Honnan tudom, hogy ez már nem jósló, hanem igazi szülési fájás? Azonkívül, hogy rendszeres?
Már két éjjel fájdogál a hasam mensziszerűen, tegnap már erősebben fájt, plusz a derekam is szétszakad, de nem rendszeres, csak egyfolytában, hosszú ideig fáj, majd elmúlik. Mi van, ha nem megyek be időben a kórházba, mert nem fáj eléggé??
És a magzatvizet honnan tudom, hogy az az? Ezt csak azért kérdem, mert pl. éjszaka óránként járok ki pisilni, rengeteg folyadékot iszok, és ...szóval milyen érzés, amikor a magzatvíz folyik el?? Erről is azt hallottam, vizelési ingerként jelentkezik. Mi van, ha kimegyek a wc-re, azt hiszem, pisilek, és közben a magzatvíz volt az?? Ne nézzetek hülyének, csak mondjátok el, milyen érzés, amikor a magzatvíz megy el?
A fájásokat úgy veszed észre, hogy egyre jobban erősödnek, és rendszeresek.A magzatvíz több féleképpen is távozni tud.Van akinek csak szivárog, van olyan akinek pedig a bokájáig folyik.Ha aggódsz, akkor lehet kapni gyógyszertárban olyan betétet, ami jelzi a magzat vizet.
De hidd el ha megindul a szülés, tuti, hogy észre veszed!!!
5 hós baba anyukája
hidd el ha tényleg szülési fájásaid lesznek,azt nem fogod összekeverni a jóslóval.amikor jön egy fájás nézd az órát,hogy hány percenként jönnek,-ha nem rendszeresen,akkor még biztos,hogy az nem az igazi!
Ha nem is fáj eléggé,akkor is rendszeresnek kell lennie!
A fájásokkal kapcsolatban nem tudok segíteni,nekem nem voltak,én egy éjszaka arra ébredtem hogy olyan nedves ott lent,ösztönösen tudtam hogy mi az,felkeltem és az ágy mellett ömlött ki a magzatvíz nagy része,utána törölközőt tettem magam alá,majd visszafeküdtem pár percre,utána lezuhanyoztam,hívtam a mentőket,és apát is aki éjszakás volt éppen.Ez volt hajnali 3-kor,akkor kiömlött egy csomó,de utána folyamatosan folydogált,egészen este 9-ig,amikor is megcsászároztak,mert az egész napos oxitocin hatására sem tágultam és nem voltak fájásaim.
Szóval szerintem ha elfolyik a magzatvíz,azt úgysem fogod semmivel összetéveszteni.
Könnyű szülést,és jó babázást! :)
Nekem a szülésznőm azt mondta ha nem vagyok benne biztos hogy milyen fájásaim vannak akkor üljek be egy kád vízbe ha rendszeressek lesznek mondjuk 5 percenként jönnek és 1 fájás 30-40 mp-ig tart akkor az már NEM jósló fájás! Igy is történt!
A magzatvízhez nem tudok mit szólni mert nekem burokrepesztésem volt!
Fájások nálam 5 percesen olyanok voltak hogy nem bírtam továbbmenni, kicsit összegörnyedtem, megszólalni nem igazán tudtam. Ekkor ráérsz indulni a kórházba.
És a lényeg hogy fájásOK, azaz a rendszeresség. nekem is egész nap jönnek-mennek a mensigörcsfélék, fél órás derékfájások, de ez még semmi.
Magzatvíznek semmi köze a pisilési ingerhez, egyszer csak zutty és kifolyt. Olyan mint amikor menstruálsz, akkor is érzed hogy a hüvelyből jön, pl. mikor megtelik a tampon vagy felállsz alvás után.
És nem tudod "elzárni", azaz minden gyanús pisilésnél zárd el a "csapot", ha tovább folyik akkor nem pisi.
A magzatvízszivárgást úgy szokták ellenőrizni, hogy elmész pisilni, beteszel a bugyidba egy tiszta papírzsepit, és ha átázik perceken belül, akkor szivárog. Nem nedves lesz a papírzsepi, hanem átázik.
Nekem fájásaim is voltak, aztán elkezdett szivárogni a magzatvíz, de csak a 4-5. zsepi után hittem el, hogy tényleg az- ezt a módszert egyébként itt a gyakorin ajánlotta valaki.
A fájásokra meg: fontos, hogy tényleg 30-40-50 mp-ig tartsanak, a 20 mp-es általában jósló. (egyébként a fájásnál nemigen tudsz már mozogni, meg kell állni, levegővétel, aztán pár percig minden ok, akkor megint jön a görcs, stb. fel fogod szerintem ismerni :))
üdv: 13 hós anyukája és 30 hkm
nekem is ez jutott eszembe, hogy a pisit tudod szabályozni, a magzatvizet meg nem.
a fájásoknak elvileg rendszereseknek kell lenniük, akkor számítanak rendes fájásnak. nekem amúgy azt mondta az orvos, hogy 5 percesnél érdemes kh-ba indulni, persze ha viszonylag közel van, meg ha nem folyik a magzatvíz, mert ha az folyik, akkor be kell menni egyből, nehogy fertőzés legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!