Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Fájdalom nélküli szülés...

Fájdalom nélküli szülés mennyire gyakori?

Figyelt kérdés
Két gyereket szültem, most várom a harmadikat. Az első iszonyatosan fájt, vagyis itt a vajúsádra gondolok, mert ugye a nagyon nagy görcsöket kell elviselni órákon keresztül. A második gyerkőcömmel nem vettem észre, hogy tágulok, egy belső vizsgálat során fedezte fel a doki, hogy 5ujjnyira nyitott a méhszáj, már haza sem engedett a kórházból. Az NST-t sem csinálták meg csak a szülőszobában. Mikor burkot repesztettek, akkor mondta a dokim, hogy úgy sem úszom meg fájások nélkül, de nem így történt. 1óra múlva már 7ujjnyi voltam, semmi fájás. 2óra alatt tágultam ki teljesen, csak a tolófájásokat éreztem, de azokat is enyhén. Harmadik babucimat várom, szerintetek megeshet velem még egyszer ugyan ez?
2010. aug. 24. 15:14
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

1.-t indították, 3 órát vajúdtam, ami elvileg nem sok, de én a végén már azt mondtam, hogy belehalok.

A 2. magától indult, alig-alig volt fájásom, a doki nem is akarta elhinni, azt mondta, hogy így nem lehet szülni. Mégis 1,5 óra alatt kitágultam a kis fájásocskáimmal. A kitolás ennek ellenére fájt, persze. Szóval az túlzás, hogy fájdalom nélkül, de lényegesen jobb volt, mint az első. De a második általában könnyebb, pláne, ha kicsi a korkülönbség. Nálunk 2 év.

2010. aug. 24. 23:16
 12/13 A kérdező kommentje:
Bocsánat centit akartam írni, nem ujjnyit. :) Ezek szerint nem csak én vagyok ilyen szerencsés hála a jó égnek. :) Remélem mindenkinek sikerül elkerülnie azt a borzasztó nagy fájdalmat, igazából az elsővel nekem csak a vajúdással voltak bajaim, az fájt nagyon a szülés nem volt vészes. :) Kíváncsi leszek, hogy a harmadik babámmal milyen lesz a szülésem. :) De tuti most lesznek majd fájásaim mint az elsővel, mert már most vannak jóslók néha-néha. Boldog babavárást, könnyű szülést mindenkinek! :)
2010. aug. 25. 07:48
 13/13 anonim ***** válasza:

Szia

nekem az első szülésem volt fájás nélküli. Egy óra alatt volt meg lányom a magzatvíz elfolyásától, az NST sem mutatott fájásokat, csak a tolófájásokat jelezte, és két tolásra meg is volt (4540 gramm és 55 centi).

Erre a másodiknál is így készültem. De semmi. Két héttel hordtam túl, oxitocinos indítás volt burokrepesztéssel, 8 órát fekve vajúdtam (szó szerint), oxitocin persze meghozta a jó erős fájásokat is :-(

amikor jöttek a tolófájások, mondtam, mostmár mindjárt vége, de a válla elakadt, így ez is elhúzódott. Ráadásul a lepény is darabokban jött ki, így még a méhet is ki kellett takarítani. Hát egy kicsit meglepett, mert másodikra is könnyű szülést vártam :-( (4980, 63 centi)

De sebaj, a harmadik megint könnyű lesz, remélem :-D

És amin nevettem, az elsőnél szanaszét repedtem, közel 1,5 órán keresztül vartak, a másodiknál nem repedtem és nem is vágtak semmit.

De mondtam a páromnak inkább varrjanak legközelebb, de gyorsan bújjon ki :-D

2010. aug. 25. 08:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!