Szülés pénzért?
Most volt a Mokkában hogy az orvosok lebuktak mert az ingyenes vizsgálatokért pénzt kértek!
Utána arról volt szó hogy melyik orvos kér és melyik aki csak elfogadja a pénzt!
És mondta az egyik vendég hogy ők azért adnak pénzt az orvosnak mert nincsenek megfizetve rendesen!
Most nem azért de ennyi erővel ha bemész a pékségbe adj borravalót a péknek mert ő sincs megfizetve!
Szóval most ez így nagyon sarkos de én például ha nem fogadok orvost(!!!!),tehát az épp ügyeletben lévő orvos vezeti le a szülésemet,legyen az akár hajnal 2kor is!Annak én nem fogok pénzt adni!Ez a dolga,azért van ott!
Természetesen ha fogadok orvost és hajnal 2kor kirángatom az ágyából feleslegesen és ő széles mosollyal vár ennek ellenére,valószínűleg megfogom hálálni neki!
De rengeteg helyről hallom hogy az agyonpénzelt doktorbácsi is tud tahó lenni és lelépni síelni a kiírt időpont napján!Akkor miért adtam neki a pénzt?
Ja persze,hogy ő el tudjon menni síelni!:)
Nem értem hogy miért kell százezrekbe kerülnie egy szülésnek!
Szerintem ezt a pénzt nyugodtan rá lehetne költeni a babára is!Nem?
Akik már szültek,vagy most előtte állnak!Írjátok le nekem erről a véleményeteket!Ti mennyit és miért szántok vagy miért nem szántok pénzt a dokira!
Köszönöm a válaszokat!
Szia!
Én írtam neked privátban, hogy összegeket is írjak: (az kimaradt), körbekérdeztem, hogy felénk mennyi:
orvosnak 100e,
szülésznőnek 40-50e
csecsemősnek 20e
ha kérsz külön szobát 40e-be kerül
Én azok táborát erősítem, akik nem adnának pénzt egy jó esetben természetes folyamat "megtámogatására". Bár, ha tehetném, én inkább itthon szülnék, mert sokkal jobban idegenkedem a kórházi futószalagszerű szülésektől, mint az itthoni magamnak megteremtett nyugodt légkörben eltöltött szenvedéstől - érthetően. De mivel ez jóval macerásabb lett volna, így bekerültem a gépezetbe, arra azonban már nem vagyok hajlandó, hogy pluszban fizessek.
Nem értem az orvosnak miért kellene pluszban 2-3-4 ránézésért 80-100 e forintot fizetni (kábé ennyiből vásároltunk meg mindent a picinek és magamnak). Ha már lehet valakinek a munkáját többre becsülni, akkor az a szülésznő, de mint megtudtam, a kórházi felvételkor automatikusan "rendelnek" ki mellém egyet, így a kör bezárult.
Annak nem vagyok ellenére, hogyha valamilyen olyan extra szolgáltatást kapok tőle, amit nem várhatnék el, hogy megajándékozzam egy csomaggal, de pénzt soha nem adnék neki.
A pénzdugdosás nekem kicsit olyan, mintha prostit "vennék".
Én nem fogadtam dokit, mégis szerencsém volt, pont az a doki ügyelt, akit megkértem volna. De mivel nem akartam sok 10ezer ft-ot erre költeni, az ügyeletes doki, és sztk-s terhesgondozás mellett döntöttem. Hozzá is odamehettem, kérdezhettem bármit, mindig rendesen elmagyarázott mindent. Császározni kellett azonnal, mégis volt türelme elmondani, hogy hogyan is fog zajlani. Én hálából vettettem neki egy üveg bort, sógornőm hímzett egy gyönyörű borkötőt, és ennyi. Ja, és a szülésznőknek csináltattunk egy ajándékcsomagot.
Én is soknak tartom a 100ezres hálapénzt, de aki megteheti, fizessen. Én inkább a kicsinek vásároltam belőle. :)
14-es 15-ös teljesen igazatok van!
Mondom nekem sem a hálával van a bajom!Hanem a több százezres hálával!Simán a kicsire kéne költeni az összeg nagyobbik részét!
Ha az ember megteheti,hogy százezreket ad,nem a gyerekétől veszi el,mert bőven megteheti,azzal mi a gond?nem értem..
a pék,meg a fodrász...ne hasonlítsuk össze őket egy orvossal,aki a gyerekemet segíti világra...
aki fogad orvost,de az pont akkor megy akárhova,az az orvos előtte az összes kismamájával egyeztet,orvost ajánl neki,arra az esetre,ha akkor indulna meg a baba,vagy bármi gond lenne.ennyi erővel az orvosok soha ne menjenek szabadságra??az az orvos,aki tahó,az már az elejétől az..logikus,h egy olyat nem fogadok fel szülésre..
a pénzt szerintem általában nem előre adja senki.
Én fogadtam dokit, azt, akihez évek óta jártam, ő fedezte fel, hogy pcos vagyok, ő végezte a rákszűréseket. Már akkor is teljesen barátságosan és maximalista módon kezelt, nem akart fogamzásgátlóval, hormonális cuccokkal tömni, mint ahogy sok más orvos tette volna. Bármikor hívhattam, bármivel kapcsolatban. Nem kellett szabadságot kivennem, hogy egy egész napot üljek a sok esetben retkes mosdójú, lepukkant sztk-ban, ahol egy nemtörődöm dokit kapok ki.
Amikor eljött az idő, hogy babát akarunk, akkor is maximálisan segítőkész volt, sajnos, az első méhen kívüli lett. Azonnal maximális ellátás, azokon a napokon is benézett hozzám a kórházba, amikor nem is volt ügyeletes. Neki köszönhetem, hogy még megvan a bal petevezetékem, mivel a jobb petefészkem tele van cisztával, nem igazán ad petesejtet. 21 nap kórház, vérvételek, injekciók sora, minden alkalommal maximális kedvesség! Ekkor nem adtunk neki semmit.
Fél év kényszerpihenő után végre terhes lettem, azonnal fogadott, 3 uh időpontot egyeztetett nekem a kórházban, hogy amíg ő nincs, figyeljenek rám, átadott egy másik dokinak, ha probléma lenne. Szerencsére nem volt.
10 000/alkalom jártam a magánrendelőjébe. Bevérzett a méhem, gond nélkül adta az igazolást, hogy onnantól otthon maradjak. Terhességi diabéteszem lett, a végén az összes uh és ctg időpontot előre 5 hétre (heti 2) lefoglalt nekem, én már csak őt hívtam fel az időpontokért, nem kellett a kórházzal maceráznom.
Vasárnap, vidéki családi programról rongyolt be hozzám, azonnal vizsgált, csak kesztyűt húzott, még át se öltözött. Amikor észrevette, hogy baj van, ő császározott. A seb szinte nem is látszik, mindent elmagyarázott a férjemnek, felkísért minket az őrzőbe, ott is elmondta, hogy mire figyeljek. Ismét két olyan nap következett, amikor nem volt ügyeletes a kórházban, mégis bejött, hogy megnézze a sebet, engem, a vérvételi eredményeket.
50 000 Ft-ot kapott a varratszedéskor. Nem volt elégedetlen, amikor ősszel mentem hozzá rákszűrésre, ugyanolyan kedves és aranyos volt, mint mindig, körberajongta a kisfiunkat.
Én mellette éreztem biztonságban magunkat, számomra száz százalékosan bebizonyította, hogy megérdemli a pénz, nem sajnáltam tőle.
Az első terhességemnél (SOTE I.) ajánlottak egy orvost, elmentem hozzá, megkérdeztem, hogy elvállalja-e a terhesgondozást és a szülést. Közölte, hogy természetesen. Volt magán praxisa is, de egyszer sem hívott a magánrendelőjébe. Bejártam szépen a kórházba hozzá, SOHA nem fogadott el egy fillért sem a terhesgondozás alatt!!! Teljes mértékben meg voltam vele elégedve, a szülésnél is ő volt ott (SOS császár), kifogástalan munkát végzett, ez 2008-ban volt. 2010-ben volt egy vetélésem, az abortuszt szintén ő végezte. Aztán 2011. májusában teszteltem pozit, elmentem hozzá, megállapította a terhességet, viszont közölte, hogy nem vállal már szülést (idős, 74 éves). Dél-Pesti Kórházban kerestem dokit, akivel szintén nagyon meg vagyok elégedve. A 12. hétig szó nem esett pénzről, aztán közölte, hogy innentől alkalmanként 7 ezer, a szülés 80 ezer (nem a magánrendelőbe járok, hanem be a kórházba). Nem tudom miért, de nem kezdtem el keresgélni más orvost.
Ettől függetlenül gusztustalan dolognak tartom, hogy pénzt kérnek az orvosok, és helyeslem, hogy ha napvilágra kerül az ilyen, akkor igenis kapják meg a jogos büntetésüket. Pláne ebben a mai világban, amikor az emberek 90 %-a elveszíti a lakását, mert nem tudja tovább fizetni a hitelt -önmaga hibáján kívül-.
Én meg a magánpénztárak mellett vagyok, illetve a magánklinikák és magánpraxisok mellett. Aki fizetni akar és tud a jobb szolgáltatásért, az fizessen, az orvos meg adózzon abból a jövedelemből és adjanak számlát. Aki meg nem, az szüljön az állami kórházakban, klinikákon. Ennyire egyszerű lenne. A magánpénztárasok után fennmaradó összeg az állami pénztártagok számára pedig kissé jobb színvonalon működő kórházakban, kedvesebb és nyugodtabb légkörben szülhetnének. Ez persze a mostani tb rendszer alapvető változásaival járna. De azt hiszem, hogy most is csak az fizet, aki fizetni akar, fegyvert senki fejéhez nem tartanak. A férjem orvos, jelenleg norvégiai fizetéssel, de ha nem azt kapná, akkor 110 ezret keresne, pont mint egy takarítónő. Úgyhogy erről ennyit, meg a síelésről is ennyit.
24 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!