kívül olyanok vannak csak akikkel vannak problémák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!