Szülés könnyíthető rendszeres sporttal?
Orvostól kérdeztem ezt. A válasz: "Láttam én már soha nem sportolt nőből gyereket kipottyanni, és láttam már hivatásszerűen sportolót nagyon megszenvedni, véresre rágott szájjal!" Utána még hosszabban kifejtette, hogy inkább a szervezet alkalmazkodóképessége számít, pl mennyire rugalmasak az izületei, stb.
22+1 hkm
Sosem sportoltam, igaz, nem hagytam el magam a terhességeim alatt sem, minden munkát elvégeztem, ami itthon akadt... Mind a 4 szülésem könnyűnek mondható.
Az előttem író dokija jól megfogalmazta :)
Az, hogy ki mennyire könnyen vagy nekhezen szül, inkább adottság kérdése. Függ attól, hogy mennyire tudnak tágulni az ízületei, mennyire hatékonyak a vajúdás alatt a fájások, stb.. Ismerek olyan sportolókat, akik fájás gyengeség és egyéb "komplikációk" miatt kényszerültek császárra.
Az, hogy mennyire fáj, nem az edzettségen múlik, hanem a fájdalomtűrő képességtől. Szerencsére nekem elég magas a fájdalomküszöböm, így azt mondom, kibírhatók voltak a fájások... más, meg, hogy "majd bele halt"... Szóval ezt sem lehet előre megjósolni ...
Mozogj, ha jól esik, ezzel biztosan nem ártasz :)!
Én is így tudom, mint az előttem író. A kötött, erős izomzat nehezíti a tágulást.
Jó, hogy szinte soha sem sportoltam! :)) Na jó nem vagyok ám büszke magamra... mert máshol meg azt olvastam, hogy a kitolásnál az erős hasizom segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!