Miért ítélitek el a "kért" programozott császáros anyukákat? Miért nem számít jó/igazi anyának nálatok?
Én ilyen anyuka vagyok,aki kérte,tudom,hogy most szidni fog mindenki meg ilyesmi..csak valaki adjon egy értelmes választ erre!!Nem a sürgősségi,nem arra az anyukákra gondolok,akiknek valamilyen oka volt erre,hanem ,aki félelemből vagy bármi igazi ok miatt kért császárt!
Rájuk gondolok.
Na szóval:Miért ítéltek el"minket"?
A gyereknek nem ártok vele,mert ha ártanék egy picit is,egyértelmű,hogy nem választom ezt.miért olyan elítélendő ez?Miért néztek rossz szemmel az emberre?Nagy baj,az,hogy nem szerettem volna szenvedni a szülési fájdalmaktól?tudom,hogy sok kérdés van már ebben a témában,de a vége mindig az,hogy a császáros anyukákra terelődik a dolog,de én a kért császárról kérdezek.Mert eddig értelmes választ nem olvastam.
Kedves kérdező, nagyon tévedsz, rengeteget árt egy babának, ha nem a természetes úton jön világra. Abban az esetben, ha komplikáció miatt nem tud megszületni normál úton, akkor természetesen más a helyzet, akkor ugye van rossz és rosszabb megoldás, ennyi.
A császáros baba bélflórája sem lesz ugyanaz, a tüdejéből nem úgy tud távozni a folyadék, mint amikor a szülőcsatornában préselődik, a hüvelyi úton született babáknál jóval nagyobb a fertőzés lehetősége, több a szopiprobléma.
A normál úton született baba szervezetében jelentős mennyiségű stresszhormon is termelődik, amíg átküzdi magát a szülőcsatornán, s ez segíti őt a külvilághoz történő alkalmazkodásban. A császáros babáknál épp ezért több a légzésprobléma, adaptációs probléma születése után. Felmérések bizonyítják azt is, hogy kétszer annyi császárral született babát kell intenzív ápolásban részesíteni, mint normál úton születettet, elsősorban légzéstámogatásra szorulnak az előbb már említettek miatt.
Az anyára nézve is sokkal több veszélyt rejt a császármetszés, hiszen ez egy nagy hasi műtét, könnyen sérülhet olyan ér, amely jelentős vérveszteséget eredményez, szükségessé válhat akár a vérátömlesztés is. Sérülhet a méh, melynek következtében teljes méheltávolításra lehet szükség. Gyakran sérülnek a környező szervek és szövetek, ez a későbbiekben gyakran okoz összenövéseket és egyéb problémákat. Az anyai halálozási arány is háromszorosa a császármetszés után, mint hüvelyi szülés után - ugye nem kell magyaráznom, miért nem kéne egy gyereknek anya nélkül felnőnie....
Összességében azt gondolom, hogy a gyávaság mellett az abszolút tudatlanság az oka, ha egy anya maga választja a császárt. Annyit igazán megtehetnétek a gyereketekért, hogy legalább utánanéztek, minek teszitek ki őket.
Egyébként a császárral született gyerekeknél jóval magasabb a későbbi allergiás, asztmás és hasonló betegségek aránya is.
Én nem mondom, hogy fáklyásmenet a szülés, de olyan eufórikus boldogság a vége, hogy az ember újra és újra át akarja élni - én is a harmadikat várom és kizártnak tartom, hogy ne akarjak többet annak ellenére, hogy mindenem volt, csak könnyű szülésem nem, legalábbis az elsőnél, a második brutális volt, de legalább villámgyors. :-))
"Összességében azt gondolom, hogy a gyávaság mellett az abszolút tudatlanság az oka, ha egy anya maga választja a császárt."
Ez egy nagy igazság...
Én sem ítéllek! Én mondjuk sürgősségis voltam!
A fentebb leírt kockázatokra én mondjuk azt mondom,hogy nagy általánosság.
Hány természetesen született babáról tudok, aki elakadt, vákumozták, préselték anyuka hasából stb. Közöttük is lettek bőven oxigénhiányosak.
Én így vagyok az anyatej-tápszer dologgal is. Más kérdés,hogy ott nincs választás. Vagy van tej, vagy nincs. Persze az anyatej a legjobb, de túl van fújva az anyatejesek immunitása.
Barátnőm babája tápszeres, félév alatt még csak rosszat sem tüsszentet. A keresztlányom anyatejes, egy hónaposan már szívták az orrát, ekcémás lett, koszmós lett stb. Minden kijött rajta, ami egy babán kijöhet! Tehát ez is egy jó nagy általánosítás,hogy a tápszeres babák "egészségtelenebbek"!
Bár én akartam szülni, mert nem félek a fájdalomtól, de megértem,hogy ha valaki pszichésen retteg! Anyósom annyira félt tőle,hogy már a vajúdás elején kétszer elvesztette az eszméletét és felment 180-ra a vérnyomása. Császár lett a vége. Nem az ő hibája, ilyen van és kész!
Kedves 9. válaszoló!
5. vagyok, és nincs nagy szám egyáltalán! És nem kaptam EDA-t sem, ugyanis én is császárral szültem. Szóval igencsak melléfogtál ezúttal. Nem kell kötekedni egyből,nem azt írtam, hogy elítélek akárkit is, csak azt, hogy nem a legoptimálisabb, ha csak úgy kiveszik a babát, habár nem érett még meg rá. ÉS azt is írtam, hogy a jó anyaság nem ott kezdődik, hogy ki hogyan szült. Lehet hüvelyen keresztül, lehet császárral is szülni, attól még éppen olyan jó anyák vagyunk!!! Nem vagyok kevesebb, se több senkinél! És ez ugyanúgy vonatkozik mindnyájunkra!
Érdekes, hogy aki leírja, hogy milyen káros hatásai lehetnek a császármetszésnek, azt mind lepontozzátok!
Én kétszer szültem hüvelyi úton, és minden rendben ment. 3. ill. 1,5 óra alatt meglettek a babáim, semmi szövődmény, 2 hét múlva el is felejtettem az egészet. Nem értem miért úgy kell ehhez hozzáállni, hogy annyira fog fájni, hogy biztos nem bírom ki?! Lehet, hogy könnyen fogsz szülni, és akkor minek kéne a műtétet vállalni? Ha meg baj van, akkor úgyis csinálják.
És nálunk a kórházban nincs EDA.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!