Nekem Pénteken lesz császárom és érzéstelenítve leszek csak akkor altatnak ha indok van rá vagy ha nem használ az érzéstelenítés.
Nem nagyon szeretnek altatni.
39 hkm
2012. ápr. 10. 20:27
2/15 anonim válasza:
Ha elaltatnak, az altatószerból a baba is kap... Még sürgős esetben is mérlegelnek, mennyire sürgős,és attól függően döntenek. Altatás CSAK a legvégső esetben jöhet szóba! De megkérdezhetem, ez miért érdekes, ha még nem vagy terhes?
2012. ápr. 10. 20:41
3/15 A kérdező kommentje:
Azért kérdeztem,mert félek a szüléstől,meg a fájdalmaktól,gondoltam így talán meg lehet oldani:)Az a baj,hogy még az érzéstelenítéstől is parázok,az hogy ne érezzem a fél testem órákon keresztül,egyenlő nálam a halálfélelemmel,szóval nem tudom hogy lesz így gyerekem majd:)Elmúltam 30,nem mondanám hogy még felébredtek bennem az anyai ösztönök,de azért ezeken a dolgokon már sokszor elgondolkoztam.
2012. ápr. 10. 23:18
4/15 anonim válasza:
Hát császárt nem csinálnak csak úgy ahhoz orvosi indok kell.
Nekem azért lesz császár mert első baba és faros nem fordult be.
Csak úgy nem császároznak senkit.
Első válaszoló voltam.
2012. ápr. 10. 23:24
5/15 anonim válasza:
Az utolsóval vitatkoznék. Ha altatásban csinálják a császárt, akkor olyan gyorsan kikapják a babát, hogy ne tudjon átmenni a placentán az altató. Nálam nem jöhetett szóba a gerincérzéstelenítés, mert műtötték a gerincemet, ezért altattak. Az utolsó pillanatban adták az altatót, már ott állt a doki a szikét odatartva, ahol vágni akart. A baba nem kapott semmit a cuccból, teljesen éber volt.
2012. ápr. 11. 00:10
6/15 anonim válasza:
Bocs, nem az utolsónak írtam, hanem a 2-nek.
2012. ápr. 11. 00:11
7/15 anonim válasza:
Ja és még valami. Kedves kérdező, ha félsz a fájdalmaktól, ne akard a császárt. Az egy hasi műtét, eltart egy darabig amíg felépülsz belőle, és addig bizony rohadtul fáj. Főleg az elején. Ráadásul ott lesz a baba, akit el kell látnod, hidd el nem lesz kellemes rakosgatni, emelgetni a babát a frissen vágott hasfaladdal. A természetes szülés is nagyon fáj nyilván, de az csak addig fáj, amíg szülsz. Sokkal gyorsabb a felépülés utána, mint a császár után.
2012. ápr. 11. 00:13
8/15 anonim válasza:
Kedves ma nagyon hajnali válaszoló (O órakor).Az jó, hogy a Te helyzeted így alakult. Mire elalszol a szertől, a véráramon keresztül eljut a placentához, legtöbbször így van.
2012. ápr. 11. 09:53
9/15 anonim válasza:
Igen, sajnos ez az "addigra kikapják" dolog egy hatalmas tévedés. És sokszor leírtam már, de én nem szülnék olyan orvosnál, aki pénzért/kérésre/akármiért császárt csinál, komoly, egészségvédelmi ok nélkül. Ha mindezt még altatásban is teszi, akkor pláne nem. Ez egy komoly hasi műtét, utána heparinizálni kell, a varratok, a heg is fájnak, a babának sem kifejezetten ideális út.
A mama kényelméért vágni nem felelős orvosi magatartás.
36 hetes kismama
2012. ápr. 11. 10:30
10/15 anonim válasza:
Ha félsz a fájdalomtól, akkor a császár nagyon rossz választás, hidd el nekem. A kisfiam császárral lett meg, 30 órás vajúdás után, szóval valamilyen szinten belekóstoltam a természetes szülésbe. És biztos vagyok benne, hogy a nagy hasi műtét sokkal rosszabb, mintha a vajúdásom végén meglett volna a gyerkőcöm pár nyomással. Nehogy azt hidd, hogy a műtét után felébredsz, és nem fáj semmi... csak utána jön a fájdalom java!!! Mégis csak egy nagy hasi műtétről van szó, nem csak egy egyszerű nyissz, amit összevarrnak, és kész!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!