Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért ítélitek el a "kért"...

Miért ítélitek el a "kért" programozott császáros anyukákat? Miért nem számít jó/igazi anyának nálatok?

Figyelt kérdés

Én ilyen anyuka vagyok,aki kérte,tudom,hogy most szidni fog mindenki meg ilyesmi..csak valaki adjon egy értelmes választ erre!!Nem a sürgősségi,nem arra az anyukákra gondolok,akiknek valamilyen oka volt erre,hanem ,aki félelemből vagy bármi igazi ok miatt kért császárt!

Rájuk gondolok.

Na szóval:Miért ítéltek el"minket"?

A gyereknek nem ártok vele,mert ha ártanék egy picit is,egyértelmű,hogy nem választom ezt.miért olyan elítélendő ez?Miért néztek rossz szemmel az emberre?Nagy baj,az,hogy nem szerettem volna szenvedni a szülési fájdalmaktól?tudom,hogy sok kérdés van már ebben a témában,de a vége mindig az,hogy a császáros anyukákra terelődik a dolog,de én a kért császárról kérdezek.Mert eddig értelmes választ nem olvastam.

2012. ápr. 12. 12:48
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/76 anonim ***** válasza:
hát igen ezért írtam oda, hogy "nem mondom, hogy minden esetben" de ugye ha te vagy a kivételes ahol gond van, lesz@rod a többit ahol nincs....
2012. ápr. 13. 14:17
 32/76 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ez egy baromság, hogy ettől valaki nem lesz jó, vagy igazi anya. Szerintem. Nem ez határozza meg.

De, ha a

saját szülésemre gondolok, nem a fájdalomtól félek, hanem azon agyalok, hogy remélem nem kell majd császár. Próbálom majd a babával is megbeszélni. :)

Szerintem a babának jó, ha természetes úton születik. Nem azért, mert utána fáj, vagy a bélflóravagy stb. (Persze ezek is, de nálam nem ez a mérvadó).

Egyszerűen abban hiszek, hogy a babának is meg kell tapasztalni, át kell élni a természetes szülés velejáróit. Ő is úgy küzd a szülésnél, mint az édesanyja, átél valamit, ami fontos, tudat alatt a későbbi fejlődéséhez. Ugye sokan írtak arról, hogy minden fjdalmat felejtve eufórikus érzés volt kitolni a babát. Ez nem véletlen. Ezt szeretném átélni, vagyis legalábbis esélyt adni rá.

Sokan nem így gondolkodnak, mint én, sőt hülyének néznek. Nekem ez a fontos. Semmivel sem lesz valaki kevesebb, ha cprogis császárral szül. Biztos vagyok benne, hogy nem ez határozza meg, hogy valaki jó anya, vagy sem. Aki azt mondja, hogy nem, az vagy hazudik, vagy bele sem gondol, gonoszkodik, mert nem is tudom, jól esik neki.

Üdv, 26 hetes km

2012. ápr. 14. 08:42
 33/76 anonim ***** válasza:
58%

Bocs az offért:

A születéssel megszűnik a védettség és a rejtettség kettőssége és intimitása. A várandósság kivételezett állapota szintén megszűnik, végbemegy anya és gyermek első szétválása. A szülésre utaló első impulzusok a gyermektől erednek. A gyermek dönti el, hogy mikor érkezik el az a csillagóra, amelyet meg akar élni, és mikor akarja elhagyni a magzatvíz, az anyaméh és a hasfal védelmező burkait. Ahogyan ezt a rejtett világ és külvilág közötti határt átlépi, az éppoly individuális, mint minden ember és minden életút.

A gyermek életének első pillanatai azok közé tartoznak, amelyek a legmélyebb nyomot hagyják az egész életén. Soha többé nem lesz egy ember annyira nyitott, érzékeny és befolyásolható, mint újszülött korában. Az anya már a várandósság alatt párbeszédet folytat a gyermekével, gyakran nem hallható módon. Ez a bensőséges kapcsolat a gyermekágyi időszak alatt folytatódik a táplálás a szoptatás által.

2012. ápr. 14. 08:57
 34/76 anonim válasza:
Én nem ítélem el. Valóbaan van ilyen, hogy valaki fél tőle, ezért inkább a műtétet választja. Én idén februárban szültem, sajnos nekem műtét lett a vége. Nem nyíltam, 20 órán át vajúdtam, elfolyt a magzatvizem is. A végén már erőm sem lett volna megszülni. Csak egy ujjnyira nyiltam.
2012. ápr. 14. 13:40
 35/76 anonim ***** válasza:
50%
Kedves kérdező én nem ítéllek el, de egyáltalán nem értelek meg. Én arra kérnélek, hogy magyarázd már el nekem miért gondolod azt, hogy így nem fog fájni annyira? Vallom, hogy nem szülés közben kell hősködni, lehet kérni fájdalomcsillapítást, mert így könnyebb. DE! A császár nem arra van kitalálva, hogy valaki kérje, ne kérje. Életmentő, bajt megelőző műtét. És csak józan paraszti ésszel végiggondolva sem jó a babának, hogy egy doki által kiválasztott napon szülessen meg. Csak képzeld el milyen furcsa az egész. Nekem sürgősségi császárom volt, nem én akartam, de nálunk így volt a legjobb. Ha nem lett volna császár meg is halunk a doki szerint. Barátnőmnek programozott császárja volt, de nem kérte. Több orvossal beszélt és azt mondták, hogy a baba egyszerűen nem tudna megszületni (farfekvés, köldökzsinór a nyakon, nagy súly). Szóval ő sem így akarta. A császárnak kétféle módja logikus és elfogadható számomra: ha sürgősségi és ezzel életet mentő, vagy ha az esetleges bajt, komplikációt megelőző, ahol szintén az élet megóvása érdekében történik. AZ ÉLET MEGÓVÁSA ÉRDEKÉBEN ÉS NEM AZÉRT, MERT LEHETSÉGES, HOGY ÍGY NEM ANNYIRA FÁJ!
2012. ápr. 14. 13:56
 36/76 anonim ***** válasza:
15%

Nem elítélem, csak egyszerűen nem fogom föl, hogy kérheti egy egészséges ember, hogy fölvágják, és kivegyék a hasából a kisbabáját, ahelyett, hogy magától jönne ki!!!!

Azon túl, hogy nem jó a babának, felelőtlenség az orvos részéről, saját magad fosztod meg attól a csodától, amikor kibukik a kis feje, majd a kis teste, fölsír, és Te boldogan, teljes öntudatodban magadhoz öleled Őt, nem úgy, mint egy ellátásra szoruló beteg, hanem úgy, mint egy egészséges Édesanya.

A természet úgy találta ki a nőt, hogy képes legyen mindenféle külső segítség nélkül életet adni gyermekének. Ha nem így lenne, már kihaltunk volna.

Ha nem szültél még hüvelyi úton, akkor nem tudod, milyen és mennyire fog fájni, nekem annyi maradt meg, hogy valóban kicsit fárasztó és persze valamennyire fáj, de végig a születőfélben levő kisfiamra gondoltam, és az egész fájdalom tovatűnt, amikor fölsírt.

Remélem ez elég értelmes válasz volt..

2012. ápr. 22. 12:10
 37/76 A kérdező kommentje:

04.14 13:56os nak.

Miért gondolom ,hogy nem fáj annyira?

hát legalábbis számomra biztos,hogy sokkal sokkal fájdalmasabb lett volna természetesen szülni.szerintem nem lehet a szülési fájdalmakat és a felépülést egy lapra venni.tudom,h nem szültem,nem tudhatom.igen.de nem is akartam megélni azt,mert az ismerősi körömbe bárkit kérdeztem :milyen? a válasz MINDENKITŐL ennyi volt.

a legnagyobb fájdalom,amit el tudok képzelni,azt 1000rel szorozzam meg és talán az.vagy :olyan fájdalom,amikor már azt érzed,hogy meghalsz,na az több órán keresztül..nekem az épülés szinte semmi nem volt.az első 2-3 felállás még az őrzőben volt szar a többi már annyira nem .itthon az első nap mostam,bőröndöt pakoltam,felmostam...az első nap!én nagyon örültem,hogy ezt választhattam...túlhordani úgysem hordtam volna,mert amúgy is meg akarták indítani,úgyhogy ennyi erővel,ha indítanak,akkor sem akkor jön,amikor ő akar.de,mint írtam megindult.köszi a válaszokat mégegyszer!

2012. ápr. 22. 13:06
 38/76 anonim ***** válasza:
100%
Jaaa 20-as, akkor nekem most lesz a 2. császárom, akkor szerinted én már nem is lehet h mindkettőből szövődménymentesen jöjjek ki. Ez kicsit túlzott általánosítás, pedig azért abból kell kiindulni h a császár után is minden rendben van általában. Én senkit nem ítélnék el soha, minden anyának joga van úgy világra hozni a gyermekét ahogy szeretné. És bírom h persze majdnem mindig azok az okosok a császárt illetően, akik nem élték még át. Olvasnak róla ezt-azt és igazából fingjuk nincs a valóságról. Legkevésbé sem kényelem a császármetszés, viszont nem is halálos ítélet, hanem rutinműtét,épp annyi kockázattal mint a hüvelyi szülésnél.
2012. máj. 5. 01:57
 39/76 anonim ***** válasza:
22%
Kedves utólsó, jó nagy butaságot mondtál, nem annyi a császár kockázata, mint a hüvelyi szülésé, már az anyai halálozás tekintetében is háromszoros a császáros anyukáknál, ehhez jön még rengeteg olyan komplikációs lehetőség, amelyek fel se merülnek hüvelyi szüléskor. Pl. nagyon gyakori, hogy véletlenül megsértenek más szervet, a heg gyógyulása közben összenövések keletkeznek a szervek között, újabb terhesség tervezésekor mindig számolni kell a heg miatti rosszabb beágyazódással, az újabb terhesség alatt bár kis százalékban, de fönnáll a hegszétválás veszélye... Meddig soroljam még? És ezek csak az alap komplikációk, amelyek sajnos sokkal több császáros szülés velejárói, mint amiről tudomásunk van.
2012. máj. 5. 07:36
 40/76 anonim ***** válasza:
35%
Én elgondolkodnék a kockázaton. A babának sem jobb és az anyára nézve is veszélyesebb.Császármetszéses szülés után a nők elhalálozási kockázata kevesebb, mint 1 a 2.500-hoz, a normális szülés esetében pedig ez az arány 1 a 10.000-hez. Ismerőseim között van egy anyuka. Két gyermekét császármetszéssel szülte egyiket (a középső lett természetes úton) természetes úton. Ő azt mondta, hogy a természetes szülésnek nincs párja. Szerette volna a harmadikat is természetesen szülni, de sajnos neki nem volt választása. Az a baj, hogy néhányan a császármetszésről elfelejtik, hogy az egy igen komoly nagy műtét és nem a szülésnek egy szabadon választható természetes formája.
2012. máj. 5. 07:55
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!