Az igazi fájás mennyire fáj?
Gondolom első gyerek. Akkor fogod megtudni, hogy jósló-e, ha elmúlik, vagy sűrűsödik. Székelési inger inkább kitolásnál van már, az még korai lenne :) Viszont sok kismamának van hasmenése szülés előtt.
Pakold össze a kórházi cuccot, egyél egy falatot, ha tudsz (valami könnyű, energiadúsat), mert ha tényleg szülés, szükséged lesz az erődre.
Drukkolok, írj majd, hogy mi lett :-)))
2012. márc. 23. 17:22
Ja, és a konkrét kérdésre válaszolva, az igazi fájás elképzelhetetlenül fáj :-) Bocs, ez az igazság, de az a helyzet, hogy egyrészt az szerencsére nem az elejétől van így, hanem ideális esetben fokozatosan erősödik, másrészt minden fájdalom megéri. Életem három legszebb pillanata az volt, mikor az újszülött gyerekeimet a kezembe foghattam. Bármikor újracsinálnám :-)
2012. márc. 23. 17:25
Én is jóslófájásokkal indultam el szülni. Rögtön bevitt a mentő a szülőszobába, ahol mindenki nagyon szenvedett, kiabált, én meg csodálkoztam, hogy mit kiabálnak, nem fáj ez annyira. Egy idő múlva fel is küldött a szülésznő az osztályra, hogy nem lesz itt még baba Anyuka, nyugodtan feküdjön le. Nekem újkúpnyira van nyitva a méhszája, az orvosának ujbegynyire sem lesz. Fel is mentem, lefeküdtem, és elmúltak a fájásaim. 4 nap múlva oxytocinnal indították be a szülést. No, akkor már megtudtam, hogy miért is üvöltözött a többi kismama a szülőszobán!Ez 35 éve volt, de még most is élénken bennem él.
2012. márc. 23. 17:39
Még ha szülsz is, főleg első babánál ezek a húsz perces fájások akár egy napig is eltarthatnak. De amikor bedurvul, azt észre fogod venni. :-)
Nem akarlak ijesztgetni, de amikor a törött könyökömet érzéstelenítő nélkül helyrehúzták, az vidám délutáni elfoglaltság volt a szülőfájások mellett. Ennek ellenére én is a harmadikat várom és nem tudok elképzelni szebbet, mint az újszülöttemet a karomban tartani... Minden fájdalom elmúlik akkor! Megéri a szenvedés, bőségesen!
2012. márc. 23. 18:12
5/14 A kérdező kommentje:
Jósló volt, mert elmúlt. 39+2hetes vagyok és még ezek voltak az első jóslóim. Eddig semmit sem éreztem.
Ebből egyre több lesz, aztán egyszer csak azt veszed észre, hogy karodban a kisbabád. :-)
Könnyű szülést és boldog babázást!
2012. márc. 23. 20:45
Észre fogod venni az igazit, mert azt fogod kívánni közbe, hogy azonnal vegye ki belőled valaki :)) könnyű szülést
2012. márc. 24. 12:09
8/14 A kérdező kommentje:
Az a legelső fájástól kezdve annyira fáj?
Szia, nekem a legelső fájástól nagyon éreztem, pont olyan volt mint a mensis görcs, előtte nem volt jósló, csak fájásra ébredtem. egyből 5 percesek, és maradtak is. 3-5 percesek voltak.jó gyorsan zajlott, ilyet kívánok neked is. fáj-fáj de előbb utóbb úgy is vége lesz és a kezedben tarthatod a kisbabád!
2012. márc. 24. 22:52
Nem, nem a legelsőtől, fokozatosan fog bedurvulni.
2012. márc. 25. 07:39
Kapcsolódó kérdések: