Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért ítélitek el a "kért"...

Miért ítélitek el a "kért" programozott császáros anyukákat? Miért nem számít jó/igazi anyának nálatok?

Figyelt kérdés

Én ilyen anyuka vagyok,aki kérte,tudom,hogy most szidni fog mindenki meg ilyesmi..csak valaki adjon egy értelmes választ erre!!Nem a sürgősségi,nem arra az anyukákra gondolok,akiknek valamilyen oka volt erre,hanem ,aki félelemből vagy bármi igazi ok miatt kért császárt!

Rájuk gondolok.

Na szóval:Miért ítéltek el"minket"?

A gyereknek nem ártok vele,mert ha ártanék egy picit is,egyértelmű,hogy nem választom ezt.miért olyan elítélendő ez?Miért néztek rossz szemmel az emberre?Nagy baj,az,hogy nem szerettem volna szenvedni a szülési fájdalmaktól?tudom,hogy sok kérdés van már ebben a témában,de a vége mindig az,hogy a császáros anyukákra terelődik a dolog,de én a kért császárról kérdezek.Mert eddig értelmes választ nem olvastam.

2012. ápr. 12. 12:48
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/76 anonim ***** válasza:
31%

Ebben a cikkben minden olyasmit részletesen taglalnak, amiről én beszéltem. S mint kérted, orvosok, professzorok nyilatkoznak, nem laikusok. Millió ilyen írás fellelhető még a neten, tudod, gugli a barátod, ez csak egy a sokból, ha érdekel, keresgess még.

[link]

2012. máj. 6. 21:10
 52/76 anonim ***** válasza:
43%
Na persze, de a 3X-os statisztikát azért már csak hozzáköltötted, meg ahogy cikkeket olvasom, még ezt-azt:DDDD, amúgy a mandulaműtétről is találtam hasonlókat, meg a foghúzásba is haltak már bele, meg a mellnagyobbtásba is, meg a kertkapálásnak is megvannak az életveszélyes kockázatai, dédimnek pl megállt közben a szíve.
2012. máj. 6. 21:43
 53/76 anonim ***** válasza:
43%
Ja és az interneten található szemeteknek egyébként annyi a valóságtartalma, mint a csipkerózsikának, meg kb mint a 3012-es világvégének, hiheted is meg nem is. Tegyünk pontot szerintem a végére, mindenki szüljön, ahogy akar, meg ahogy lehetséges és ne ítéljünk meg senkit semmiért, mert emberek lévén ehhez nincs jogunk, ahhoz meg végképp nincs, h más kismamákat internetes cikkek alapján elhalálozással riogassunk!Egy ép lelkivilágú ember nem tesz ilyet.Az is nevetséges , azt nem tudom már ki írta, h a dokim anno miért nem mondott nekem ilyeneket. Miért szerintetek oda kell állni a beteg elé egy orvosnak, h: most betoljuk a műtőbe, de jobb ha tudja hölgyem, h ebbe bele is lehet ám halni, amit most önön végre fogunk hajtani!Ti tényleg a fejetekre estetek? Na mindegy, lezártam a témát, Hajráááááááááááááááááááááááá császáros kismamák, legyetek boldogok, egészségesek és kerüljétek a szembejövő rosszindulatot!!!!!
2012. máj. 6. 21:55
 54/76 anonim ***** válasza:
49%
bocs:2012-es-t akartam írni
2012. máj. 6. 21:56
 55/76 anonim ***** válasza:
31%
Az elvakult rosszindulattal már nem lehet mit kezdeni. Néhányan észérveket soroltunk föl amit el sem olvastál vagy mint a gyerekek az úgysem hiszem el(bibí!) álláspontod hajtogatod. A vélemény különbségednek pedig a pontozással is "hangot" adsz és eme kicsinyes bosszúddal még kérkedsz is. A császáros kismamákat bár szeretnéd, de nem szokták bántani, hiszen tudjuk, hogy a császármetszés azért van, hogy a babát és a mamát meg mentség egy nagyobb bajtól. Ja, hogy azt nem érti senki, hogy pusztán félelemből miért kell nagy műtéttel kivetetni a babát az téged szintén nem érdekel. Mert bizony ma már olyan fájdalom csillapító módszerek vannak, amik lehetővé teszik,hogy akár fájdalom nélkül szüljön a kismama. Ehhez viszont tájékozódni kell. A fájdalom csillapítómódszerek közt van hasonló amit tervezett császárnál is végeznek, mert nem mindig altatnak ám ott sem. Szóval műteni indok nélkül felelőtlen kockázat mind a kis mamának mind az orvosnak. Ráadásul az orvos ha kiderül ezért még büntethető is. Ez ugyanolyan véglete a szülésnek,mint a kórháztól nagyon messze történő otthonszülés.
2012. máj. 7. 06:50
 56/76 anonim ***** válasza:
48%

Látom, nem tudsz végigolvasni egy cikket egyedül - sebaj, segítek. Kiemelek neked néhány mondatot, hátha azt sikerül elolvasnod.

"A császármetszés lehetséges szövődményei számosak, hiszen itt a műtét és az érzéstelenítés (esetleg altatás) veszélyeivel – ha ritkán is – egyaránt számolni kell.

– Császármetszés után gyulladás jöhet létre a műtét által érintett területeken. Komolyabb esetben szepszissel (az egész szervezetre kiterjedő fertőzéssel) is meg kell küzdeni. A császármetszés természetéből adódóan a hüvely kórokozói (a hüvely nem steril!) a méhen és a szabadon álló hasi szerveken följuthatnak egészen a hasfalig. Létrejöhet bélelzáródás a lelassult bélműködés és helyi gyulladás miatt. Nagyobb a trombózis (vérrögképződés) veszélye is, ugyanúgy, mint bármely más műtétnél. Ma már viszonylag ritkák az ilyen szövődmények, de egészséges nőt egyik veszélynek sem tenném ki szívesen ok nélkül. A császármetszés további veszélye abban rejlik, hogy növeli a következő terhességek és szülések kockázatát. A méhen ejtett metszés hege a következő terhességnél nehezíti a lepény megtapadását, császármetszés után gyakoribb a lepényleválás, és növekszik a különböző lepényi tapadási rendellenességek gyakorisága. Ezeket a lehetőségeket mind figyelembe kell venni, amikor valaki kényelmi, esztétikai vagy más okból császármetszést kér – mondja Rákóczi professzor."

"A vizeletürítés kezdetben fájdalmas lehet, ennek az az oka, hogy a hólyagot a műtét során le kell fejteni a méhről"

"vállalkozhat-e az orvos olyasminek a kivitelezésére, amely az anya és a magzat számára egyaránt sokkal nagyobb kockázattal jár, mint a természet rendje szerint lezajló folyamat? Elvárható-e a társadalombiztosítástól, hogy az orvosi indok nélkül, a páciens kérésére végzett császármetszés költségeit térítse a kórháznak, ha ez az összeg jóval meghaladja azt, amit a természetes szülésért kellene fizetnie?"

" Mivel az anyák elhalálozása a biztonságos altatás, a kórházi ellátás magas színvonala, a vérátömlesztés lehetősége és az antibiotikumok ellenére is 3-7-szer magasabb császármetszések esetében, mint a természetes szüléseknél, elfogadhatatlan és szakmai, etikai szempontból elítélendő, hogy az orvos az anya kérésére végezzen császármetszést. Különös gondot kell fordítani ennek kapcsán (is) az ismételt császármetszésekre, mivel gyakoribbak a nagyon súlyos szövődmények a lepény tapadási rendellenességei miatt, az orvos akár a méh eltávolítására is kényszerülhet."

Akit pedig azért dorongoltál le, mert azt találta mondani, hogy az orvosodnak tájékoztatnia kellett volna a veszélyekről, tökéletesen igaza van és hiába pontozgatsz itt le bárkit, attól még nem lesz igazad.

Tudod, a császármetszés egy ÉLETMENTŐ beavatkozás, előfordul, hogy nem lehet elkerülni. Logikus, hogy hiába a rengeteg kockázat, ha tudja az orvos, hogy pl. téraránytalanság van és a kisbaba nem születhet meg természetes úton élve, akkor nincs más választás, operálni kell. De kényelmi okokból csak komplett idióta és teljesen felvilágosulatlan ember választ sokkal rosszabbat a gyerekének és magának.

Tudatlan vagy és rosszindulatú, de akárhogy kiabálsz is itt, bárki értelmes ember előtt csak magadat járatod le. Én a magam részéről befejeztem a vitát, nem akarlak meggyőzni, mindenkinek szíve joga olyan hülyének lenni, amilyen csak akar, csupán annyit szerettem volna válaszaimmal elérni, hogy az itt fellelhető értelmes emberek ne csak a hozzád hasonló elvakult és tájékozatlan hozzászólásokat olvashassák, hátha másnak jól jön, hogy igazat is hall.

Szülj császárral, annak ellenére, hogy ritka buta embernek tartalak, őszintén kívánom, hogy soha ne legyen semmiféle komplikációd, de a helyedben azért megkérdezném a dokimat, ugyan meséljen már kicsit erről az egészről.

2012. máj. 7. 07:03
 57/76 anonim ***** válasza:
75%

Szögezzünk már le valamit, ha már ekkora a kérdés "népszerűsége".

Nem az volt a kérdés, hogy elítéljük-e a programozott császárt; hanem az, hogy miért ítéljük el!! Én is pár hozzászólásban, és még nagyon sokan próbáltunk meg válaszolni a Kérdező kérdésére. Talán mindent összefoglalva azért, mert felelőtlenség kitenni a kisbabát (meg persze önmagát is) egy szükségtelen műtétnek, meg mert nem tartjuk valószínűnek, hogy aki ennyire retteg a szüléstől, az élet alapvető részétől, az valóban érett-e az anyaságra lélekben. Ennyi. Ez nem ítélkezés, hanem csak válasz a kérdésre!! Gabka pedig csak bővebben kifejtette, miért is tartja felelőtlenségnek és veszélyesnek. Ennyi. Nem lehetne napirendre térni esetleg?

2012. máj. 7. 10:01
 58/76 anonim ***** válasza:
100%

13-as vagyok még az elejéről, aki trombózist kapott császár után. Nálam szükséges volt a programozott császár. Persze gondoltam, hogy vannak kockázatai, sőt meg is halhatok - de nem volt választási lehetőségem és igazából már akkor csak örültem, hogy végre meg lesz a babám. A fogadott dokim vagy a fogadott szülésznőm vagy bármelyik orvos vagy nővér egyszer sem ült le velem egy fél percre (előtte majdnem egy hónapig feküdtem bent), hogy elmondja, hogy mit tehetek mondjuk egy trombózis megelőzése érdekében (amiről addig nem is tudtam, mi fán terem, így persze magamtól nem kérdeztem rá). Lehet, ha szimplán felpolcolom a lábam... de ezt már sosem tudom meg. És azt sem mesélték el, hogy milyen tünetekre kell figyelni vagy mit kell tenni - így sikerült még 3 napig trombózissal sétálgatnom bőszen, ami ilyenkor azért elég életveszélyes.

Szóval ha csak egy életet meg lehet menteni "ijesztgetéssel", akkor inkább arra szavazok.

2012. máj. 7. 10:03
 59/76 anonim ***** válasza:
61%

Ez egy nagyon elgondolkodtató és szép idézet. Kár, hogy az orvosoknak általában nem ilyen a hozzáállása.

"Az élet nem úgy működik, mint egy italautomata: bedobom a pénzt, kijön a gyerek. A gyereket világra kell hozni. Ha gyereket vállal az ember, vállalja a vele járó örömökkel és kellemetlenségekkel együtt. Azt kellene megérteni, hogy a gyerek nem az ember tulajdona. Ő ajándék, lehetőség az élettől, akit becsülni kell. Nem rendelkezhetünk fölötte." (Dr. Bálint Sándor szülész-nőgyógyász, Szent Imre Kórház, Budapest)

Valóban ajándék, és nekem pl. a szülés maga is az volt. Egy csodálatos élmény, aminek párja nincs.

2012. máj. 7. 10:08
 60/76 anonim ***** válasza:
75%

Kedves Utolsó, végre Valaki leírta ...

A szülés - számomra - ugyanakkora, régóta sóvárgott csoda volt, mint a pozitív terhességi teszt megpillantása vagy a Babával való összes szembesülés az ultrahangos vizsgálatokon. Vagy a mocorgása a hasamban ... A terhesség alatt végig azon izgultam (sok más mellett, persze), hogy nehogy császározni kelljen.

Én nem ítélek el senkit, csak egyszerűen felfoghatatlan, hogy egy ekkora ajándékról, mint a gyermekünk világrajövetelének a teljes átélése, milyen indítattásból mond le bárki önként és szabad akaratából ...

Annak vitatása pedig, hogy a császármetszésnek igenis vannak kockázatai, butaság. Elég csak arra gondolni, hogy egy nagy metszéssel járó, "exploratív" hasi műtétről beszélünk.

2012. máj. 7. 10:20
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!