Szülés csak pénzért?
sziasztok kedves kismamaik, leendő anyukák!
ti nem érzitek úgy hogy a szülés lassan csak a pénzről szól? Naponta nyílnak kérdések hogy ki mennyiért szüleszt, kinek mennyit szoktak adni? (orvos, szülésznő, esetleg ápoló...stb)
Ha azt szeretnénk hogy számunkra szimpatikus orvos zsülessen, akkor mélyen zsebbe kell nyúlni még munkaidőben is. Ha segítség kell aszüléskor akkor a szülőnőnek is adunk, hogy legyen valaki velünk a nagy fájdalmakkor. Hogy ha azt szeretnénk hogy foglalkozzanak velünk majd a babával akkor felkészülünk rá hogy a nővérkék is kapjanak kis édességet, újságot.
Szerintetek ez rendjén van, sokan élnek 70ezerből, míg sok orvos ezt elkéri egy szülésért!
Félre ne értsetek, a baba mindent megér, bármekkora pénzt. nekem is fogadott dokim lesz, betegségemből kifolyólag. Csak sokszor eszembe jut, mi van ha nem fogok tudni "fizetni" a szülésért? vagy mi van azokkal akik tényleg nem tehetik ezt meg?
Semmi nincs azokkal, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy fizessenek a szülésért.
Harmadik babámat szültem pluszpénz fizetése nélkül! Sima szülések voltak, jól vagyunk, semmi kárát nem láttuk annak, hogy nem tejeltünk!
A szülésznő végig ott volt, rendes volt, az ügyeletes orvos is, aztán az osztályon a nővérek is, pedig senki nem kapott semmit!
nos örülök hogy van ellenpélda is. én sajna pánikos, asztmás vagyok. szeretném ha ezek miatt egy doki felügyelne a terhesség során, s én ezért megyek maszekhoz. (remélem elvállal)
Csak bevallom hallottam olyat hogy órákat várakoznak a kismamik az SZTK rendelőben míg orvoshoz jutnak. én dolgozom és szeretnék végig dolgozni, így bár ugye a munkahelyről el kell engedni a munkáltatónak a vizsgálatra, azért nem szívesen váarkoznék órákat.
Nekem sincs fogadott semmim :), viszont nálunk a körzetben mind a két védőnő (akihez tartozom, meg a szomszéd körzeté is, néha helyettesítik egymást) iszonyat jó fej, segítőkész, stb. Minden hónap első hétfőjén bent vannak a kórházban, olyankor megyek én is vizsgálatra, elintéznek előre mindent, időpontot kérnek, soron kívül bevisznek, nem kell sokat várni, nagyon flottul megy az egész.
Szerintem ez nagyon fontos, és többet ér, mint egy esetlegesen "divatos" doki, akinek rengeteg kismamája van, és nem is tudja fejben tartani az egyedi dolgaikat.
Ügyeletesnél fogok szülni, és úgy gondolom, hogy mi sem fogunk fizetni, mert egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak.
24 hkm
jó olvasni a válaszokat....
bárcsak én is igy gondolkodnék :( de sajna a pánik miatt is szükségem van egy fix orvosra, aki mellett biztonságban érzem magamat, mert ez sokat számít!mondtam a férjemnek a baba tervezésekor hogy nekem szükségem lesz külön dokira, aki tisztában van a betegségeimmel, aki megérti. hallottam oylanról aki nem értette meg és hisztinek tartotta.szerencsére régen jött elő a pánik, és mondhatni tünetmentes vagyok, de pesszimista is!
Szia, én is végigdolgoztam a terhességem alatt. Ezért magánrendelésre jártam, de a szüléshez nem fogadtam sem orvost, sem szülésznőt. mind a 3 gyermekemet így szültem. Így is nagyon rendesen bántak velem. Múlt hónapban szültem, és ahhoz képest, hogy 2 éve még csak hármunknak nem volt fogadott orvosa az egész osztályon, idén összesen két nőnek volt, amikor bent feküdtem. egyáltalán nem bántak velünk sem máskép, mint velük.
Mind a csecsemősök, mind a szülésznők, és az orvosok is nagyon rendesek voltak. Az a doki akihez jártam, minden nap benézett hozzám hogy vagyunk, attól, hogy nem fizettem neki semmit. Sőt, a hathetes kontrollra is hozzá megyek vissza magánrendelésre, mert a lányaimra csak este tud más vigyázni.
a nővérkétől bocsánat ha megbántottam. tudom általánosítottam egy picit, tehát tisztelet a kivételnek!
nagyon jó munkát és sok sok türelmet kívánok neked! és köszönjük a munkádat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!