Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért ítélitek el a "kért"...

Miért ítélitek el a "kért" programozott császáros anyukákat? Miért nem számít jó/igazi anyának nálatok?

Figyelt kérdés

Én ilyen anyuka vagyok,aki kérte,tudom,hogy most szidni fog mindenki meg ilyesmi..csak valaki adjon egy értelmes választ erre!!Nem a sürgősségi,nem arra az anyukákra gondolok,akiknek valamilyen oka volt erre,hanem ,aki félelemből vagy bármi igazi ok miatt kért császárt!

Rájuk gondolok.

Na szóval:Miért ítéltek el"minket"?

A gyereknek nem ártok vele,mert ha ártanék egy picit is,egyértelmű,hogy nem választom ezt.miért olyan elítélendő ez?Miért néztek rossz szemmel az emberre?Nagy baj,az,hogy nem szerettem volna szenvedni a szülési fájdalmaktól?tudom,hogy sok kérdés van már ebben a témában,de a vége mindig az,hogy a császáros anyukákra terelődik a dolog,de én a kért császárról kérdezek.Mert eddig értelmes választ nem olvastam.

2012. ápr. 12. 12:48
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/76 anonim ***** válasza:
66%
Miért? Mert saját magad miatt, legyen ez félelem, kényelem, nem hagyod a maga ütemében történni a dolgokat. A gyerek kibújik, amikor neki itt lesz az ideje.
2012. ápr. 12. 12:52
 2/76 anonim ***** válasza:
87%

Én nem ítélkezek, nincs jogom hozzá. Csak nem értem, hogyan félhet valaki a hüvelyi szüléstől és nem fél egy műtéttől? A császár az nagy műtét, átvágnak izmot, zsírt, mindent, fertőzés veszélyes, komplikációk sora felléphet, akár ott is maradhat az anya az asztalon. Hogy hogy ettől nem fél valaki???

Szobatársam császáros volt és nagyon nagy szenvedései voltak, fájdalmai, gyulladása, injekciók sora. Nem köszönöm. Ebből nem kérek.

2012. ápr. 12. 12:53
 3/76 A kérdező kommentje:
köszi,talán ez az első értelmes válasz.
2012. ápr. 12. 12:54
 4/76 A kérdező kommentje:
első válaszolóra gondoltam.:)másodiknak is köszi.én nem tudok semmilyen fájdalmat(műtétet akár)szüléssel egy lapra venni,persze van értelme szenvedni,de nem szerettem volna akkor sem.számomra egy műtét semmi a szülési fájdalmakhoz képest.(gondolom)hiába nem éltem át,ebben biztos vagyok.
2012. ápr. 12. 12:57
 5/76 anonim ***** válasza:
92%
Nem tisztségem ítélkezni, ezért én nem is teszem. Szerintem azért ítélik el őket, mert a saját maga kényelmét előtérbe helyezi a baba érdekeivel szemben, nem érdekli, hogy mi a legoptimálisabb a kisbabának. Akkor kellene megszületnie (akár így, akár úgy), amikor megérett rá. Vagy valami hasonló. Ne foglalkozz mások véleményével! A jó anyaság nem a szülés hogyanjától függ!!!
2012. ápr. 12. 13:05
 6/76 anonim ***** válasza:
64%

Az hogy milyen anya leszel, azt nem a szülés módja határozza meg véleményem szerint. Szóval nem attól lesz valaki jó anya, mert hüvelyi úton szül. De, úgy gondolom, hogy a gyerekvállalás nagy felelősség, és az anyának vállalnia kell a akár a szüléssel járó kényelmetlenséget, fájdalmat is.

Ez olyan, mintha valaki a vizsgán 5-ös érdemjegyet szeretne, de nem tanul rá, hanem csak puskázik.

Gondolom rosszul esik Neked, hogy elítélik az ilyen anyákat, ezért is tetted fel a kérdést. De a császármetszés sem egy leányálom. Azt javaslom, ne foglalkozz ezzel, örülj a babádnak.

7/76 anonim ***** válasza:
100%

én nem nézlek le...szültem már és piszkosul fájt, és én is elgondolkoztam ezen, hogy jó lenne a császár következőnek...

De már csak magam miatt is, dafke meg fogom szülni a következőt hüvelyi úton!nekem muszáj szembenéznek a félelmeimmel, mert különben úrrá lesznek rajtam...de ez én vagyok:)

Szerintem semmi rossz sincs ebben...ez a kérdés kb az a kategória, hogy miért nem szoptatsz, akkor már nem is vagy jó anya....kivagyok az ilyenektől:)

Persze nem szabad a ló másik oldalára sem átesni, mert azzal mér nem értek egyet mikor egy anya semmit sem tud feláldozni a gyerekéért!

De itt nem erről van szó:)

8/76 anonim ***** válasza:
68%

Nem lehetsz biztos benne, ha nem élted át...

Nekem első baba, de meg se fordul a fejemben, hogy jó lenne a császár. Szeretném természetes úton, mert ennek ez a "rendje".

Persze, én is félek tőle, hogy fájni fog, de mindig arra gondolok, hogy nálam sokkal "gyengébbeknek" is sikerült, és ha nekik sikerült, nekem miért ne sikerülne? Amúgy én úgy tudom császár után nehezebben indul meg a tej is, mindemellett hosszabb a gyógyulási idő is, dehát te tudod, neked kell eldöntened.

33 hkm

2012. ápr. 12. 13:08
 9/76 anonim ***** válasza:
44%

Amúgy meg akinek akkora nagy a szája, attól megkérdezném, hogy kapott-e EDA-t szülés alatt.Mert ugye az is eljut a babához, őt is kábítja, szóval ennyi erővel aki fájdalomcsillapítóval szül, már az sem a legoptimálisabb dolgot csinálja....

5.

2012. ápr. 12. 13:08
 10/76 anonim ***** válasza:
68%

én császáros vagyok, de nem én szerettem volna. Azzal, hogy azt állítod a gyerekednek nem ártasz .. hát ebben nincs igazad. Sajnos az élettani dolgokhoz, jó bélflórához, megfelelő lélegzéshez igen is nagyon,de nagyon fontos a hüvelyi szülés. Nem mondom, hogy minden esetben baj lesz ebből, de mi a fiammal sajnos ezt megtapasztaltuk. Hiába született 41 hét után 3690-el mégis légzési problémái lettek, mert egyszerűen nem tudott felkészülni születése közben a kinti életre, lélegeztetőre került, inkubátorba, borzalmas élmény volt.

Egy császáros műtétnek 13x nagyobb a szövődményes kockázata, mint egy hüvelyinek, ezt orvos mondta...

2012. ápr. 12. 13:11
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!