Szülés pénzért?
Most volt a Mokkában hogy az orvosok lebuktak mert az ingyenes vizsgálatokért pénzt kértek!
Utána arról volt szó hogy melyik orvos kér és melyik aki csak elfogadja a pénzt!
És mondta az egyik vendég hogy ők azért adnak pénzt az orvosnak mert nincsenek megfizetve rendesen!
Most nem azért de ennyi erővel ha bemész a pékségbe adj borravalót a péknek mert ő sincs megfizetve!
Szóval most ez így nagyon sarkos de én például ha nem fogadok orvost(!!!!),tehát az épp ügyeletben lévő orvos vezeti le a szülésemet,legyen az akár hajnal 2kor is!Annak én nem fogok pénzt adni!Ez a dolga,azért van ott!
Természetesen ha fogadok orvost és hajnal 2kor kirángatom az ágyából feleslegesen és ő széles mosollyal vár ennek ellenére,valószínűleg megfogom hálálni neki!
De rengeteg helyről hallom hogy az agyonpénzelt doktorbácsi is tud tahó lenni és lelépni síelni a kiírt időpont napján!Akkor miért adtam neki a pénzt?
Ja persze,hogy ő el tudjon menni síelni!:)
Nem értem hogy miért kell százezrekbe kerülnie egy szülésnek!
Szerintem ezt a pénzt nyugodtan rá lehetne költeni a babára is!Nem?
Akik már szültek,vagy most előtte állnak!Írjátok le nekem erről a véleményeteket!Ti mennyit és miért szántok vagy miért nem szántok pénzt a dokira!
Köszönöm a válaszokat!
Azt kell megérteni, hogy a hallgatólagos beleegyezés a szürke jövedelmekbe, hatalmas társadalmi kárt okoz.
Ami nekem érthetetlen, az a magánpénztárak elleni hatalmas ellenállás. Jelen pillanatban én kizárólag olyan orvosnak vagyok hajlandó a szülésért fizetni, aki számlát ad erről. Ennyi. Nem kívánom támogatni ezt az adózatlan, fekete jövedelmet, nem hinném, hogy jót tesz, ráadásul a bérkülönbség orvos és orvos között is feszültséget teremt: a férjem osztályán súlyos betegek vannak, gyakran életveszélyes állapotban, öntudatlanul: nem jellemző a hálapénz, míg ugyanott a sebészet irgalmatlan összegek mellett "vehető igénybe" - van orvos, aki nem műt, míg nincs pénz a kezében. A hálapénzek 90%-át az orvostársadalom 20%-a kapja (sebész, gyermekgyógyász, szülész).
Én ha lehetne, magánpénztárra váltanék. Mert akkor legálisan működhetne ez az egész - a pénzemért szolgáltatás járna. Persze, lennének különbségek, ez tény, de hosszútávon nagyon lecsökkennének azok is, és a jelenleginél ezerszer jobban működne minden... Főleg, hogy szegregáció most is van, és egyre csak mélyül: a tb hiú illúzió, aki ismeri az egészségügyi finanszírozás rendszerét (HBCs alapelvek, ellátások ára), tisztában van azzal, hogy semmit nem fedez, ezen kívül azt a látszatot kelti a jelenlegi rendszer, hogy mindenkiről egyformán gondoskodunk, miközben senkiről nem gondoskodunk igazán. Jelenleg aki nem teheti meg, hogy odaadja ezt az összeget, az nem teszi. Aki pedig megteheti, magánklinikán is megtenné, és befizetné az emelt eü. hozzájárulást.
A hozzáállás nem tetszik... És ugyanez a felfogás a magyarázata annak, hogy pl. a végtörlesztett összegek 30%-ának nincs fedezete, és közvetetten annak is, hogy sehol nem tartunk.
20. hozzászóló voltam.
Szia,
én magánklinikánszültem,így volt szerződésem,kaptam számlát,eü.pénztárra el tudtam számolni.
Így tiszta volt minden,nagyon meg voltam elégedve,ég-föld különbség.
Sajnálom,aki nem engedheti meg magának,mert szörnyű megalázó és szinte hihetlen helyzetbe tud kerülni(lsd.máv kórházos eset).Én is hallottam már olyanról,hogy fogadott orvos sem ment be a szülésre,én kiszámoltam,hogy ha fogadok orvost+szülésznőt stb,nem sokkal kell többet költenem ha magánklinikán szülök,és így abszolút biztos,tiszta a helyzet.
Szia!
Nyáron fogok szülni nincs fogadott orvosom és nem is lesz. Ezt már évekkel a szülés előtt eldöntöttem, hogy ha eljön az idő így lesz.
Ugy gondolom akinek van pénze és így érzi magát biztonságban az fizessen. Sokan írták a magánklinikát, ahol tudom mire adom ki a pénzt és biztosan azt a szolgáltatást kapom a pénzemért. Ha tehetném ezt választanám és biztos vagyok bennem nem bánnám meg. Mivel nem tehetem marad a Tb-s és akárki lesz is velem a szülésnél akkor ott benne fogok bízni. ha nincs fogadott orvosom akkor is segíteniük kell és tenni a dolgukat.
Nem ítélem el azt sem aki fizet és azt sem aki nem fizet. Kinek saját egyéni szociális dolga mit tesz.:)
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat és bocsi hogy eddig nem írtam!
Örülök neki hogy ennyi hozzászólás jött és a nagy többség egyet ért az elszörnyedésemmel!
Írtam az egyik privát üzimben pont azt amit az utolsó és az előtt Kedves Válaszadóm írja!Bemásolom!
"...egyre erősebb a véleményem hogy azért ilyenek az orvosok mert a sok nő hobbit csinál a pénzkérdésből!Azért ad 100ezreket hogy legyen mivel dicsekedni a barinőknek!Így az orvos jó hogy bunkó azzal aki nem ad neki (szinte) semmit!
Nem szülésnél volt,hanem egyik öreg néni adott pár ezret a dokijának és az miután megnézte az összeget vissza adta a borítékot és azt mondta hogy köszöni de ma már kávézott!..."
Na ezzel van a probléma!Válság van de rá vannak kényszerítve?Mire?Ugyan már ez nevetséges!Ki tart pisztolyt a fejükhöz?Épp ez az hogy a Magyarra bármit kiszabhatnak,mindenre rábólint és csodálkozunk hogy mindent megcsinálnak velünk?:)
Nem épp azt kéne csinálni,hogy elejét venni a dolognak és azt mondani hogy nem,én nem fogok fizetni 100ezreket mert ott a TB,ott a fizetése és csinálja meg!
Ha hajnal 2kor zaklatom azt természetesen meg kell hálálni de nem hinném hogy 100ezrekkel!
Lehet hogy sarkos a pék-szülész hasonlat de teljesen jogos,aki érti érti,aki nem,nem!
Jah és még annyit!Egyik ismerősöm halva született mert a FOGADOTT doktorbácsi a nyári melegben el volt varázsolva(nézte a foci VB-t)!Magzatvizet nyelt ami már "romlott" volt!Mégis a dokibácsi megkapta a szülés után járó egyszeri pénzösszeget és szó nélkül zsebre tette!
Na hát nem csoda hogy így el vannak szemtelenedve az orvosok!
2. vagyok:
1.Te kérdezted, hogy ki mennyit szán egy szülésre, ezért válaszoltam. A "barinőimnek" eszem ágában sincs dicsekedni, ha kérdezték is, hogy mennyit adtunk, nem mondtuk meg, mert senkinek semmi köze hozzá.
2.Én nem mondtam, h ez a hálapénzes dolog rendben, de ahogy a többség is írja - tetszik vagy nem, de így van - manapság, ha nem fizetsz, leszarják a fejedet. Ezért, ha vki megteheti, nyilván fizetni fog, hogy ez ne történjen meg.Ez nyilván szúrja azok szemét, akik nem tudnak fizetni, és valóban leszarják őket.
Csak egy példa: mondjuk van egy ügyeletes orvos, aki az egyik kismamáját berendeli akkorra, mikor ügyeletes, mert indított szülés lesz vmiért. Ott van az ő kismamája, meg "beesik" egy másik. NYILVÁN azzal fog többet foglalkozni, akit már ismer, és aki hozzá jár hónapok óta, és fizet. Ez annyira evidens.
Valljuk be...akárki akármennyire is szereti a munkáját, és lelkiismeretesen is csinálja, szívesebben dolgozik bárki, ha meg van érte fizetve.
Ha már szóba kerültek a szolgáltatók is: pl. egy fodrász mindenkinek megcsinálja a haját, persze, de olyan vendégnek, aki mondjuk szokott borravalót adni, annak a kedvéért pl. bemegy hétvégén is dolgozni stb...
Kedves 2.!
1.Azt írtam SOK NŐ,nem azt hogy MIND!
2.Azért szúrja a szemeket mert FÖLÖSLEGES,nem azért mert esetleg nincs!Nem fizetnék 100ezret mert annyit nem ér a munkája!
Mond meg nekem minek ad 100ezret az aki 2 óra alatt megszül különösebb pesztra nélkül!Mire?
NYILVÁN evidens hogy azzal foglalkozik többet akit ismer!De én nem arról beszélek hogy nem jön be 5 percenként hanem csak 2 óránként!Hanem arról hogy érzéstelenítő nélkül csúnyán varr,vagy bunkón leszól mert te visítás közepette tudsz csak szülni,vagy mert nem tolsz pénzt a nővérnek így leszarja hogy szoptatod meg a gyerekedet az hogy vizeten átsuhan rajtad mintha csak a lábkörmöd fájna...és sorolhatnád még!
Ez mind mind kikerülhető lenne ha nem lennének TÚLhálálva és megbecsülnék magukat és ennek megfelelően törődnének MINDEN kismamával!
Jah és a fodrász...tudod ezek a diplomamentes szakmunkások nem túl sok borravalót kapnak és sz*rért h*gyért éjjel nappal bemennek dolgozni azért a kevésért is,mégis megcsinálják tisztességgel a hajakat és széles mosollyal várják a legtahóbb vendégüket is,mert RÁ VANNAK SZORULVA!:)
2.:
Persze, nincs ez így rendben, de sajnos ez van, ez már egy kialakult dolog.
Egyszer voltam sztk-s rendelésen (nem nőgyógyászat): az orvos nem köszönt, kb. rám sem nézett, nem tudtam meg mi a bajom, és olyan stílusban beszélgetett, h majdnem nekem kellett elnézést kérnem, hogy zavartam...Na én ekkor megfogadtam, h nem megyek többet ilyen rendelésre, és ha ára van a figyelemnek és a segítségnek, (mert sajnos van), akkor fizetek érte.
Azt már le se merem írni, hogy este 11-kor értünk a kórházba és éjfélkor megvolt a kislányom: az orvos a varrással együtt kb. 1 órát volt ott, a szülésznő még tovább, kb. 2-3 órát.
Nekem mégis megérte, a gyerekem és a saját egészségemnek nincs ára.
(Jóóó, tudom, pénz nélkül is lehet komplikáció mentesen szülni...de én így éreztem jónak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!