Miért ítélitek el a "kért" programozott császáros anyukákat? Miért nem számít jó/igazi anyának nálatok?
Én ilyen anyuka vagyok,aki kérte,tudom,hogy most szidni fog mindenki meg ilyesmi..csak valaki adjon egy értelmes választ erre!!Nem a sürgősségi,nem arra az anyukákra gondolok,akiknek valamilyen oka volt erre,hanem ,aki félelemből vagy bármi igazi ok miatt kért császárt!
Rájuk gondolok.
Na szóval:Miért ítéltek el"minket"?
A gyereknek nem ártok vele,mert ha ártanék egy picit is,egyértelmű,hogy nem választom ezt.miért olyan elítélendő ez?Miért néztek rossz szemmel az emberre?Nagy baj,az,hogy nem szerettem volna szenvedni a szülési fájdalmaktól?tudom,hogy sok kérdés van már ebben a témában,de a vége mindig az,hogy a császáros anyukákra terelődik a dolog,de én a kért császárról kérdezek.Mert eddig értelmes választ nem olvastam.
Egy műtét előtt az orvosnak kötelessége lenne felvilágosítani betegét az összes lehetséges komplikációról és szövődményről. Mivel a császármetszés igenis műtét, így ezesetben is. Ha ezt nem teszi, az felelőtlenség és félretájékoztatás. A tények ismertetése nem ijesztgetés, hanem korrekt tájékoztatás!
11 éves koromban szenvedtem kétoldali koponyaalapi törést, abból is egy durvább fajtát. Az orvosok igazán profin kezelték a helyzetet. Elmondták édesanyámnak, hogy nincs más esélyem a túlélésre, minthogy 1 hónapig fekve maradok, infúzión, és akkor talán... ha műtenek, akkor szinte biztosan agyi károsodást fogok szenvedni. Ezen szakembereknek hála most élek, magam is édesanya vagyok. Köszönöm nekik, hogy sok-sok évvel ezelőtt nem a késhez nyúltak, hanem hagytak meggyógyulni. Egy igazi orvos képes mérlegelni, és csak akkor vágni, ha szó szerint az élet forog kockán.
Ha orvos lennék, sosem tennék életeket kockára azért, mert egy kismama fél a szüléstől. Talán inkább elmondanám neki, mennyi szülést láttam már, és mennyi anyuka ölelte magához boldogan kisbabáját természetes szülése után, és hogy nincs anya, aki a fájdalomba halt volna bele.
Köszi a választ mindenkinek.sejtettem,hogy vita lesz előbb -utóbb,de mind1.mindenkinek van egy véleménye.
lényeg,hogy ugyanolyan értékű anya vagyok én is(bármelyik prog.császáros anyuka)0
Na pont ma "jött" velem szembe egy téma!
Megismertem egy asszonyt, akinek két gyereke van. Az elsőt természetesen szülte. Tudni kell,hogy ő is ragaszkodott a sima szüléshez, így akkor olyan dokit is választott,aki csak a legvégső esetben császároz.
A baba elakadt, de már késő volt a császárhoz, még vákuummal is alig bírták kiszedni, oxigénhiányos lett. Bár állítólag a szülésznő már jóval hamarabb mondta,hogy gond lehet, inkább készüljenek műtétre, a doki várni akart!
Rá 5 évre vállaltak másodikat, eszébe sem jutott természetesen szülni!
Ezt azoknak gondoltam leírni, aki váltig állítják,hogy mennyivel veszélyesebb a császár!
Attól, hogy töröltetted a válaszomat, még sötétnek tartalak, ha lehet, most már még inkább, kedves 53.
Az általad annyira követelt "3x-os statisztikáról" pedig Gabka 56. válaszában, az 5. bekezdésben olvashatsz.
Mármint, ha veszed a fáradtságot, és kiabálás helyett végigolvasod a válaszát.
Az én véleményem ugyan nem releváns, mert nincs még gyerekem, de azért van véleményem.
Szerintem gyávaság, kényelmi döntés, ami nagyrészt a sztároktól lett ellesve, meg rosszindulatú élménybeszámolók miatti félelem. Ha nincs egészségügyi indok a császárra, szerintem felesleges saját magunkat megfosztani a szülés élményétől. Én nem tenném, ha lehetőségem lenne rá.
Ismerek olyan nőt, rokonom, aki 3szor szült császárral. Az első simának indult, de baj elakadt a gyerek, a másik kettőt meg alapból császárral szedték ki, mert az előző heg nem bírta volna. Az első gyerekbe egyébként belevágtak, most 6 éves és a SZEME mellett van egy f@sza sebhely. Ennyi erővel meg is vakulhatott volna, csak pár centin múlott. A hasa a nőnek pedig sehogy nem tud visszamenni, de nem kismama hája van, hanem 6 hónapos terhes hasa maradt valami heg miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!