Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nekem császárral született a...

Nekem császárral született a babám. Vajon miért nem tudom azt mondani hogy szültem, hanem azt hogy mütöttek?

Figyelt kérdés
2012. aug. 10. 22:44
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
56%
Nem olvastam végig a válaszokat, de, hogy a kérdésedre válaszoljak kedves kérdező: én tudom azt mondani, hogy szültem. Császárral szültem. Nem hüvelyi úton, hanem császárral, de szültem.
2012. aug. 12. 13:35
 22/32 anonim ***** válasza:
51%

Császárral nem lehet szülni,úgy csak műteni lehet valakit!

Az természetes, hogy valakit nem a hüvelyi úton történő szülés tesz jó anyává, de attól még fogalmazzunk pontosan és arra használjuk a szót, amire illik is. Főleg, ha már ilyen szép, választékos és sokrétű a magyar nyelv. :D

2012. aug. 12. 14:33
 23/32 anonim ***** válasza:
20%
Utolsónak tökéletesen igaza van.
2012. aug. 12. 16:46
 24/32 anonim ***** válasza:
77%
most mit okoskodtok? Attól jobb, h nyelvtanilag a császár nem szülés, hanem műtét? Akkor fejezzük ki azt is pontosan, hogy nem baba a 6 hetes embrió , és azt is mondjuk úgy, h a férjem, ne úgy h a párom, mert nyelvtanilag úgy a jó. Egy császáros anyát mind a mai napig sokan "elítélnek" h nem szült, "csak" császáros. Ha úgy mondják, h "császáros szülés" egy szép megnevezés neki. Ezt nem kellene elvenni ....és ezen okoskodni, hogy ez most nem is szülés bibibi....Gyerekes!
2012. aug. 12. 17:07
 25/32 anonim ***** válasza:
72%
Egyetertek az utolsoval. Valasztekos magyar nyelv...persze. Csak ti diszkriminativva teszitek.
2012. aug. 12. 19:02
 26/32 anonim ***** válasza:
72%
Utolsó előttinek TELJESEN IGAZA VAN!!!!! Egy nő vagy hüvelyi úton vagy császárral szül. És a hangsúly a SZÜL szón van. És ha már itt okoskodunk a magyar nyelv milyen színes és kifejező akkor a szülő (mint gondviselő) most hogy is van? Vagy akkor a császárral született babáknak nem születésnapjuk van? Műtétnapjuk? Röhejes, de a gondolkodás módotok alapján ezeket is mondhatnánk!!!
2012. aug. 12. 19:31
 27/32 anonim ***** válasza:
26%

Én nem azt ítélem el, ha valakit meg KELL császározni, hanem aki ezt akarja és át sem szeretné élni azt a csodát, amit egy szülés adhat!! Apukával, azonnal mellre tett babával, minden földöntúli érzéssel együtt. :)

A kicsinek pedig természetesen születésnapja lesz, de ha a világrajöveteléről van szó, nem mondanám ki, hogy szültem, ha császároztak volna.

Az igaz, hogy akinek Férje van, az azt mondja, de a baba dologban nincs teljesen, de ha már ez valakinek jobban tetszik, lehet embrió is a kicsi, de szerintem nem egy kategória a szüléses és a baba-embrió dolog...

2012. aug. 12. 21:21
 28/32 anonim ***** válasza:
Hat en nem akartam atelni. Elöször is, nem birom a fajdalmat masreszt pedig feltettem az eletem, mert magas vernyomasom volt. Ugyhogy csak remelni tudtam, hogy meg fognak csaszarozni. De a napokban neztem egy szüleses programot es most ugy erzem jo lenne termeszetes uton szülni. Mar tudom milyen egy fajas, tudom hogy kimondhatatlanul faj, igy tutibiztos epiduralissal szülnek. Ettöl függetlenül meg mindig tartom magam ahhoz, hogy szültem. Azt szoktam mondani, hogy csaszarral szültem. Amugy a ferjem bent volt velem a mütöben, 1 oraval a mütet utan mar a mellemen volt a baba es 24/7 velem volt.
2012. aug. 12. 21:32
 29/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. sok dolgot irtatok ami megfogott, és igy könnyebb. a kisfiamat ugyanugy imádom mintha simán szültem volna, igy is indult sajnos eltünk a szivhangja és rohantunk a mütöbe, 2 hétig sepsisben volt inkubátorban nekem meg 3 honapig folyt a genny a hasambol, ugy hogy ami fájdalmakat mi átéltünk, sima szülés is lehette volna. mert nem vagyok kényes én is szakápolo vagyok abban a korházban de nagyon de nagyon megszenvedtük. még most se jöttem teljesen rendbe pedig már 2 éves adfiam. és elötte volt fájásom és a mütét után.. azt jobb le se irni. 3 cm-re voltam kitágulva és felnyultak hogy levegyék a nyakárol a köldögzsinort, az se volt tul jo, szoval ezek miatt a fájdalmak miatt értem ki mire gondol, de mivel hülyé fogalmazva nem alalu jött ki ,ezért nem esik a számra hogy szültem.. de ugyanugy megkinlodtam. mostantol azt fogom mondani:

mikor a fiam született:)

éns köszönöm a mosolygást annak ki azt irta hogy nem születésnapja lesz hanem mütétnapja:) ez nagyon jo.

2012. aug. 12. 21:56
 30/32 anonim ***** válasza:
Szerintem Te nyugodtan mondhatod, hogy szültél!!! Megszenvedtél és nem hisztiből, besz@riságból lettél császározva.Igenis Használd nyugodtan a " mikor megszültem" kifejezést. Teljesen mások az ilyen esetek amikor kell a csaszi és más amikor egy "anya" még a születendő gyerekéért sem tud egy kicsi fájdalmat elviselni mert még akkor is csak a saját kényelmét nézi. Ne keverd magad ezek közé, hisz Te nem azért lettél császározva. És igenis legyél magadra büszke.:)) Gratulálok a babádhoz és gyógyulj meg hamar az kívánom.
2012. aug. 12. 22:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!