Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ki szült innen természetes...

Ki szült innen természetes úton és kinek volt császármetszése az elmúlt 2-3 évben? Akinek császár lett, miért?

Figyelt kérdés

Közvélemény kutatás a teljesség igénye nélkül. Kíváncsi vagyok, hogy itt mi az arány, ugyanis ismerősi körömben meglepő módon az elmúlt években 10-ből 2 hüvelyi szülés volt, a többi császár. Múltkor voltam bent a kórházban, és hallottam, hogy két nővér arról beszélget, hogy ma 5-ből 5 császár volt, és elkezdett érdekelni, hogy miért ugrott meg ennyire a császárok száma az elmúlt években. Előtte (én úgy láttam), sokkal ritkább volt. plusz olvastam egy cikket is a napokban, hogy az egészségügyi világszervezet szerint semmi nem indokolná a 15% feletti császárok számát. Ez itthon 2 megyében is 60% felett van!!! ami rengeteg, de az összesített is 30% felett.

Miért van ez? Nekem megvannak az elméleteim, de első körben érdekelne, hogy az itt válaszolók között milyen az arány. 34 hkm

2012. nov. 22. 20:43
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/72 anonim ***** válasza:
Nálam a babám harántfekvésű volt, nem akart semmiképp sem megfordulni, képtelenség lett volna természetesen megszülni. Nem lett volna szerencsés, ha elfolyik a magzatvíz. Sajnos így alakult. Orvosom szerint a következő is császáros lenne, a kockázatok elkerülése miatt.
2012. nov. 23. 09:13
 42/72 anonim ***** válasza:
0%
(előző)Szerintem a magas számokhoz hozzátesz az is, hogy biztos van olyan, aki külön kéri...és fizet is érte...és van olyan orvos is, aki meg is csinálja. Na az én orvosom nem csinálta volna meg az biztos. Sőt a szülésznőm egyenesen leszedte volna a fejem, nekem a sors hozta így.
2012. nov. 23. 09:16
 43/72 anonim ***** válasza:
Sürgősségi császárral szültem, mert a babám belekakilt a vízbe.
2012. nov. 23. 09:43
 44/72 anonim ***** válasza:
Én 1 ujjnyi tágulással mentem kórházba.12 óra vajudás alatt negyed ujjnyit tágultam,szünni nem akaró fájások ellenére.Eda nem hatott 8 próbálkozásra sem. Majd a pici belekakilt a magzatvízbe és rátekeredett a köldökzsinor a nyakára így sürgősségi császár lett.Hozzáteszem már előtte kellett volna,mert volt egy méhnyakműtétem és tudták a dokik ,hogy a hegesedés miatt nem tudok tágulni. 6 hetes fiú anyukája
2012. nov. 23. 10:32
 45/72 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok.A szobánkba 4-en voltunk és csak egy szült simán,2 pedig programozott császárral,mert második gyerek és az első császár volt nekik.
2012. nov. 23. 10:35
 46/72 anonim ***** válasza:

#39-nek.

Ez érdekes! A lányomnál is hasonló adatok voltak,de senki nem mondta hogy csak e miatt császározni kéne,pedig magándokim volt! Tudták hogy nem lesz kicsi. Úgy látszik ez is orvos/kórház függő?.

4950g született,és az orvosom szerint ha a következő szülésig meg lesz a 3év akkor próbálkozhatok hüvelyi szüléssel!

31-es vagyok.

2012. nov. 23. 10:59
 47/72 anonim ***** válasza:
2009 és 2011 hüvelyi szülés. Spontán tágulás 4-5óra alatt megvoltak, mindkétszer 2 öltétes kicsi gátmetszéssel.
2012. nov. 23. 11:10
 48/72 anonim ***** válasza:
100%

3 gyerekem van (6,3.5 és 1.5 évesek) nagyon sok ismerősöm van aki mostanság szült az elmúlt 2-3 évben, és én is szültem 3-at simán hüvelyi úton. Engem teljesen megdöbbent az utóbbi valóban 2-3 évben jellemző tendencia hogy 40-50% a császár...korábban elég ritka volt azért az hogy császáros anyukával találkoztam volna, most meg szinte az a különös ha hüvelyi úton szül valaki.

Egyrészt nekem az a tapasztalatom hogy egészen fura indokkal is császároznak valakit ( 100% biztonsági játék) pl. a szobatársam (de itt is olvastam hasonlót) nak azt mondták várhatóan nagy lesz a baba (uh becslés alapján!) ezért ne is próbálkozzanak simán, a kislánya 3800 gramm volt én ezt nem nevezném olyan hatalmas babának. A nő olyan magas volt mint én, normális alkatú.

Nekem a második és harmadik babám 4300 gramm körüli volt mégse mondta senki hogy na akkor császározzunk mert nagy lesz.

Tehát valahogy már minden kérdéses szituban császár mellett döntenek inkább a dokik.

A másik dolog meg (hangsúlyozom hogy az én véleményem, bár le leszek hurrogva biztos) hogy egyszerűen nagyon sok nő pszichésen olyan nyomás alatt áll hogy el se hiszi hogy ő képes lehet normál úton megszülni a babát, mert nehezen jött össze, mert mesterségesen sikerült, mert már nem olyan fiatal első szülő és csak dől az anyukákra a sok infó meg a sok rémtörténet amitől már nem is tudják magukhoz engedni és bevonzani azt a képességet hogy simán megszüljön.

Emiatt aztán persze nem lesznek fájások, nem lesz tágulás, vagy nem olyan mint kellene.

Nekem ez a meglátásom.

2012. nov. 23. 11:11
 49/72 anonim ***** válasza:

én nem hurroglak le, egyetértek azzal hogy lassan el sem hisszük hogy képesek vagyunk simán. Én vagyok az aki azt írtam h császár után simára gyúrok, a dokim támogat, de kicsit félek h el tudom-e hinni hogy menni fog.

Első előtt nem volt kérdés h én képes vagyok simán is szülni, de most már egy császár után jóval bizonytalanabb vagyok, a sok info sem segít, nem a szüléstől, fájástól kitolástól, varrástól félek, hanem hogy meg sem fogják engedni, mondván az első császár volt, vagy próbákozok és menet közben ők vagy a hegem feladja. És a lelki gát nagyon sokat számít egy szülés zavartalan lefolyásánál.

2012. nov. 23. 11:21
 50/72 anonim ***** válasza:

48 as vagyok, igen ez meg a másik dolog kicsit dühít is megmondom őszintén...mostanság jó páran szültek körülöttem első vagy 2 császár után második harmadik babát és az orvosaik MEG SE próbálták hogy menne e a sima szülés..hanem eleve olyan mosolyogva mondták hogy hát persze megpróbálhatjuk de hát az elsőnél se jöttek a fájások elég rendszeresen, vagy az elsőnél se tágult...mintegy sugallva ezzel hogy AKÁRMIT is csinál kedves anyuka, úgyis császár lesz. Az egyik ismerősömet meg is császározta egy kitűzött napon mert ő utána nem ért rá és egy percet nem vajúdott az anyuka hanem egyik nap egyszercsak kikapták a babát.

És ezek a normális korrekt megbízható szimpatikus orvosok itt mifelénk, őket választják sokan. Egyikük nekem is a dokim, de a többi 3mal is találkoztam már tényleg ők a normális orvosok, rajtuk kívül olyanok vannak csak akikkel vannak problémák.

2012. nov. 23. 11:39
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!