Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » EDA nélküli szülés?

EDA nélküli szülés?

Figyelt kérdés
A mi kórházunkban nem alkalmaznak EDA-át.Fájdalomcsillapításként valami koktélt kap az ember az infúzióba és ennyi.Engem nagyon lesokkolt a hír, mert meg voltam győződve róla, hogy ezt már mindenhol kapja a szülő nő, ha szükségét érzi. EDA nélkül, hogy lehet végigcsinálni???
2012. ápr. 4. 11:59
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/73 anonim ***** válasza:

én sem kértem eda-t egyszer sem - a háromból - pedig nem vagyok ősanya!! :)))

Szerintem egyátalán nem volt annyira fájdalmas a szülés- vagy én vagyok szerencsés- de nem jutottam el egyszer sem a három szülésből odáig, hogy ordítsak a fájdalomtól, vagy eszembe jusson, hogy fájdalmat kéne csillapítani.

Ilyen is van!

:)

Kérdezőcske: Könnyű szülést neked!!

Mennyi van még hátra?

2012. ápr. 5. 22:19
 42/73 anonim ***** válasza:
Ez így van, én sem ordítottam és kiabáltam. Nem az interneten keringő szülésvideókból kell kiindulni.
2012. ápr. 6. 10:29
 43/73 anonim ***** válasza:
71%

Elég érdekes hozzászólásokat kehet olvasni. Szerencsére nálunk lehet kérni EDA-t.

Én fogok kérni, ha úgy alakul, kevésbé viseli meg a kismamát a szülés, főleg 1. baba esetén, ahol nem kizárt a 10-12 órás vajúdás. Miért legyek totál hulla, mire a legcsodálatosabb dolog megtörténik velem? Nem ez dönti el, hogy ki milyen anya lesz, majd 18-20 év múlva, hogy milyen EMBER lett a gyermekből, akit felnevelt.

2012. ápr. 6. 10:43
 44/73 anonim ***** válasza:
18%

Kedves utolsó: gratulálok a derűs, jó szemléletedhez. Pontosan erről van szó ugyanis. Egy szülő nőnek ma már nem "hősiesen vállalandó, elkerülhetetlen" sorsa a mérhetetlen szenvedés. Aki ezt megérti, jó, aki nem, lelke rajta. Természetesen mindenki azt tesz, amit a legjobbnak lát - de lehangoló, hogy ennyien felháborodva, kardoskodva védik...a mártíromsághoz való jogot.

A legjobbakat kívánom Neked. Hoz világra a gyermekedet mosolyogva, és adja meg az élet, hogy úgy is nevelhesd fel őt.

2012. ápr. 6. 11:44
 45/73 anonim ***** válasza:
55%
Az a baj, kedves utolsó, hogy te teljesen félreviszed az egész témát. Senki nem kardoskodik amellett, hogy a kérdező, vagy bármelyik szülő nő NE KÉRJEN EDA-t. Itt egészen addig arról volt szó, amíg te meg nem jelentél a túlzó kommenteddel, hogy hányan megszültünk anélkül. Van aki azért mert nem kért, van aki azért mert már nem volt rá idő. Ennyi. Nem hiszem, hogy a szülést egy kisműtéthez vagy nagyműtéthez kellene hasonlítani. Igen, fájdalmas. De a természet rendje a szülés. Jó hogy egy vakbélműtét fájdalmas, és kell hozzá érzéstelenítő, vagy bármilyen más műtéthez. De azért nem kellene úgy tenned, mintha a szülés bármelyik emlősnél(!), nem csak az embereknél nem évezredes dolog lenne, és embertelenség, ha nem adnak EDA-t. Azzal egyetértek a kérdezővel, hogy egy lelki megnyugvást ad az embernek, ha megvan a lehetőség, hogy EDA-t kérjen, ha úgy alakul. De a szülés maga akkor is egy természetes folyamat, aminek a természet kialakította a rendjét már elég régen. És a kérdés nem az volt, hogy jogunk van-e EDA-val szülni, hanem hogy hogy lehet anélkül végigcsinálni. A többség erre reagált. Mivel lenne jobb, ha a saját tapasztalataink helyett, mert igenis csomóan végigcsináltuk anélkül, mindannyian a kérdezőt paráztatnánk, hogy hát valóban, mi is lesz vele EDA nélkül.
2012. ápr. 6. 12:35
 46/73 anonim ***** válasza:
0%

Attól, hogy valami évezredek óta így működik, nem kell feltétlenül ugyanígy működnie az idők végeztéig. Az érzéstelenítés nélküli amputáció is "működött" sokáig, amíg az orvostudomány előbbre nem lépett. Ez tehát nem érv.

A többit már megírtam. Nekem "mindössze" az az érthetetlen, ahogyan emberek képesek vehemensen védeni a szenvedés "jogát", azon felháborodva, hogy valaki kimondja az "embertelen" jelzőt. Embertelen, bizony, mert ennek a - persze, hogy természetes - folyamatnak a szenvedés-része nem emberhez méltó, de tenni lehet ellene. Ennek örülni kéne, nem fintorogni. Mindenki azt tesz, amit ő akar. Ez vitathatatlan. Magam sem mondtam mást.

2012. ápr. 6. 12:52
 47/73 anonim ***** válasza:
És ha szerintem az a része is gyönyörű és csodálatos? És nekem nem kín? :O :)
2012. ápr. 6. 13:19
 48/73 anonim ***** válasza:
100%

Az amputáció nem természetes folyamat, a szülés igen. Jó esetben az embernek semmilyen testrészét sem kell amputálni élete során. Tehát ez nem érv. Nyilvánvalóan nem az őskorban kell élni és megtagadni bármilyen szülést megkönnyítő szert vagy eljárást, ennek az ellenkezőjét sem állította itt senki.

De: itt nem is ez volt a kérdés.

Úgy látszik, hogy itt rajtad kívül mindenki bátorítani próbálta a kérdezőt, igazából te tűnsz valamit vehemensen védelmezőnek, nem a többi válaszoló. Elolvastam a kommenteket újra, de én nem látok senkit, aki a szenvedés mellett kardoskodott volna, azt írtuk le, hogy igen, meg lehet csinálni EDA nélkül is. Mert erre vonatkozott a kérdés.

2012. ápr. 6. 13:25
 49/73 anonim ***** válasza:
Esetleg nyiss egy kérdést az EDA-hoz való jogról.
2012. ápr. 6. 13:27
 50/73 anonim ***** válasza:
0%

Kedves 48/49-es: valóban vehemens vagyok - a nőtársaim érdekében. Ha patetikus akarnék lenni, azt mondanám: értük beszélem rongyosra a számat. Elmondtam, amit szerettem volna - volt aki megértette, volt aki nem. Ennél többet már nem akarok tenni, nem is tudok; rajtuk múlik, mit gondolnak saját magukról és róla. Nekem elegendő látnom, hogy nyílnak a szemek: fokozatosan, lassan, de mégis nyílnak. Tavasz van, no:-) - a virágok is észbe kapnak lassan.

Mindenkinek szép, békés ünnepet.

2012. ápr. 6. 14:04
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!