Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » EDA nélküli szülés?

EDA nélküli szülés?

Figyelt kérdés
A mi kórházunkban nem alkalmaznak EDA-át.Fájdalomcsillapításként valami koktélt kap az ember az infúzióba és ennyi.Engem nagyon lesokkolt a hír, mert meg voltam győződve róla, hogy ezt már mindenhol kapja a szülő nő, ha szükségét érzi. EDA nélkül, hogy lehet végigcsinálni???
2012. ápr. 4. 11:59
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/73 anonim ***** válasza:
12%

Az embertelenség a legpontosabb, legmegfelelőbb kifejezés.

Egyébként meg...látom, megint felvonultak a mazochista ősanyák is. Áhh, nincs ehhez mit hozzáfűzni.

2012. ápr. 4. 19:32
 22/73 anonim ***** válasza:
86%
Felpontoztam mindenkit, kivéve a 17., 21. anyukát(?). Nem kell a frászt hozni a kérdezőre, láthatod, hogy mennyien túl vagyunk a szülés(ek)en EDA nélkül is. Sajnálatos, ha neked rossz élményed volt, de mi a te problémádtól nem leszünk ősanyák, csak anyukák, akik megszülték a gyereküket, és próbálnak támogatást adni egy leendő anyucinak. Ha a te szemedben ettől ősanya valaki, akkor az a te problémád, nem a mienk. :-)
2012. ápr. 4. 20:30
 23/73 anonim ***** válasza:
0%
Nem a frászt akarom ráhozni a kérdezőre, hanem az erősítő tudatot, hogy joga van (és hogyha megkeresi, módja is) tenni a felesleges fájdalom ellen. Ezzel a félelmét is kiküszöböli, derűsebben élheti meg a gyerek születését. Ha pedig ezt nem értitek, az a ti problémátok:D
2012. ápr. 4. 20:35
 24/73 anonim ***** válasza:
100%

Én háromszor szültem eda nélkül, tök kibírható volt! :)

Bár én tényleg nagyon könnyen szültem, nagyon rövid időn belül, nem is lett volna idő edázni, ha akartam volna se.

Szóval lehet szülni eda nélkül, de ha te szeretnéd, akkor menj másik kórházba, ahol adnak, ha majd szükségét érzed. Úgy szülj, ahogy te szeretnéd, ne a kórháztól függjön. Én pl Budapestre mentem mindháromszor szülni, pedig 90km-re lakom pesttől- de ott találtam olyan kórházat, ami nekem "kellett", ott érzetem magam biztonságban, nem is bántam meg.

Úgyhogy én inkább azt mondom neked, oda menj szülni, ahol neked jó!!

Könnyű szülést kivánok!

2012. ápr. 4. 21:50
 25/73 anonim ***** válasza:
Én míg tágultam addig végigröhögtem a fájásokat és közben a folyosón a szülészet előtt sétálgattam.Ha minden jól megy a tolófájásokból meg csak egy pár van.De ha jól tudom a tolófájásokra már kimegy az EDA hatása,javítsatok ha tévedek.
2012. ápr. 4. 21:53
 26/73 anonim ***** válasza:
82%
Tudod, nem mazochista ősanya vagyok: az EDÁnak bizony vannak mellékhatásai, és én pl. nem kívánom ezeket felvállalni. A férjem orvos, aki minden fájdalomtól meg kíván kímélni, de ő sem javasolta ezt, és egyik orvosom sem. Aki kívánja, tegye, de én pl. nem vágyom a mellékhatásokra (főleg, hogy nem is mindig lehet beadni). Az ostobaság pedig ott kezdődik, amikor a saját véleményemmel ellenszegülőket abszolút nem kívánom normálisnak tekinteni. ;) Szép estét Neked! :)
2012. ápr. 4. 22:30
 27/73 anonim ***** válasza:
79%
EDA akar veszelyes is lehet.Vegzodhet vakumozassal is.Egy jo dula sokat segithet vajudas alatt,nezz utana.
2012. ápr. 5. 00:14
 28/73 anonim ***** válasza:
65%
Az első szülésem nehéz volt, nem tágultam, rettenetesen szenvedtem. Mivel kórházi dolgozó vagyokm, ezért meg tudtam beszélni egy anesztes kollégával, hogy szúrjon egy EDA-t ha szükség lesz rá. Hát szükség volt rá. Viszont ez még épp csak 1 éve volt, és már félidős terhes vagyok a 2. babánkkal, akihez viszont már nem fogok tudni EDA-t kérni (az a kolléga aki csinálta már nem vállal ilyet). Mégsem váltok kórházat. Így utólag már tudom, hogy ha nagyon tudatosan lazít az ember (és leszedeti magáról azt a rohadt NST-t) akkor sokkal kevésbé fáj és igenis túl lehet élni. Szóval án így készülök a szülésre. Én se vagyok se ősanya se mártír, viszont tudom, hogy borzasztó büszke leszel magadra a végén, hogy fájdalomcsillapítás nélkül sikerült szülni. (nekem még hónapokig olyan elégedetlenség érzésem volt, hogy nem bírtam a fájdalmat és kellett az EDA).
2012. ápr. 5. 07:10
 29/73 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a választ.Igazából biztos vagyok benne, hogy fájdalomcsillapítás nélkül is végig lehet csinálni, de úgy voltam vele hogy minek szenvedjek én is meg ezáltal a baba is ha nem muszáj.Nekem is csak megnyugvást jelentett volna az EDA, ha végképp nem bírom akkor van mihez nyúlni. Lehet hogy ez csak lelki megnyugvást jelentett volna és nem is vettem volna igénybe.
2012. ápr. 5. 09:34
 30/73 anonim ***** válasza:
100%
Nekem olyan gyorsan lezajlott a szülés, hogy már nem is kaphattam volna EDA-t. Lehet, hogy neked is ilyen szerencséd lesz.
2012. ápr. 5. 10:09
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!