Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért nem mehetünk be a...

Miért nem mehetünk be a kórházba, ha születik a baba? Miért kell így viselkedni?

Figyelt kérdés
Az a helyzet,hogy a fiamnak kislánya születik.Elfolyt éjjel 2 körül a magzatvíz,mentek a kórházba.Hívtak minket,azt mondta megvizsgálják és utána mwgint hívnak,hogy mivan.Sajnos nem nagyon tágul,1 ujjnyira van nyitva.A fiam folyton csak azt hangoztatja,mikor mondtuk,hogy bemegyünk:"nem kell a szülőszobán vannak" "úgyse tudunk mit csinálni".Már beszéltem vele mondtam,hogy szeretnénk bemenni,ott szeretnénk lenni mikor a kisbaba születik.De semmi.Amúgy a kapcsolatunk nagyon jó.Miért nem akarja?Nagyon mérges vagyok.
2012. júl. 6. 10:56
1 2 3 4 5 6 7
 21/66 anonim ***** válasza:
100%

Én pontosan emiatt megkértem a párom hogy csak akkor szóljon a nagyszülőknek (mindkét részről), ha már meg van a baba. Nem akartuk hogy ott nyüzsögjenek, pedig nagyon jók a kapcsolatunk, de semmi szükség nem volt rá.

Jó egészséget a picinek és sok boldogságot az unokázáshoz.

2012. júl. 6. 11:35
 22/66 anonim ***** válasza:
56%

Ne oltsátok már ennyire szegényt, biztos ez lesz az első unoka, érthető, ha lelkes és izgatott ő is. :)

Igaz, hogy kicsit túlzásba esett, de az ilyen hozzáállás talán még mindig szerencsésebb, mint ahol a nagyszülők nem is érdeklődnek a babákról.

2012. júl. 6. 11:40
 23/66 anonim ***** válasza:
89%

Amikor én szültem, akkor a szülőrészlegre csak az apuka jöhetett be.Nyilván ő a szülőszobán is ott volt.Szülés után még 2 órát a szülőszobán kellett lennem, velem volt addig a pici, és az apuka.Mikor letelt a két óra,átvittek a betegszobára, de a férjem már nem lehetett ott, mert addigra vége lett a látogatási időnek(ami délután 15-17 óráig volt).

Szóval ha az unokád megszületik, akkor minimum 2 óráig még nem láthatod,majd ezt követően csak kórház válogatja, hogy megnézheted-e ha nincsen látogatási idő nem biztos van ahol attól függően beengednek, de van ahol nem.

Én megértem, hogy izgatott vagy, a nagyszülők ugyanúgy várják az unokát, mint a szülők, de valóban addig felesleges ott lenni, míg legalább meg nem születik.

Gratulálok nektek nagyszülőknek, és a családnak, sok sok boldogságot és egészséget kívánok Mindenkinek!

2012. júl. 6. 11:44
 24/66 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez teljesen érthető. Sokan érzik úgy, hogy ez a néhány óra csak a szülőké és a babáé. Másrészt lehet, hogy az anyuka testileg sincs/lesz olyan állapotban, hogy látogatókat fogadjon. Különösen, ha nem természetes úton szül vagy komplikációk adódnak.

Az nem vezet jóra, ha a kérésük ellenére bemész, mert ez könnyen elmérgesíti a családi viszonyokat. Ez sajnos személyes tapasztalat. :(

2012. júl. 6. 11:46
 25/66 anonim ***** válasza:
100%
először is gratulálok nemsokára nagymama leszel!Hidd el lesz elég időd a picivel lenni és látni őt!Ez most az ő meghitt pillanataik elvégre szülők lesznek!!!Értesíteni fognak ha megvan a baba, utána 2 órát még megfigyelésen lesznek,bőven lesz időd beérni hozzájuk, mire láthatod az újdonsült anyukát,és az unokád!Nekem is hajnalban indult a szülésem 14 hónappal ezelőtt!Igaz nekem 6 órára már meglett a fiam,de előtte megbeszéltük a férjemmel,hogy mindenkit csak a megszületése után értesítünk!Így is lett a 2 óra megfigyelés után pont beért az egész család és láthattak minket!Nekem is jobb volt kis pihenés után mosolyogni mesélni mint azonnal!!!!kitartás,szólnak ha itt az idő!!!!
2012. júl. 6. 11:50
 26/66 anonim ***** válasza:
100%

Én szülés után PIHENNI akartam. De ez az én anyósomat sem érdekelte! "Nagyon örültem", Neki. Végre család lettünk, ki akartam volna élvezni az első órákat hármasban, erre beállított az anyósom...

És persze máris mondta mit hogyan csináljak majd...

Pedig mi is jóban voltunk...

2012. júl. 6. 12:11
 27/66 anonim ***** válasza:
5%

Szia! Úgyis szól ha megszületik, akkor majd bemész. Bár nem igazán értem miért olyan nagy probléma ha a nagymama a szülőszoba előtt áll és vár. Azzel szerintem senkit nem zavar, mert Ő kinn van, a szülők pedig benn. Ha megszületik úgyis bemenne, vagy legalábbis gondolom minden normális nagymama rögtön bemenne ha megszületik az unokája!

Ne foglakozz a rosszindulatú emberekkel, elég sok itt a kötekedő ember. Ez a Te nagy napod is, ne hagyd, hogy elrontsák!

Sok boldogságot az unokához!

2012. júl. 6. 12:14
 28/66 anonim ***** válasza:
100%
Az én anyósom is bejelentette,hogy azonnal szóljunk nekik és akkor jönni fog!Jó a kapcsolatunk,de semmi keresnivalója nincs ott.Ez a mi pillanatunk és ha ezt bárki is el akarja tőlünk venni,azt hazazavarom!!!Nagyon idegesít a nyomulása,és ha nem vesz vissza magából,meg fog romlani a kapcsolatunk!És így az unokáját sem fogja sűrűn látni!!!Egy jó tanács,Te ne csináldd ezt,mert nem lesz jó vége!!!36hkm
2012. júl. 6. 12:16
 29/66 anonim ***** válasza:
43%

Szerintem igazán bemehetnél! Nincs abba semmi rossz. Igaz nem a szülőszobára / oda be sem engednének/, de ha neked is jó, akkor a folyosón, aulában igazán várhatsz te is. Tudom ilyenkor egy család születik, egy anya és egy apa! DE ekkor születik egy nagymama és egy nagypapa is!!!! Mikor megvan a pici ellátják beviszik a szüleihez, de mikor letelik a megfigyelési idő és az anyuka átkerül a kórterembe, akkor megmutatják a babót a kint várakozó hozzátartozóknak! Nem értem, hogy mi rossz van abba, hogy a leendő nagyszülők kint csendben, türelmesen várnak. Ez nekik is egy sorsfordító nap!

Mielött azt gondolnátok, hogy én is anyós vagyok, elmondom, hogy nem. Egy 34 éves anya vagyok, akinek van két gyerkőce és mindkét alkalommal ott voltak a szülei és az anyós és após is!!!!!!!!!!!!! Kint vártak! Soha nem fogom elfelejteni az arcukat, mikor átvittek a kórterembe és olyan elismeréssel boldogsággal, rengeteg szeretettel néztek rám és a kicsire. Nem zavartak, nem tettek fel egyetlen kérdést sem. CSAK megfogták a kezem, rám mosolyogtak, megdicsértek és megköszönték az unokát! Örültem, hogy ott voltak!

Ez nekik is nagy dolog nem hiszem, hogy ki kellene zárni őket.

Leendő? /talán már meg is van a baba/nagymama sajnálom, hogy a fia nem akarja, hogy benn legyenek.

2012. júl. 6. 12:29
 30/66 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 29. válaszoló! Nyilván van, aki így gondolja, de nem vagyunk egyformák. Én pl. sürgősségi császármetszéssel szültem, nagyon rosszul voltam utána, és kikészültem attól, hogy nem tudtam rendesen megnézni és megölelni a saját babámat. Az még rátett egy lapáttal, hogy a nagyszülők - a kérésem ellenére - bejöttek a kórházba, és sutyiban kivitték hozzájuk a picit úgy, hogy én addig még meg sem ölelhettem, gyakorlatilag csak 1-2 pillanatra láttam. Én ezt sosem fogom tudni elfelejteni, kegyetlen érzés volt.
2012. júl. 6. 12:43
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!