EDA nélküli szülés?
Szia!
Én saját meggondolásból nem akartam EDÁtés semmilyen más fájdalomcsillapítót!Első lányom születése maga voltacsoda agátmetszésen kívül semmi beavatkozás nem történt!Nagyon nagycsoda volt,bár volt olyan pillanat,mikor kértem volna fájdalomcsillapítót,demondtaa szülésznő,hogy már teljesen ki vagyok tágulva nem kell már semmi,mindjárt nyomhatom!
Ennek utólag nagyon nagyon örülök,hogy ilyen természetesensikerült,mert azótabeleástam magam a témába,és a szülésélménykapcsán,elkezdtem ezt a folyamatotababa szempontjából vizsgálni,nézni,elképzelni!
ÉS ami nekünk fáj,az neki is!ÉS ami nekünk fájdalomcsillapítóaz neki nem!Szóval nekünklehet kellemes,de akkor ŐT úgymagára hagyjuka fájdalommal!Szóval kb 5 hét múlva szülök,és eszembe sem jut semmilyen fájdalomcsillapítótigénybe venni!
LÁtni szeretném,milyen kis édes éber állapotban van szülés után,és hogy magától keresi majda cicim,hogy anya ennikérek!ÉS ezeket egy fájdalomcsillapításos szülésnél nem lehettapasztalni!
Tudom sokannem értenek ezzelegyet,meg esetleg még hülyének is néznek....De én ezekben hiszek,és együtt küzdök aygerekeimmel a világrajövetelükkor,hisz nekik ez hatalmas bátorság,feladat!És fontos már ekkor isa bizalom!
ÉSa legfontosabbmondat:
Az anya tud szülni,és a baba tud megszületni!
Nemvagyok ősanya
Én sem kaptam semmilyen fájdalomcsillapítót, és még élek. :) Persze, nem egy leányálom, de simán végig lehet csinálni szerintem. Az inspiráció is meg van hozzá...
Sok sikert!
én is eda nélkül szültem.
ne aggódj!!! :)
Embertelenség. A fájdalomcsillapításhoz való jogot törvény biztosítja, de sok egészségügyi intézményben úgy gondolják, a nőkre nem érdemes "pénzt költeni". Nekik fát lehet vágni a hátukon :( Bezzeg, ha egy férfin fájdalomcsillapítás nélkül akarnának végrehajtani akár egy kisműtétet is!
Ne add fel: menj olyan kórházba, ahol a jogaidat tiszteletben tartják. Biztos, hogy "macerásabb" ilyet keresni és választani, de azt az intézményt, ahol még embernek sem néznek, kerüld el nagy ívben. A saját érdeked és a gyerekedé.
Én is Eda nélkül szültem,kaptam oxitocint is,kézzel tágítottam és 20 órát vajúdtam.Minden volt ami nem jó.Tényleg nagyon fáj de simán kibírható,amint pedig meglátod a kis Manódat elszáll minden fájdalom.utólag pont azon gondolkoztam,hogyha a kellemetlenségek nincsenek és még EDA t is kapok akkor "nevetve" csinálom végig a szülést.
Nyugodj meg minden rendben lesz,simán kibírod,utána pedig nagyon büszke leszel magatokra.Sok sikert kívánok'
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!