Streptococcus szűrésem pozitiv lett. Császárral fogok szülni. Azt tudom h mondani kell császár előtt, h ez van, de mi a teendő? Gyógyszer, infúzió?
Figyelt kérdés
És ha ezt megkapom, nem árt a babának? Aggódom!
Valakinek hasonló tapasztalat?
38 heteske
2009. ápr. 17. 14:44
1/5 anonim válasza:
Nekünk 10 évvel ezelőtt még ilyen szűrés nem volt a kislányom és én is fertőződtünk a szülés során. Én szemicilin kezeléssel megúsztam a lánykámat a fején injekciózták kicsit tovább voltunk a kórházban de semmilyen maradandó károsodást nem tapasztalok azóta sem. Mára már csak haladtunk annyit, hogy nem lesz semmi problémátok, problémamentes szülést kivánok és sok tejcsit a babádnak:)
2/5 anonim válasza:
Nekem is volt. Antibiotikumot nem kaptál már? Nekem szednem kellett 1 hétig, s a 40. hétre nem is volt már kimutatható. MIndenesetre megelőzésképpen kaptam a vajúdás alatt 2-szer injekciót ez ellen és szülés után még 2 napig. Semmi baja nem lett a lányomnak, bár előtte én is nagyon aggódtam. Szóval nyugi!
3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :)
Még nem kaptam antibiotikumot, pedig már csak 2 hetem van szülésig. Jövő héten megyek dokihoz, mindenképpen rákérdezek. Bár én programozott császárral fogok szülni, lehet h azért nem kaptam még gyógyszert.
2009. ápr. 17. 15:20
4/5 anonim válasza:
Szia,
nekem is volt Streptococcusom, de a baba csak a szülés során fertőződhet. Én simán szültem, akkor kaptam vmi injekciót, meg még utána a kórházban pár napig. A babának nem lett baja. Sztem Neked is fognak majd adni a műtét előtt/alatt.
5/5 anonim válasza:
Nekem is volt, és császárral szültem végül, igaz indított szüléssel kezdődőtt de császár lett. Én branült kaptam előző este, és abba kaptam 1adagot, másnap reggel a "szülés" közben mégegyet. Szerintem neked is igy lesz ha lesz, bár tényleg csak hüveyen keresztül fertőződhet, úgyhogy programozottnál lehet hogy nincs szükség rá. Ne izgulj, nem lesz semmi baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!