Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » EDA nélküli szülés?

EDA nélküli szülés?

Figyelt kérdés
A mi kórházunkban nem alkalmaznak EDA-át.Fájdalomcsillapításként valami koktélt kap az ember az infúzióba és ennyi.Engem nagyon lesokkolt a hír, mert meg voltam győződve róla, hogy ezt már mindenhol kapja a szülő nő, ha szükségét érzi. EDA nélkül, hogy lehet végigcsinálni???
2012. ápr. 4. 11:59
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/73 anonim ***** válasza:
84%
Mindkét gyermekemet EDA nélkül szültem,az elsőt ráadásul oxitocin adagolásával,simán ki lehetett bírni,nem mondom,hogy leányálom volt,de abszolút kibírható.Mindkét szülésem csodaszép élmény volt!
2012. ápr. 4. 12:02
 2/73 anonim ***** válasza:
72%
5 éve szültem a lányomat, eda és mindenféle fájdalom csillapító nélkül, akkor voltam 19 éves! Én is kaptam az oxitocint, de ezen kivül semmi mást! Ki lehet birni, gondolj arra, hogy minden fájás közelebb visz ahhoz hogy megöleld a babádat!
2012. ápr. 4. 12:08
 3/73 anonim ***** válasza:
61%

Én is mindkét lányom érzéstelenítő nélkül szültem + kaptam oxitocint, hogy hamarabb tőlessek rajta. A 2. szülésnál ráadásul indított volt, de nem volt idő beadni semmit olyan gyorsan megszületett a kicsi.

Ki lehet bírni, nem mondom hogy nem fájt, brutál fáj, de kibírod hidd el.

Szeptemberre várom a 3.-at.

2012. ápr. 4. 12:10
 4/73 anonim ***** válasza:
68%
Én most szültem a negyedik babámat,de egyik szülésnél sem kaptam semmit és mégis kibírtam.
2012. ápr. 4. 12:16
 5/73 anonim ***** válasza:
61%
Fájdalomcsillapító nélkül szültem. A vajúdásból kb. 2-3 óra volt kemény, a kitolás része sétagalopp volt ahhoz képest. :D De túl éltem és 3 nap múlva már úgy emlékeztem vissza, hogy "nem is fájt". Ki fogod bírni ne aggódj. Amint megpillantod a babádat minden fájdalom elszáll. :)
2012. ápr. 4. 12:16
 6/73 anonim ***** válasza:
67%

Nagyon is jól :)

Nagy divat lett most az eda, de ugye eddig sem haltunk ki, tehát simán kibírható. A szülés utolsó fél-1 órája nehéz igazán. Addigra meg nem is kell az eda

2012. ápr. 4. 12:25
 7/73 anonim ***** válasza:
58%

Hát a legtöbben azért EDA nélkül szülnek... :)

34 hetes km

2012. ápr. 4. 12:26
 8/73 anonim ***** válasza:
85%
Nekem már idő nem volt arra, hogy EDA-t adjanak, valami más injekciót kaptam a fenekembe, de olyan révületben voltam, hogy fogalmam sincs mi volt az. Kibírtam, igazából nincs olyan, hogy az ember nem bírja ki. Amikor már nagyon rossz, akkor jársz a végén, és onnantól nem messze vagy a kitolási szakasztól, ami már nem fáj, hanem a nyomásingert érzed bizonyos időközönként. A szülésznő és az orvos ott vannak veled, tudnak és fognak segíteni, sajnos helyetted szülni nem tudnak, de nem fognak hagyni feleslegesen szenvedni! Nyugi, menni fog és ügyes leszel.
2012. ápr. 4. 12:51
 9/73 anonim ***** válasza:
72%
Ja, és olyannyira eufórikus állapotba kerül az ember a szülés végén, én legalábbis úgy voltam, hogy ahogy a mellkasomra tették a pihegő kislányomat, rögtön mondtam apának, hogy ez tök jó volt, jöhet a következő. :-D Pedig előtte másfél órával úgy szakadt rólam a víz, hogy nem igaz.
2012. ápr. 4. 12:53
 10/73 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Megnyugtató hallani hogy mindenkinek ment EDA nélkül is. Kedves utolsó köszönöm szépen a biztatást, remélem tényleg ügyesek leszünk és menni fog mint a karikacsapás. Azért továbbra is nagyon félek az egésztől főleg a fájdalomtól.
2012. ápr. 4. 13:31
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!