Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Fájdalom nélküli szülés...

Fájdalom nélküli szülés mennyire gyakori?

Figyelt kérdés
Két gyereket szültem, most várom a harmadikat. Az első iszonyatosan fájt, vagyis itt a vajúsádra gondolok, mert ugye a nagyon nagy görcsöket kell elviselni órákon keresztül. A második gyerkőcömmel nem vettem észre, hogy tágulok, egy belső vizsgálat során fedezte fel a doki, hogy 5ujjnyira nyitott a méhszáj, már haza sem engedett a kórházból. Az NST-t sem csinálták meg csak a szülőszobában. Mikor burkot repesztettek, akkor mondta a dokim, hogy úgy sem úszom meg fájások nélkül, de nem így történt. 1óra múlva már 7ujjnyi voltam, semmi fájás. 2óra alatt tágultam ki teljesen, csak a tolófájásokat éreztem, de azokat is enyhén. Harmadik babucimat várom, szerintetek megeshet velem még egyszer ugyan ez?
2010. aug. 24. 15:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
tiszta szívből kívánom!! Remélem könnyű szülésed lesz megint. Én most várom a 2. babát remélem most Nekem is"jobban bejön" a szülés.:-)
2010. aug. 24. 15:15
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Kivanom neked! Szerintem megeshet, de erre nincs garancia. Csak pozitiv gondolkodas! Szerintem az nagyon sokat segit.
2010. aug. 24. 15:22
 3/13 A kérdező kommentje:
Akkor sok sikert neked is, ugyan olyan könnyű szülést kívánok mint amilyen nekem volt pár éve! :) És persze magamnak is. :) Az volt még fura, hogy jóslóim sem voltak soha, pluszban a lányom ráhúzott 8napot is. :) Nekem még van 3,5hónapom, de most érzek görcsöket néha-néha, tuti nem fog még1x ekkora szerencse érni, hogy fájás nélkül szülök. :) Boldog babavásárt erre a rövidke időre! :)
2010. aug. 24. 15:24
 4/13 anonim ***** válasza:
Köszi aranyos vagy Nektek is minden jót!
2010. aug. 24. 15:29
 5/13 anonim ***** válasza:
6 honapos mult a kisfiam es elso baba. Nekem szivarogni kezdett a magzatvizem es bementunk a korhazba, hogy megvizsgaljanak. Fel voltunk keszulve, hogy hazakuldenek es majd menjunk vissza kesobb. Az uton amig a korhazhoz ertunk volt par fajasom de azt hittem meg messze allok en a szulestol. Ahogy beertunk mondtam, hogy ugy erzem nyomnom kell. Senki sem hitte el, azt mondtak akkor nem igy neznek ki es foleg nem tudnek mosolyogni, normalisan beszelgetni. :) Nyugtatni probaltak, en meg csak teptem le magamrol szabalyosan a nadragot mert mar nem birtam. Hat mar haloinget sem volt idom felvenni, abba a puloverbe szultem amibe megerkeztem mert mikor megvizsgaltak teljesen ki voltam tagulva es mondtak, hogy nyomhatok. Nekem a kitolas sajnos nem sikerult valami jol mert igaz, hogy jott volna a kisfiam es nyomtam is de nem tudtam kinyomni tobb mint egy oran keresztul, hiaba volt ott az inger es ereztem, hogy nyomnom kell. Gatmetszes utan sikerult nagy nehezen de majdnem fogo vagy vakum lett a vege. Azt hiszem meg tudom szamolni a ket kezemen, hogy hany fajasom volt osszesen a tagulas alatt. Nem volt bennuk rendszer, nem ertek ossze, almomban sem gondoltam, hogy szulni fogok.
2010. aug. 24. 15:31
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
szia!igen szerintem lehetséges hogy megint egy könnyü szülés elött álsz...;)mert az én anyukám is igy volt az elsö babával ddd vagyis velem ddd nagyon megszenvedett mikor szült,a második az már könnyebb lett és a harmadik babával a szülése 5 perces volt és semmi fájást nem érzet...azt mndták a dokik h ilyen gyors szülést még nem láttak...szoval van ilyen...Gratulálok a babádhoz és sok sikert a szüléhez!!!
2010. aug. 24. 16:20
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Kivanom Neked es Magamnak is hogy ilyen szulesunk legyen.
2010. aug. 24. 16:27
 8/13 anonim ***** válasza:
70%
nekem sem voltolyan "vészes".pedig ez volt az elsö szülésem.nálam teljesen rendszer telenek voltak a fájásaim mhh én nagyba akartam mérni hogy milyen idö közönként jön és gondoltam ha már 5 perces akkor jön a baba...hát nem igy volt egy nap sokat séltáltam de ekkor már az utolso honapban voltam és hazafelé tartva kezdet görcsölni a hasam én mértem az idöt közben a következö 5 percre jött és már nagyon lent volt a hasam is;)))én egyböl hivtam anyát hogy na most mivan?mire ö készülj el és menj be a korházba...de nekem nem volt olyan nagyok a fájások és nemis tartott sokáig ugyhogy nem mentem be...de jobban is tettem mert rá két hét mulva indult a szülés...joslo fájásam 2 x volt mind a 2x este de csak annyi hogy fájt a derekam és egy picit gorcsölt a hasam alja.. a joslo fájás után 2 napra rá megszültem de nem volt olyan vészes elsö baba és a szülés kezdödött du.3 kor és du. 5 re megszületett a fiamat minden simán ment és még nem is vágtak!!azt mondják hogy ügyes voltam de szerintem szülés közben nem lehet ügyesnek lenni.vagy megy minden simán vagy nem.szerintem szerencsém volt!!!kivánom hogy nekedis szerencséd legyen és könnyü szülés elé nézz megint!sok sikert!!!...
2010. aug. 24. 16:42
 9/13 anonim ***** válasza:
Bocsi, de én ilyet, hogy 5 meg 7 ujjnyi még életemben nem hallottam, pedig már kétszer szültem. 4 ujjnyi után eltűnik a méhszáj, és megindul a kitolási szak. Vagy én vagyok hülye vagy kamu a kérdés. Ha én vagyok hülye, bocs a kérdezőtől. :)
2010. aug. 24. 18:46
 10/13 anonim ***** válasza:

Igen, 5 ujjnyi a vége... Szerintem centit akart írni a kérdező.

Első fiam túlhordtam, bent feküdtem. Semmi fájásom nem volt. Egyik éjjel feszítést éreztem a lábam közt, sznő megvizsgált, 3 ujjnyi. Hívták a dokim, burkot repesztett. Mire a szülőágyra feküdtem, eltűnt a méhszáj. Semmi fájdalmat nem éreztem. Tolófájásaim sem voltak, doki irányított mikor és mennyit nyomjak.

Második fiam szintén túlhordva, bentfektetés. Indították. Na, itt megtudtam mi az a fájás, bár az nst semmit nem mutatott. Keményedésem, feszülésem nem volt, dokinő is furcsállta, hogy nem érzi a pocakomat megfeszülni. Eközben én üvöltöttem a fájdalomtól, mert bent lent a méhszájamnál éreztem az elviselhetetlen fájdalmat, mintha ki akarták volna tépni, csűrés, csavarás, nemtudom hogy írjam...

Mégis, a mai napig azt mondom, hogy ezt a szülést még egyszer átélném, ha a sors megadatná!

2010. aug. 24. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!