Nekem császárral született a babám. Vajon miért nem tudom azt mondani hogy szültem, hanem azt hogy mütöttek?
Császárral nem lehet szülni,úgy csak műteni lehet valakit!
Az természetes, hogy valakit nem a hüvelyi úton történő szülés tesz jó anyává, de attól még fogalmazzunk pontosan és arra használjuk a szót, amire illik is. Főleg, ha már ilyen szép, választékos és sokrétű a magyar nyelv. :D
Én nem azt ítélem el, ha valakit meg KELL császározni, hanem aki ezt akarja és át sem szeretné élni azt a csodát, amit egy szülés adhat!! Apukával, azonnal mellre tett babával, minden földöntúli érzéssel együtt. :)
A kicsinek pedig természetesen születésnapja lesz, de ha a világrajöveteléről van szó, nem mondanám ki, hogy szültem, ha császároztak volna.
Az igaz, hogy akinek Férje van, az azt mondja, de a baba dologban nincs teljesen, de ha már ez valakinek jobban tetszik, lehet embrió is a kicsi, de szerintem nem egy kategória a szüléses és a baba-embrió dolog...
Köszönöm a válaszokat. sok dolgot irtatok ami megfogott, és igy könnyebb. a kisfiamat ugyanugy imádom mintha simán szültem volna, igy is indult sajnos eltünk a szivhangja és rohantunk a mütöbe, 2 hétig sepsisben volt inkubátorban nekem meg 3 honapig folyt a genny a hasambol, ugy hogy ami fájdalmakat mi átéltünk, sima szülés is lehette volna. mert nem vagyok kényes én is szakápolo vagyok abban a korházban de nagyon de nagyon megszenvedtük. még most se jöttem teljesen rendbe pedig már 2 éves adfiam. és elötte volt fájásom és a mütét után.. azt jobb le se irni. 3 cm-re voltam kitágulva és felnyultak hogy levegyék a nyakárol a köldögzsinort, az se volt tul jo, szoval ezek miatt a fájdalmak miatt értem ki mire gondol, de mivel hülyé fogalmazva nem alalu jött ki ,ezért nem esik a számra hogy szültem.. de ugyanugy megkinlodtam. mostantol azt fogom mondani:
mikor a fiam született:)
éns köszönöm a mosolygást annak ki azt irta hogy nem születésnapja lesz hanem mütétnapja:) ez nagyon jo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!