Fájdalom nélküli szülés mennyire gyakori?
1.-t indították, 3 órát vajúdtam, ami elvileg nem sok, de én a végén már azt mondtam, hogy belehalok.
A 2. magától indult, alig-alig volt fájásom, a doki nem is akarta elhinni, azt mondta, hogy így nem lehet szülni. Mégis 1,5 óra alatt kitágultam a kis fájásocskáimmal. A kitolás ennek ellenére fájt, persze. Szóval az túlzás, hogy fájdalom nélkül, de lényegesen jobb volt, mint az első. De a második általában könnyebb, pláne, ha kicsi a korkülönbség. Nálunk 2 év.
Szia
nekem az első szülésem volt fájás nélküli. Egy óra alatt volt meg lányom a magzatvíz elfolyásától, az NST sem mutatott fájásokat, csak a tolófájásokat jelezte, és két tolásra meg is volt (4540 gramm és 55 centi).
Erre a másodiknál is így készültem. De semmi. Két héttel hordtam túl, oxitocinos indítás volt burokrepesztéssel, 8 órát fekve vajúdtam (szó szerint), oxitocin persze meghozta a jó erős fájásokat is :-(
amikor jöttek a tolófájások, mondtam, mostmár mindjárt vége, de a válla elakadt, így ez is elhúzódott. Ráadásul a lepény is darabokban jött ki, így még a méhet is ki kellett takarítani. Hát egy kicsit meglepett, mert másodikra is könnyű szülést vártam :-( (4980, 63 centi)
De sebaj, a harmadik megint könnyű lesz, remélem :-D
És amin nevettem, az elsőnél szanaszét repedtem, közel 1,5 órán keresztül vartak, a másodiknál nem repedtem és nem is vágtak semmit.
De mondtam a páromnak inkább varrjanak legközelebb, de gyorsan bújjon ki :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!